Напоследък колата взе да гасне. Обикновено се случва докато чакам на светофар и изглежда все едно че съм я угасил нормално,
като не ми го е правила повече от 2 пъти подред. Тоест, след като изгасне първия път и се опитам да запаля, двигателя изглежда че стартира нормално за кратък интервал и после отново изгасва. Същото нещо ми се е случвало и 2 пъти при първоначално запалване, като веднъж беше при студен двигател.
Вчера обаче имах по-особена ситуация - тъкмо тръгнах за ляв завой и колата рязко изгуби мощност, като оборотите от 900 паднаха значително (може би до към 300).
Натиснах я по-стабилно (може би педала беше натиснат до малко след средата) и не успя да изгасне веднага, като тъкмо изглеждаше че работата на двигателя се е нормализирала и отново изгасна. След като запалих отново всичко си беше наред.
Имате ли някакви идеи, каква може да е причината?
Закачах я на диагностика, но не показа никакви грешки, било то активни или не.
На "Monitor" обаче показва проблем с EGR FLOW #2

Това не знам има ли връзка със случая, но като ходих на техник заради това, ми казаха че щом EGR клапана е чистен било нормално да е така.
Информация за колата:
Toyota Corolla Verso, Diesel, 2.2 D4D, 2AD-FTV, AR10, 136HP, С верига
Масло: Eneos Sustina 5W-30
Пробег: 186 000 км.
Обслужена е преди няколко месеца, сменен акумулатор края на Октомври 2015.
Сменени гарнитура и семеринги по капака на двигателя.
При обслужването е чистен и резервоара и EGR клапана.
Кажете, ако ви трябва нещо друго като информация, и също така ако ще ви помогне мога да сваля някакви графики.