Супер колега, ще чакам с нетърпение!
Поздрави!
Колега, дават ти минимално октаново число 92 октана от руски сайт го прочетох (Рекомендованное минимальное октановое число бензина 92) ето от тук - http://www.motorhunter.ru/dvigatel/toyo ... rolla.html . Като цяло, този двигател няма много голяма компресия, така че няма да усетиш голямо увеличение на мощността, по-скоро двигателя ще започне да работи по равномерно, гладко и тихо. Октановото число е условна единица и показва каква склонност към детонация има изпитваният образец, сравнена със склонностите към детонация на приети еталони. По-високото число означава, че бензина ще се възпламенява по-късно (няма да има детонации) а оттам и двигателя ще работи по-гладко. По-голямата мощност идва от това, че бензина изгаря по-чисто, което от своя страна е по-добре и за двигателя. По-голям разход на гориво няма да имаш, теоретично би трябвало да ти намалее леко разхода, до около 0,2-0,3л/км. защото 100 октановия бензин изгаря по-добре, но това едва ли ще го усетиш. За двигателя опасност няма, по-принцип 100 октановия бензин има по-голямо КПД от обикновения и съответно отделя малко-повече топлина, но разликата не е толкова голяма за да причини каквато и да е повреда на двигателя. Ако все пак "уркаш" колата си като колегата mirott, който е взел душата на своята Лада, не търси вината в бензина а в себе си. Като заключение ще кажа, че за двигателя ти ще е по-добре ако му сипваш само 100 октана, но ти сам си прецени дали ти се дават 2,45 вместо 2,00 лв. за литър. Аз моя избор съм го направил и не съжалявам.
Октановото число няма връзка с 'по-чисто изгаряне'' или пък по-високо КПД...
Това навярно част от колегите няма да го разберат...
Нямам вина. Просто жигулката е направена за 76/82 бензин. Не съм правил нищо допълнително по колата. Само пипнах делкото малко, че с 98 почна да пали по-трудно.stefo91 написа:Ако все пак "уркаш" колата си като колегата mirott, който е взел душата на своята Лада, не търси вината в бензина а в себе си
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 9 госта