Коя кола Тойота Ярис Версо, Мазда 2 или Пежо 206 комби да избера?
Мнение от stefo91 » 17 Ное 2016 10:05

stefo91
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 373 пъти
Мнение от slowtraveler » 17 Ное 2016 10:32
Приятел съвсем наскоро си взе Ситроен С5 2011г с такъв двигател (163к.с.).. Ами и интериор и т.н. съвсем не отстъпва на Авенсиса... Като возия - твърдо го превъзхожда (там е ясно)...
Да, автоматика май му е Айсин (6ск) и не ми хареса много, ама аз съм се разглезил със ZF (е, не е японски, ама е супер)...
С такъв двигател бях закарал до Берковица на приятел Ситроен Берлинго (90к.с.).. Втора ръка... Учуди ме, че поведението му бе МНОГО ДОБРО - автомобил, който се кара с лекота, защото двигателя му има достатъчно тяга... И това - 11 годишен автомобил на около 300х.км, въртян първите 4 години като служебен.. Двигателя - непипан - само ТО... (да, бе сменян задния мост с рециклиран такъв, но нищо друго)
Та казваш - да съм по-доволен от Авенсиса ми? Ами не бях...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 5 пъти
Мнение от e 10 » 17 Ное 2016 10:46

Toyota Corolla E10 2.0D 1996 г. - функциониращ донор
Toyota Land Cruiser KZJ 70 3.0TD 1993 г.
ГАЗ 69М 1962 г. (вече бивш

e 10
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 17 Ное 2016 10:52
Засега за тези години и около 120-140х.км - пак само ТО... Случайност? Може... Просто се набива на очи...
slowtraveler
Мнение от stefo91 » 17 Ное 2016 10:54
slowtraveler написа: Защо, мислиш, че например HDI 2.0 на Пежо е по-зле от Тойотския дизел??!!
Приятел съвсем наскоро си взе Ситроен С5 2011г с такъв двигател (163к.с.).. Ами и интериор и т.н. съвсем не отстъпва на Авенсиса...
Да, автоматика май му е Айсин (6ск) и не ми хареса много, ама аз съм се разглезил...
С такъв двигател бях закарал до Берковица на приятел Ситроен Берлинго (90к.с.).. Втора ръка... Учуди ме, че поведението му бе МНОГО ДОБРО - автомобил, който се кара с лекота, защото двигателя му има достатъчно тяга... И това - 11 годишен автомобил на около 300х.км, въртян първите 4 години като служебен.. Двигателя - непипан - само ТО... (да, бе сменян задния мост с рециклиран такъв)
Та казваш - да съм по-доволен от Авенсиса ми? Ами не бях...
Нали знаеш, че HDI са известни с това, че лесно прегряват и се скапват тотално? Ти все пак си спориш въпреки, че нямаш никави аргументи, а аз и колегите ти обяснихме много точно какви са нашите и те са неоспорими. Все пак както казах по горе всеки си решава според вкуса и джоба какво да вземе Алфа 147 2003г. за 1500 лв. или Корола 2003г. за 4500лв. Давам тези две коли за пример, защото са сравнително един и същи клас (едната е проблемна марка другата не), много добре знаеш, че тези резлика в цената не е случайна. Королата не е по-хубава на външен вид, не е хобава вътре и не е по-пъргава, но е по-здрава (като цяло). Едно не може да се отрече Тойота и Хонда правят най-здравите коли (като цяло)! Това, че имало някакво Пежо дето минало 20 000 км. без нищо да му се счупи е някакво изключение и ти се хващаш за него! Това малко ми прелича като това за Форд Фокус - един Форд запалил зимата и го нарекли - Фокус!

stefo91
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 17 Ное 2016 11:17
Приказките за прегряващите HDI 2.0 сам ли си ги измисли или някой ти ги подсказа?? Казваш такъв двигател на 300х.км без никакво пипане сто процента е прегряван? Нищо че по магистралата кошника си переше със 150км/ч без да се притеснява от баири, нито да даде признак за повишаване на температурата? И че де що има 'хвърчащи по магистралата' микробуси с такива двигатели, товарени и претоварвани незнайно с колко, са с умрели двигатели? Та нали точно този двигател се ползва и при микробусите и е добре оразмерен..
Доказано ама друг път...
Когато отваряш нов тойотски двигател на 30х.км за основен ремонт... Когато сменяш вентилатор на радиатор на 40х.км заради тотално износване... Когато сменяш диференциал (целия) и лагери на скоростна кутия на 75х.км ще запееш друга песен за качеството и здравината

Качествата на автомобилите доста се доближиха в последните години откакто икономистите се намесиха в производството...
slowtraveler
Мнение от stefo91 » 17 Ное 2016 11:40
stefo91
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 17 Ное 2016 11:47
Я дай класация кой колко автомобили е изтеглил за сериозни проблеми?
slowtraveler
-
- Благодарил/а: 29 пъти
- Получена благодарност: 17 пъти
Мнение от Оги » 17 Ное 2016 11:48
Като произведеш качество, то е скъпо - крайния продукт също е скъп и продажбите на пазара в един момент се затормозяват, може и да падат. Затова всеки търси баланс. Клиентите искат качество, но масовия потребител иска и ниски цени. Затова на пазара, при конкуренцията имат влияние не само качеството, а и много други неща. От планираното скапване смятам да се абстрахирам.slowtraveler написа:...Качествата на автомобилите доста се доближиха в последните години откакто икономистите се намесиха в производството...
В това икономистите нямат кой-знае какво общо- те могат да го констатират, прогнозират или отчитат. Не се сещам колко повече от това могат да се бъркат. Ако високото качество се задържи дълго и то е на съществено по-високо от на другите ниво- фирмата може да тръгне към лошо. Само един факт: Голф 2 и после 3.

Оги
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 5 пъти
Мнение от e 10 » 17 Ное 2016 11:57
Може би тук някъде е заровено кучето. Доколкото си спомням написаното за Авенсис от колегата slowtraveler, вентилаторите бяха Денсо и Бош, като се скапа Боша, а скоростната кутия май беше правена в Полша.
Toyota Corolla E10 2.0D 1996 г. - функциониращ донор
Toyota Land Cruiser KZJ 70 3.0TD 1993 г.
ГАЗ 69М 1962 г. (вече бивш

e 10
Мнение от stefo91 » 17 Ное 2016 11:58
Агрументите са ми класацийте за здравина - те са неоспорими. Тук не говорим за това "кой колко автомобили е изтеглил за сериозни проблеми", защото при покупка на нов автомобил, който ще караш 4-5 години и ще "хвърлиш", тогава марката наистина няма значение - защото има гаранция. Тогава трябва да се гледат съвсем други неща.
П.П. Тойота поне си оправя грешките, не като други производители!

e 10 написа:
Източник
stefo91 написа:
Източник откакто караме Тойоти произведени е Турция и Англия
Може би тук някъде е заровено кучето. Доколкото си спомням написаното за Авенсис от колегата slowtraveler, вентилаторите бяха Денсо и Бош, като се скапа Боша, а скоростната кутия май беше правена в Полша.
Да съгласен съм - Японското си е Японско (по-здраво), разбирасе, че като сложиш на една Тойота части които са "сбирток" от всякъде няма как да очакваш да бъде същата. Японците са "фанатици" и не правят компромис с качеството за това харесвам толкова нещата с надпис - "Made in Japan"!
stefo91
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 17 Ное 2016 12:10
Да де - дай класация за това кой колко автомобили е изтеглил за сериозни проблеми - какъв по-добър аргумент за това например да не си купувам Пежо? Надявам се това да те подтикне да помислиш по-дълбоко какво представляват публичните класации...
Така е (с изключение на лагер скоростна кутия, който си бе японски) ... За икономистите - също го бях споменал по-рано - това е и моето мнение...
И точно защото се доближиха 'икономически' автомобилите, те се доближиха и по качество...
А щом се доближиха по качество (т.е. стартовите качество/здравина са близки) - тогава вече и начина на самата експлоатация придоби по-голяма тежест за крайния резултат, който е - автомобила втора ръка, който купуваме..
slowtraveler
Мнение от nikdel » 17 Ное 2016 12:15
Един приятел с голф 1 ми казваше - Германеца направил единицата, но тя се оказала много здрава и после хората с десетилетие не си купували кола, та затова направили двойката. Но и тя излязла здрава -трошели и се основно дръжките на вратите. След това дошла тройката и алъш-вериша тръгнал.Оги написа:Ако високото качество се задържи дълго и то е на съществено по-високо от на другите ниво- фирмата може да тръгне към лошо. Само един факт: Голф 2 и после 3.slowtraveler написа:...Качествата на автомобилите доста се доближиха в последните години откакто икономистите се намесиха в производството...

nikdel
Мнение от stefo91 » 17 Ное 2016 12:24

stefo91
-
Мнение от Iliyа Damyanov » 17 Ное 2016 13:06
Единственото неоспоримо е , че си фантазираш. HDI 2.0 на Пежо се вгражда и товарните Фиат Скудо , Дукато както и в близнаците им от Ситроен и Пежо. При тях въпросния двигател работи в много по-тежки условия от колкото в лека кола и спокойно си изкарва над 500 000Км. без да се пипа нищо по двигателя. За моторите на Фиат също няма смисъл да се пениш , дизеловите мултиджети пребиват по надеждност и ресурс кой да е японски съвременен дизелов агрегат. Същото се отнася и за двигателите за лекотоварни машини 2.3 и 3.0 които изместиха двигателите на SOFIM.stefo91 написа:Нали знаеш, че HDI са известни с това, че лесно прегряват и се скапват тотално? Ти все пак си спориш въпреки, че нямаш никави аргументи, а аз и колегите ти обяснихме много точно какви са нашите и те са неоспорими.
Ако погледнем спортните японски коли ..... хубави са спор няма ама статистиката показва , че баровците предпочитат чупливите италиянки като Ламборгини , Мазерати , Пагани , Ферари.
И последно една тайна. Фиат Крома е по здрава кола във всяко отношение спрямо Тойота Авенсис.

Iliyа Damyanov
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru