Сутринта средния разход (скоро след зареждане) само градско бе 11.5л/100км.. Преди малко го погледнах - 14.8л/100км

За толкова часове е трябвало да си го сменил поне 2 пъти. Но както каза Жоро-все ми е тая след мен тоя дето ще я кара какво ще сипва и колко ще долива...BOz написа:тия 10к километра ми се равняват на около 1000 моточаса.
Ти мен не ме мисли. Дори след 500+ часа маслото ми има още мнооого живот, след първите тестове на първата смяна. Но го сменям обикновено защото навършва една година. Мисли другите хора с газифицираните автомобили, които тропат на едно място като обезумели.
Има, ти си мислиш. Колко точно много?! Един качествен тест на масло струва 100-150 лв. Едно читаво масло е 70-80 лв за 4 литра. По-ефективно е да си смениш маслото на 5000 отколкото да анализираш и да караш още 1500-2000км. Съмнявам се да го правиш. С тая хартия също става, но е подвеждащо-не можеш да определиш точно сажди и тем подобни лайна в маслото. Имам наблюдение над таблици с около 200 масла на различен пробег и различни автомобили. От друга страна следя с помощ на колега от друг форум топ маслата на Мобил, Кастрол и т.н. Изкарват на градски цикъл 8000,но 9000 трудно. Моточасове от 150 до 400 за тези км. Мога да дам много примери ,но и с това няма да убедя никого, че тези 10000, 15000 км са мит...BOz написа:Ти мен не ме мисли. Дори след 500+ часа маслото ми има още мнооого живот
Дай ми само един точен пример за масло в хибрид.
Има нещо такова, но си зависи и от маслото особено ако е за спортни автомобили. Четох за Мотул 300V, че се сменя едва ли не на 5к км.tora написа: Присъствах на едно обучение за смазочни материали и тогава споменаха: "въпреки, че имате достъп до големи количества масла, не си го сменяйте често". По спомен се коментираше порядък 3-4-5000 км. В смисъл, че свежото масло най-напред в първите часове на работата имало свойството да износва по химичен начин бързо триещите се повърхности. Преразказвам чуто, не твърдя, че е вярно или не, аз сменям на км или година, случилото се по-напред.
Потребители разглеждащи този форум: Ahrefs [Bot] и 5 госта