Въпрос относно Селика 1.8 2000г.
Здравейте. Собственик съм на Тойота Селика 1.8 2000 г. На профилактична диагностика ми казаха, че единствената грешка, която излиза е в следствие на премахнатия филтър за твърди частици. Наскоро си закупих устройство, което се свързва с телефона, чрез програма за диагностика и ми излизат следните грешки. Моля някой ако е запознат да обясни какви са.
- Прикачени файлове
-
- Screenshot_2017-01-21-15-20-24.png (425.07 KiB) Преглеждано 1298 пъти
- spiridoncho
Добре дошъл във форума. Според грешките от програмчето излиза, че имаш кофти ламбда или по точно тази която е преди катализатора. Или е "бавна" както излиза от грешка P0133, или имаш проблем със смесообразуването и двигателя работи с прекалено бедна смес. При всички положения ще трябва да я погледне специалист, защото не винаги проблема е в ламбдата(02 Sensor) преди катализатора.
До сега не съм виждал Селика със дизелов двигател та предполагам, че е отстранен катализатора а не филтъра за твърди частици. Заради тази процедура може да излиза грешката P0420. Като изключим P0420 всички останали грешки са ти свързани с бедна смес или проблем с първия кислороден сензор (Ламбда No1).
Нека и някой по компетентен да се изкаже, но според мен си трябва качествена диагностика за да се определи точната причина за тези грешки.
До сега не съм виждал Селика със дизелов двигател та предполагам, че е отстранен катализатора а не филтъра за твърди частици. Заради тази процедура може да излиза грешката P0420. Като изключим P0420 всички останали грешки са ти свързани с бедна смес или проблем с първия кислороден сензор (Ламбда No1).
Нека и някой по компетентен да се изкаже, но според мен си трябва качествена диагностика за да се определи точната причина за тези грешки.
Извинявам се относно "филтъра за твърди частици". Досега съм имал само дизелови автомобили. От предишния собственик знам, че катализатора е премахнат и е сложена някаква втулка.
- spiridoncho
Това с втулката работи. Даже си имаме цяла тема във форума ТУК. Остава да откриеш причината за прекалено бедна смес. Може би всичко се крие в грешката за "бавна" Ламбда - Р0133. Общо взето от някъде трябва да се тръгне и според мен някъдето е точно първата ламбда. Трябва да се провери електрическата част дали е ОК. Да се види какви сигнали дава и ако е от нея проблема, да се смени. Но пак ти казвам. Трябва си качествена диагностика, а не просто сервиз в който прочитат грешките. Има и вариант да си смениш сам ламбдата и да изтриеш грешките, за да видиш дали ще се появят пак. Но това си е изстрел в тъмното и може би купуване на ламбда напразно.
Благодаря за съвета. А може ли да ми препоръчате качествен сервиз в София, където не само да ми губят времето, а да свършат качествена работа.
- spiridoncho
Свържи се с http://toyotabg.eu/memberlist.php?mode ... ile&u=3919. За мен това е майстора. Ако може ще ти помогне.
Ако колата има газова уредба трябва някой да я донастрои.
Човек и добре да живее умира .......