Urban cruiser, 1.4 d4d въпрос
-
Здравейте на всички,
никога не съм имал или карал Тойота, харесах си един urban cruiser 2010г, 1.4 d4d. Колата има всичко, което ми е нужно като екстри и оборудване за градските ми нужди.
Единственото, което ме спира и да си призная е на път да ме откаже е dpf филтъра и това, че чета какви разправии имат хората в белите страни. Да питам в БГ как седи въпроса, с някакъв емулатор или софтуерно може ли да се реши въпроса грамотно и окончателно, така че да си свиркам с уста и повече никога ама никога да не се сещам за него??? Колата ще се кара ежедневно, на кратки разстояния и няма да излиза извън града най-вероятно - перфектни условия за да го задръстя за много кратко време.
Yaris са пак с този двигател, така че който има и е правил нещо по въпроса, да каже.
Помогнете ми да взема решение. Благодаря за мненията предварително.
никога не съм имал или карал Тойота, харесах си един urban cruiser 2010г, 1.4 d4d. Колата има всичко, което ми е нужно като екстри и оборудване за градските ми нужди.
Единственото, което ме спира и да си призная е на път да ме откаже е dpf филтъра и това, че чета какви разправии имат хората в белите страни. Да питам в БГ как седи въпроса, с някакъв емулатор или софтуерно може ли да се реши въпроса грамотно и окончателно, така че да си свиркам с уста и повече никога ама никога да не се сещам за него??? Колата ще се кара ежедневно, на кратки разстояния и няма да излиза извън града най-вероятно - перфектни условия за да го задръстя за много кратко време.
Yaris са пак с този двигател, така че който има и е правил нещо по въпроса, да каже.
Помогнете ми да взема решение. Благодаря за мненията предварително.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 344 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Добре де, та нали този филтър е за да не дишаме пушилката... Защо е тази целеустременост да се премахва??!!
Защо не си купиш бензинка - така няма да имаш DPF щом те плаши, а и за кратки разстояния ще е доста по-добре...
Защо не си купиш бензинка - така няма да имаш DPF щом те плаши, а и за кратки разстояния ще е доста по-добре...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Бензин няма 4x4, а и като цяло карам само дизели. Пасват ми на пенсионерския стил на каране.
п.п. То и при регенерациите и с тези пушеци и повишен разход, според мен и двата варианта са еднакво "еко", но това е друга тема.
Моля кажете за този dpf, да реша да купувам ли или не?
п.п. То и при регенерациите и с тези пушеци и повишен разход, според мен и двата варианта са еднакво "еко", но това е друга тема.
Моля кажете за този dpf, да реша да купувам ли или не?
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 700 пъти
- Получена благодарност: 278 пъти
Не си взимайте дизел ако не навъртате над 15-20хил. км. годишно, че няма да му избиете поддръжката от спестеното от гориво! Ако пробега Ви е по-нисък вземете бензинов мотор и в дългосрочен план ще сте направили по-добрият избор 

- slowtraveler
Щом няма 4х4 бензинов Урбан круизер - вземи си РАВ4...
А за DPF - пушекът съвсем не е същият, както без DPF...
А за DPF - пушекът съвсем не е същият, както без DPF...
-
Момчета, не ме навивайте за бензин, независимо от разходите няма как да стане, малък или голям пробег, минал съм през не една бензинова кола, няма да повторя освен ако не е V6, V8 или 6 в редица, но това не го коментираме. Кажете някой маха ли ги както трябва тези dpf-и в България?
Не, че ще тръгна да го махам веднага, просто да си знам.... става проблема, давам xxx лева и продължавам да карам без него. Регенерации, безпаметно каране по магистралата, "пране", няма да се занимавам със сигурност.
Ако на Тойота няма как или кой да го направи както трябва и всичко да е на 6 след това, ще се наложи да се откажа.
Не, че ще тръгна да го махам веднага, просто да си знам.... става проблема, давам xxx лева и продължавам да карам без него. Регенерации, безпаметно каране по магистралата, "пране", няма да се занимавам със сигурност.
Ако на Тойота няма как или кой да го направи както трябва и всичко да е на 6 след това, ще се наложи да се откажа.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Може да се махне, но трябва и софтуерно да се премахне и няма да имаш никакви проблеми повече с този филтър.
Лошото е, че после ще замърсяваш повече околната среда.
Лошото е, че после ще замърсяваш повече околната среда.

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Колега - взимай го, "умния" катъризатор се маха софтуерно без грижи и като го върнеш на вторични, ще избиеш повечето пари за софтуерната манипулация.
За повече екология, както каза колегата - само "нАучните" умове го доказват ... просто не виждаш известно време пушека, после на дълго каране правиш димна завеса на магистралата ... ама то по магистралите и покрай тях никой не диша
Стига фантазии, мръсотията си е в него, просто не я виждаш ... А като се "изпере" кирта пада във канализацията .... Същата трагедия.
А за екологията - АКО искаха да са чисти, що не оправят горивата!? Има добавки, с които димността намалява от 3 до 7 пъти .... ама нАучните умове мислят как да има пари в екологията, НЕ за нас и нашето здраве

А за екологията - АКО искаха да са чисти, що не оправят горивата!? Има добавки, с които димността намалява от 3 до 7 пъти .... ама нАучните умове мислят как да има пари в екологията, НЕ за нас и нашето здраве

- slowtraveler
Не съм съгласен с мнението на Мечо относно ДПФ...
В края на краищата DPF е химически реактор, който 'хваща' и натрупва боклука, до момента в който решава че се е задръстил, и тогава променя условията за химическата реакция, като променя температура, гориво и кислород така, че натрупаните до момента сажди да изгорят бездимно и да се преобразуват в по-безопасни съединения... Това е все едно да сравняваш пушека на огън, който току що разпалваш, и огъня, който тлее бездимно - разликата и състава на изходящите газове е голям...
През нормално работещ ДПФ няма как да минат сажди - те затова и го задръстват... Затова според мен ДПФ си е реално действаща система за подобряване на екологията по пътищата (за производствената му екология не мога да кажа нищо)...
Иначе е факт, че екологията често се използва само за правене на пари - да, за това Мечо е прав...
В края на краищата DPF е химически реактор, който 'хваща' и натрупва боклука, до момента в който решава че се е задръстил, и тогава променя условията за химическата реакция, като променя температура, гориво и кислород така, че натрупаните до момента сажди да изгорят бездимно и да се преобразуват в по-безопасни съединения... Това е все едно да сравняваш пушека на огън, който току що разпалваш, и огъня, който тлее бездимно - разликата и състава на изходящите газове е голям...
През нормално работещ ДПФ няма как да минат сажди - те затова и го задръстват... Затова според мен ДПФ си е реално действаща система за подобряване на екологията по пътищата (за производствената му екология не мога да кажа нищо)...
Иначе е факт, че екологията често се използва само за правене на пари - да, за това Мечо е прав...
- WoLF
Мечо не е баш така, но повече с тези горива не може да се постигне, чакаме електрифицирането и ВЕИ... Върши си работата и още как, но както всеки филтър си има капацитет и живот и след n-тата регенерация всичко тръгва надолу и иска подмяна. Кой ще го смени с нов в България - познай! До тогава всеки се спасява както може и София си остава най-мръсната столица в ЕС с три пъти над допустимите норми 

- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Може да се подобрят горивата... дори го имам доказано .... ама нема да стане публично достояние ...
А дали прави това, което Слоу е написан ... ами може би, ама CO и СО2 не са толкоз проблемни колкото СН .... но и това е изкривено за пред публиката, защото въглеводородите високо горе с налягането и саждите стават на канцерогени .... ама видиш ли, всички обесняват колко е паднало СО2, което е статукво спрямо разхода, не спрямо катъризаторите и горивните системи .... и тази тема сме я дъвкали с доценти и разни доктори на науките .... ама със здраве момци
Производителя нека мисли за нас "най-доброто" 
А дали прави това, което Слоу е написан ... ами може би, ама CO и СО2 не са толкоз проблемни колкото СН .... но и това е изкривено за пред публиката, защото въглеводородите високо горе с налягането и саждите стават на канцерогени .... ама видиш ли, всички обесняват колко е паднало СО2, което е статукво спрямо разхода, не спрямо катъризаторите и горивните системи .... и тази тема сме я дъвкали с доценти и разни доктори на науките .... ама със здраве момци

- WoLF
Колкото и да е чист дизела и бензина просто така горят... Икономическите интереси клатят света и алчността на хората е по-безгранична дори и от тяхното късогледство и глупост!

- slowtraveler
Мечо, нямам предвид самото качество на горивото, а процесите, при които се 'утилизират' вредните вещества...
Според мен нещата все пак се подобряват... Мога да ти пусна и клипче от преди малко - как ме 'окади' предходния дизелак (около 2005г)...
Имал съм дизелак навремето... И лично се убедих, че в момента дизела не е това, което беше (стига да не се опитват пауър-боксове и т.н.)...
Сам виждам и с просто око как от сегашния ми дизел излиза бяла пара (дори и веднага след стартиране на студен двигател), вместо черен тежък пушек ....
А за другите компоненти на пушилката мога да съдя само по медиите...
Според мен нещата все пак се подобряват... Мога да ти пусна и клипче от преди малко - как ме 'окади' предходния дизелак (около 2005г)...
Имал съм дизелак навремето... И лично се убедих, че в момента дизела не е това, което беше (стига да не се опитват пауър-боксове и т.н.)...
Сам виждам и с просто око как от сегашния ми дизел излиза бяла пара (дори и веднага след стартиране на студен двигател), вместо черен тежък пушек ....
А за другите компоненти на пушилката мога да съдя само по медиите...
Цялата икономическа система е изградена въз основа на алчността на хората. По-страшното е, че и моралната и нравствената система вече е подчинена на алчността. В името на успеха и интереса всичко е позволено вече.WoLF написа:Колкото и да е чист дизела и бензина просто така горят... Икономическите интереси клатят света и алчността на хората е по-безгранична дори и от тяхното късогледство и глупост!