Коя кола Тойота Ярис Версо, Мазда 2 или Пежо 206 комби да избера?

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 17 Ное 2016 13:27

Iliyа Damyanov написа: дизеловите мултиджети пребиват по надеждност и ресурс кой да е японски съвременен дизелов агрегат
Аха, сигурно!
И исузу, и Хонда ли?!
Хм, странно...

Аватар
stefo91
Обратна връзка:

Мнение от stefo91 » 17 Ное 2016 13:52

Iliyа Damyanov ти май идваш от друга планета - планетата на фантазийте! И ти като колегата slowtraveler не гледаш реалността а просто си спориш за спорта! Това къде се вгражда HDI никой освен теб и slowtraveler не го интересува и няма общо с темата. HDI може да е всичко друго, но не и надежден двигател - не казвам, че няма други качества. Само разправяте легенги за Рена, Пежа и др. подобни как са минавали по 500 000 без нищо да се счупи - това са спекулаций моля спрете да спекулирате. И спрете да говорите с митове и легенди - мислещите и умни хора си служат само с факти! Аз въобще вече не разбирам даже за какво спорите. Искарвате се по компетентни от проучванията за здравина, които са проведени от Немци и др. резултат са от милиони тестове - за какво въобще говорите или само си спорите? Може и да има някой друг сравнително читав модел на Пежо, и вие за това се хващате. Ако сте си взели неподържана Тойота (защото е била евтина, някои продавач ви е успал или просто не сте знаели какво да гледате) и сте патили от нея проблема си е лично ваш - моля не изкарвайте комплекси! Не може да се спори с неоспоримото! Това е все едно да кажеш в днешно време, че земята не е кръгла (защото има и такива "не съвсем с ума си", които и до ден днешен го твърдят). Не бъдете "коне с капаци". Толкова ли няма как да защитиш мнението си по друг начин че казваш - "хубави са спор няма ама статистиката показва , че баровците предпочитат чупливите италиянки като Ламборгини , Мазерати , Пагани , Ферари." - тук въобще не става въпрос за Ферари и Пагани - ти ако имаш пари да си го купиш няма да ти пука чупи ли се или не. Там нещата са много по-различни. Относно твоята тайна - карай си съз здраве Фиата дано то служи вярно дълги години и си мисли че си направил много добре като си го взел и че си много хитър - НО НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ ХОРАТА!

Топ 10 на най-надеждните двигатели

Марка Проблем на брой двигатели (%)

1. Honda 1 на 344 (0.29 %)
2. Toyota 1 на 171 (0.58 %)
3. Mercedes 1 на 119 (0.84%)
4. Volvo 1 на 111 (0.90%)
5. Jaguar 1 на 103 (0.98%)
6. Lexus 1 на 101(0.99%)
7. Fiat 1 на 85 (1.17%)
8. Ford 1 на 80 (1.25%)
9. Nissan 1 на 76 (1.32%)
10. Land Rover 1 на 72 (1.38%)

Топ 10 на най-ненадеждните двигатели

Марка Проблем на брой двигатели (%)

1. MG Rover 1 на 13 (7.88 %)
2. Audi 1 на 27 (3.71 %)
3. Mini 1 на 40 (2.51 %)
4. Saab 1 на 40 (2.49%)
5. Opel 1 на 41 (2.46%)
6. Peugeot 1 на 44 (2.26%)
7. BMW 1 на 45 (2.20%)
8. Renault 1 на 46 (2.13%)
9. VW 1 на 52 (1.91%)
10. Mitsubishi 1 на 59 (1.70%)
Последно промяна от stefo91 на 17 Ное 2016 14:01, променено общо 1 път.
Celica TS 1.8 VVTL-I 192 ps

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 17 Ное 2016 13:56

stefo91 написа: просто не искаш да "паднеш по гръб" и да признаеш, че аз съм прав.
Това е само лично твое убеждение...
Явно не можеш да осъзнаеш каква е разликата между класации, средностатистически автомобил, и автомобил втора ръка...
За разлика от теб, точно при покупка на нов автомобил освен тест-драйв, бих се осведомил подробно от типични проблеми и т.н. на марката/модела (и т.н. класации). Защото би било дразнещо нов автомобил да престоява в сервиза.. А при новия автомобил най-вече се проявяват 'типични проблеми' в качествения контрол... При автомобил втора ръка гледаш състоянието на конкретния екземпляр, защото 'детските дразнещи болести' обикновено са отстранени от предишния собственик още по време на гаранцията. А и на автомобила така и така се очаква (както всеки износващ се механизъм) по някое време да се наложи ремонт/по-сериозно ТО...

П.С.
stefo91 написа: Ако сте си взели неподържана Тойота (защото е била евтина, някои продавач ви е успал или просто не сте знаели какво да гледате) и сте патили от нея проблема си е лично ваш - моля не изкарвайте комплекси!
Явно в бързината докато пишеш не си успял да прочетеш на какви километри създаде проблемите Тойотата... Без да е евтина, и купена нова от магазина...
Така, че продължавам да очаквам някакви аргументи в спора, а не само общи приказки, усукваници, и дрънканици с определения кой какъв бил ... :whistle:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Оги
Благодарил/а: 27 пъти
Получена  благодарност: 15 пъти

Мнение от Оги » 17 Ное 2016 14:01

Че са здрави моторите на Пежо - здрави са. Но съм се навозил и направил на такива- който иска- да занимава с тях, не ми се играе никак в техните филми.
406 - 407 е и кола, може би по-добра от Авенсис, не само заради мотора. Но малките им модели са трошляци.
Сега имат една комбина с БМВ - на 308 вече монтиран - зле, зле ... техните си на ПСА са по- здрави. Атмосферния дизел е най-здрав и не се съмнявам, че може да се конкурира по това си качество с Исузу и Хонда като издръжливост и безпроблемност. Изключая охлаждането. При него Пежо правят да се налива ниско и обезвъздушава ръчно, а като мотора дръпне от някъде въздух- прави въздушна възглавница и понякога и термометъра не го отчита, а гарнитурата на главата- аут. Влезе в сервиз и я дотрошат, понеже половината са едни разбирачи... френските коли имат сложни сглобки и механизми. Това при старите коли често ги прави недодялани.
п.с. За Пежо мога да пиша- няма да разберем като се стъмни и съмне.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;

Аватар
stefo91
Обратна връзка:

Мнение от stefo91 » 17 Ное 2016 14:24

slowtraveler написа: Това е само лично твое убеждение...
Явно не можеш да осъзнаеш каква е разликата между класации, средностатистически автомобил, и автомобил втора ръка...
За разлика от теб, точно при покупка на нов автомобил освен тест-драйв, бих се осведомил подробно от типични проблеми и т.н. на марката/модела (и т.н. класации). Защото би било дразнещо нов автомобил да престоява в сервиза.. А при новия автомобил най-вече се проявяват 'типични проблеми' в качествения контрол... При автомобил втора ръка гледаш състоянието на конкретния екземпляр, защото 'детските дразнещи болести' обикновено са отстранени от предишния собственик още по време на гаранцията. А и на автомобила така и така се очаква (както всеки износващ се механизъм) по някое време да се наложи ремонт/по-сериозно ТО...

Да мое мнение е, но съм сигурен че и други мислят така. И при чисто новрите коли Тойота са №1 по здравина, така че не знам какви статистики гледаш - може да гледаш лично твои статистики, които сам си направил, въз основа на твои наблюдения. Да дразнещо е да се купи нов автомобил и тои да се чупи, но при новия автомобил въпреки, че аз не съм си копувал нов бих гледал повече неща като външен вид, екстри и т.н. Ти просто не разбираш, че примерно бобината на Рено си е направена да изкарва по 40 000 км. а тази на Тойота по 200 000+ км. тук не говорим за случайни дефекти а като цяло. Даже и предния собственик да е ремонтирал колата изрядно, това не означава че пак няма да се появи същия проблем. Всичко опира до там, че френските и италянските коли имат повече слаби места (дали са направени умишлено така или просто са некадърни не знам, но е факт). Просто Тойотите се износват по-бавно. И най-голямо значение има марката при коли втора ръка, защото колкото повече остарява една кола толкова повече си личи качеството - един пример за да ти стане по-лесно да ме разбереш - ако си вземеш 2 чифта маратонки едните Адидас а другите куча китайска марка - след 1 месец носене най-вероятно и двата чифта ще са здрави, но след 6 месеца едва ли ще е останало нещо от китайските обувки - те ще са в кошчето, освена ако не ги носиш на обущар - същото е и с колите.

slowtraveler написа: Явно в бързината докато пишеш не си успял да прочетеш на какви километри създаде проблемите Тойотата... Без да е евтина, и купена нова от магазина...
Така, че продължавам да очаквам някакви аргументи в спора, а не само общи приказки, усукваници, и дрънканици с определения кой какъв бил ...
Да не разбрах, че става дума за нова кола, моя грешка, но много добре знаеш че това може да се случи със всяка една кола, просто при Тойота е по-малко вероятно.

Погледни примерно статистиката която съм дал по-горе: MG Rover 1 на 13 (7.88 %) тоест само на 1 от 13 ще му се повреди двигателя, другите 12 ще са доволни и ще мислят като теб, ноо погледни примерно Тойота - там е: Toyota 1 на 171 (0.58 %) едва 1 от 171 двигатели ще се повреди, а останалите 170 ще са доволни - ето това е разликата (средностатистически).
Последно промяна от stefo91 на 17 Ное 2016 14:47, променено общо 1 път.

Аватар
WoLF
Благодарил/а: 684 пъти
Получена  благодарност: 267 пъти

Мнение от WoLF » 17 Ное 2016 14:34

Тойота от няколко години не са най-добрите при нови коли, тъжна и вярна тенденция! Всеки автомобил е комбинация от много възли и отделно други субективни фактори и усещания... Двулитровите французи са добре, но по-малките 1.6 и 1.4 са лошо проектирани и от там често дразнещи собствениците си! Същото важи за агрегати и отделни елементи на други марки и общо правило няма hmm.gif Всеки модел се разглежда отделно, всяка кола - също и отгоре на това има нива на оборудване и субективни очаквания на купувача... Всичко това води до спорове и различни мнения и в това няма АБСОЛЮТНО нищо лошо, но не се опитвайте да налагате мнението си - изразете го, подкрепете го с нещо релевантно според вас и така дайте надежда на неориентираните да намерят своята истина и златна среда :thumbsup:
Последно промяна от WoLF на 17 Ное 2016 14:40, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 17 Ное 2016 14:35

stefo91 написа: Ти просто не разбираш, че примерно бобината на Рено си е направена да изкарва по 40 000 км. а тази на Тойота по 200 000+ км.
Това отново прилича на твое лично убеждение, което представяш за аргумент... :whistle:
Не, че Тойота е лоша марка, но представката "НАЙ" е неприложима за никой модел/марка в съвременното автомобилостроене...

П.С. WOLF ме е изпреварил punk.gif :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
stefo91
Обратна връзка:

Мнение от stefo91 » 17 Ное 2016 15:00

WoLF написа: Тойота от няколко години не са най-добрите при нови коли, тъжна и вярна тенденция! Всеки автомобил е комбинация от много възли и отделно други субективни фактори и усещания... Двулитровите французи са добре, но по-малките 1.6 и 1.4 са лошо проектирани и от там често дразнещи собствениците си! Същото важи за агрегати и отделни елементи на други марки и общо правило няма hmm.gif Всеки модел се разглежда отделно, всяка кола - също и отгоре на това има нива на оборудване и субективни очаквания на купувача... Всичко това води до спорове и различни мнения и в това няма АБСОЛЮТНО нищо лошо, но не се опитвайте да налагате мнението си - изразете го, подкрепете го с нещо релевантно според вас и така дайте надежда на неориентираните да намерят своята истина и златна среда :thumbsup:

Аз не си налагам мнението, просто споря с slowtraveler, защото той отрича статистиката, че Тойота и Хонда са най-здравите коли (като цяло) разбира се, че трябва да се гледа и не само марката (като цяло), но и модела (като цяло) донякъде и ти си прав. Също така, най-голямо значение има моментното състояние на колата - това е така, но не искам slowtraveler да спори с мен за нещо което е доказано.
Моя извод при покупка на кола втора ръка е следния: Първо решете дали фактора здравина е важен за вас, ако не е гледайте другите неща (цена, външен вид, екстри и т.н.), ако е се ориентирайте към Марки (модели), които статистически дават по-малко дефекти, след това намерете вашия "читав" екземплят от избраната марка (модел) така според мен няма да сбъркате.

Поздрави, и данно стигнем до единно мнение.

Аватар
WoLF
Благодарил/а: 684 пъти
Получена  благодарност: 267 пъти

Мнение от WoLF » 17 Ное 2016 15:03

Стеф, единното мнение е скучна работа wink.gif Нека всеки извлича, каквото си иска от мнението ти, важното е да го има!
ИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
krasengn
Автомобил: Corolla e12
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от krasengn » 17 Ное 2016 15:38

Аз мисля, че в тези статистики (за повреди) има истина. Особено на ADAC или на TUV. Все пак не би трябвало да сравняваме автомобили от челото на тези класации с автомобили от дъното. Айде за близки позиции може да приемем, че са еднакви.
Polski Fiat 125p (1980) --> VW Passat 1.8 RP (1990) --> Toyota Corolla Hatch 1.4 D-4D MMT (2005)

Аватар
stefo91
Обратна връзка:

Мнение от stefo91 » 17 Ное 2016 15:50

slowtraveler самоче едно не може да отрече, без мен щеше да му е по-скучно във форума - нямаше да има с кои да спори така. :D tongue.gif tooth.gif :whistle: spell.gif и все пак бих помолил и slowtraveler за финално мнение за да могат хората които четат или ще четат тази тема да си направят максимално добри изводи... :thumbsup:

e 10
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 5 пъти

Мнение от e 10 » 17 Ное 2016 16:09

Говорейки за статистики, трябва да се отчете и факта къде са направени. В САЩ например Тойота и Лексъс са безспорни лидери като най-безпроблемни автомобили. Но моделите, които се продават там, няма как да участват в класациите на ADAC и TUV,защото не се предлагат за Европа, поради невъзможността да се вместят в разни тъпи изисквания за екологичност. Тойотите за Европа трябва да са съобразени с тях, което по един или друг начин рефлектира върху надеждността. Легендарните Ланд Круизери например за европейския пазар вече ще се предлагат с 2,8 литров дизел на БМВ. Явно от Тойота са преценили, че не си заслужава разработването на нов двигател за пазар с размерите на Европа. Докато в Африка, Азия, Америка и Австралия си карат чистокръвни неекологични Тойоти без да се оплакват :whistle: .
Toyota Corolla E10 2.0D 1994 г.
Toyota Corolla E10 2.0D 1996 г. - функциониращ донор
Toyota Land Cruiser KZJ 70 3.0TD 1993 г.
ГАЗ 69М 1962 г. (вече бивш sad.gif )

Оги
Благодарил/а: 27 пъти
Получена  благодарност: 15 пъти

Мнение от Оги » 17 Ное 2016 16:31

Всички заводи, дето се строят из света бълват продукция, която се продава наблизо от тях. Затова и се съобразяват с местните пазари и местните правила- където ги има. Те в щатите и без това си имат и други модели Тойоти, които на всички пазари ги няма.
Нашият вторичен пазар е заринат с внос от Италия. Дори и да са произведени качествени колите- всички знаем за какво става въпрос след като масово са карани без никаква подрръжка.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 17 Ное 2016 17:02

Когато колата е здрава и с минимална поддръжка пак си е ок. Аз затова си купих Акорд 7. Не, че Авенсиса не ме слушаше, но някак си личи разликата на сглобеното в Англия и Япония. Лично мнение, не ангажирам никого с него!
Слоу, има най-хубава кола...служебната:)!

Аватар
stefo91
Обратна връзка:

Мнение от stefo91 » 17 Ное 2016 17:05

mirott написа: Когато колата е здрава и с минимална поддръжка пак си е ок. Аз затова си купих Акорд 7. Не, че Авенсиса не ме слушаше, но някак си личи разликата на сглобеното в Англия и Япония. Лично мнение, не ангажирам никого с него!
Слоу, има най-хубава кола...служебната:)!

Даа друго е да е сглобена в Япония :thumbsup: worthy.gif иначе по-добра от служебната няма. :D

Публикувай отговор