Corolla E15 1.6 1ZR-FE 124HP VVTi 2008 - скърцане от скоростен лост - РЕШЕН - гресиране на водач
- v_shopov
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Corolla E15 1.6 1ZR-FE 124HP VVTi 2008 - скърцане от скоростен лост - РЕШЕН - гресиране на водач
Здравейте,
от няколко месеца имам Toyota Corolla 1.6 VVTI, 2008 година.
От скоро забелязах, че има някакво скърцане от скоростния лост (предполагам, че го имало и преди, но лятото карах на затворени прозорци и не се чуваше).
Скърцането се появява когато лоста е в средно положение на свободна и го дръпна към мен, за да включа на първа и след това като минавам на втора също се чува скърцането.
Когато включвам на другите предавки го няма. Няма значение дали съединителя е натиснат или не, когато е на свободна и мърдам лоста, пак скърца (само когато го бутам към мене, на другата страна няма скърцане). Имате ли представа от какво може да е и дали е нещо сериозно и евентуално как може да се отстрани?
Благодаря предварително.
от няколко месеца имам Toyota Corolla 1.6 VVTI, 2008 година.
От скоро забелязах, че има някакво скърцане от скоростния лост (предполагам, че го имало и преди, но лятото карах на затворени прозорци и не се чуваше).
Скърцането се появява когато лоста е в средно положение на свободна и го дръпна към мен, за да включа на първа и след това като минавам на втора също се чува скърцането.
Когато включвам на другите предавки го няма. Няма значение дали съединителя е натиснат или не, когато е на свободна и мърдам лоста, пак скърца (само когато го бутам към мене, на другата страна няма скърцане). Имате ли представа от какво може да е и дали е нещо сериозно и евентуално как може да се отстрани?
Благодаря предварително.
Последно промяна от Akima на 26 Юли 2016 17:02, променено общо 2 пъти.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
Toyota Corolla 1.6 VVTI, 91 kW, 2008
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Re: Скърцане от скоростен лост на Corolla
Трябва да се мацне един пръст грес на едно място по механизма който избира и включва скоростите. Ако не можеш да се справиш сам, пиши на лични и ще го оправим напълно безплатно за теб.
- v_shopov
- Благодарил/а: 1 път
Много благодаря за отговора, успокоих се. Благодаря и за предложението, в момента не съм в София, но като се върна ще ти пиша.
Toyota Corolla 1.6 VVTI, 91 kW, 2008
- Yuli
Евала на отзивчивостта на механННика, но се чудя защо когато се оплаках от това в Тойота през гаранцията не мацнаха грес, а пръснаха спрейче. Проблема пак се появи след 5-6 месеца. Сега вече след гаранцията сам си мацнах грес и скоро няма да се случи същото.
...просто май ме отложиха тогава за да се видим по късно, когато ще плащам.
...просто май ме отложиха тогава за да се видим по късно, когато ще плащам.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Yuli, не си прав. Колко би струвала такава манипулация, че да завали финансовата ти мощ и респективно другата страна да забогатее рязко? Просто не е имало достатъчно време.
Скърцане от скоростен лост на Corolla
Да ползвам темата, че имам сходен дразнител с моя Авенсис Т25.
На неутрална позиция скоростният лост, в определни положения и понякога, "трака" доста дразнещо и като го побутна спира. Тракането е като на разхлабени пластмасови връзки.
Дали мога да го излекувам сам с гресчица? Предполагам като махна маншона на ск. лост ще мога да смажа пластмасориите.
На неутрална позиция скоростният лост, в определни положения и понякога, "трака" доста дразнещо и като го побутна спира. Тракането е като на разхлабени пластмасови връзки.
Дали мога да го излекувам сам с гресчица? Предполагам като махна маншона на ск. лост ще мога да смажа пластмасориите.
Toyota Avensis Estate T25, 2AD-FTV, 2008
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Точно така.
Под маншона се намира избирателния механизъм - пластмасов ябълковиден трябва да е.
Под маншона се намира избирателния механизъм - пластмасов ябълковиден трябва да е.
-
Аз имам следния проблем! Ябълковидния избирач на скоростите е доста износен и има голям луфт и трудно превключва всички скорости. Също пружината до скоростния лост е счупена. Купуват ли се нови и от къде ? Или да търся втора ръка. Колата е Corolla e12 2003 2.0 D-4D (90 Hp) Wagon. И лесно ли се сменяват. Благодаря предварително !