Дневни светлини за Toyota - DRL модули,схеми,LED светлини...
- spiridoncho
Мнение от spiridoncho » 22 Сеп 2016 13:57
spiridoncho
-
Мнение от toshetozaz » 05 Окт 2016 11:15
Откъде мога да намеря такива схеми на релета и бушони за Авенсис 1 ,като на Freedom от страница 19 ?
toshetozaz
Мнение от IliaB » 07 Ное 2016 14:47
Май открих поне за мен най-удачния начин за дневни светлини. Автомобила ми е Авенсис T25 2007г. Замених предните мигачи с комбинирани лед светлини за дневни и мигачи. Когато запаля, предните мигачи светят като дневни светлини в момента който подам сигнал с мигач съответния мигач почва да мига в жълто. А фаровете съм оставил на автоматичния контрол. Ако някой проявява интерес ще му изпратя линк от къде си ги поръчах.
IliaB
Мнение от homie » 07 Ное 2016 14:59
Пипа ли се нещо по инсталацията и как така светват със запалването без да е преместен лоста на мигача?
Ако може и някоя реална снимка през деня. Също и линк, моля. Благодаря.
homie
Мнение от memorex » 07 Ное 2016 15:44
memorex
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 364 пъти
- Получена благодарност: 399 пъти
Мнение от slowtraveler » 07 Ное 2016 16:44
На джипа дневните са самите габарити

Решението на Илиа като че ли е добро (въпреки, че не е законно)...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от memorex » 08 Ное 2016 06:44
Наистина ограниченията са във височината и разстоянието м/у двете светлини.

memorex
-
Мнение от bobi1kenobi1 » 08 Ное 2016 23:42
- Прикачени файлове
-
- full_post_88463_127564000839.jpg (84.59 KiB) Преглеждано 4926 пъти
bobi1kenobi1
Мнение от NEUSPEED » 23 Ное 2016 12:05
Колега може ли да дадеш линкчето да видя какво си купил и от къде? Модул слагал ли си допълнителен за да се включват автоматично дневните? И ако може една снимчица да пуснеш да видя как светят.IliaB написа: Здравейте,
Май открих поне за мен най-удачния начин за дневни светлини. Автомобила ми е Авенсис T25 2007г. Замених предните мигачи с комбинирани лед светлини за дневни и мигачи. Когато запаля, предните мигачи светят като дневни светлини в момента който подам сигнал с мигач съответния мигач почва да мига в жълто. А фаровете съм оставил на автоматичния контрол. Ако някой проявява интерес ще му изпратя линк от къде си ги поръчах.
NEUSPEED
Мнение от IliaB » 24 Ное 2016 12:36
По инсталацията не съм пипал нищо освен че намерих къде идва ток след запалване на двигателя.
Това е линка на продавача, ако си поръчвате внимавайте за цокъла с който е вашия мигач!
На колата имам автоматично пускане на фаровете при затъмнение, пуснах го на автоматично и го забравих вече

- IMG_20161124_121738.jpg (1.01 MiB) Преглеждано 4839 пъти
- IMG_20161124_121755.jpg (1.2 MiB) Преглеждано 4839 пъти
- IMG_20161124_121813.jpg (1.25 MiB) Преглеждано 4839 пъти
IliaB
- spiridoncho
Мнение от spiridoncho » 24 Ное 2016 18:06
П.С. При мен крушката е разположена почти на 90 градуса спрямо посоката на пътя, и лупичката отпред на лед-а няма да е толкова ефективна.
Колега, би ли потвърдил дали само Лед-а с лупичката свети в daylight режим, или светят и други бели диодчета намиращи се около жълтите за мигача?
П.С.2 Поръчах си и аз такива и ще видя как ще ги връзвам. Нещо не ми се иска цокъла на крушката да седи безцелно в двигателния отсег. Може един ден да ми потрябва, а пластините вътре да са прецакани(кородирали) от влагата. Все пак цокъла принципно е вътре във фара и донякъде е защитен при нормална употреба.
@IliaB твоите както си ги свързал светят ли когато са пуснати късите? Че не знам какъв им е интензитета, дали няма да заслепяват вечер насрещното, или още по лошото е в мъгла да прави бяла пелена точно пред колата. Моите мисля да ги вържа да се пускат след запалване на двигателя, но с наличието на ръчно изключване, или пък с едно реле, да ги направя да изгасват при пуснати къси. Ще усложня малко инсталацията, но ще имам по голям контрол над светлините. Все пак вечер на паркинг при работещ двигател, не е нужно да светят светлинки.
spiridoncho
Мнение от IliaB » 28 Ное 2016 10:41
Не съм проверявал. Ще трябва да погледна.Колега, би ли потвърдил дали само Лед-а с лупичката свети в daylight режим, или светят и други бели диодчета намиращи се около жълтите за мигача?
Да, остават да светят. Относно заслепяването за момента не са ми премигвали отсреща, надявам се да не заслепяват. Относно мъглата тези дни ще стане ясно. Има идея в твоите мисли да се изключват при включване на габаритите.твоите както си ги свързал светят ли когато са пуснати късите?
Мисля че едно реле би свършило работа.
IliaB
- spiridoncho
Мнение от spiridoncho » 28 Ное 2016 15:09
Твоите се пускат след запалване на двигателя, или още с подаването на контакт. Ако е първото, то от кой "бушон" взе захранване. Иначе аз мисля, или да му сложа един бутон за ръчно пускане и спиране и през реле да го вържа да се спира при пускане на къси. И другият вариант е да си взема един модул за автоматизирано пускане и да го вържа. Така ще ги пуска със закъснение след старт на двигателя и ще ги спира при къси. Оскъпява се малко всичко, но пък си спестявам главоболията ако един ден решат да се заяждат за това, че дневните не се изключват при къси. Но пък гледам на новите автомобили Лед дневните светят през цялото време.
Хубаво е разбира се и да можеш да ги изключваш, защото не е нужно целият квартал да разбира когато учиш някоя мадама да сменя скоростите късно вечер

spiridoncho
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 364 пъти
- Получена благодарност: 399 пъти
Мнение от slowtraveler » 28 Ное 2016 15:40
При мен дневните светлини са габарити в нощен режим (няма друга светлина за габарита), но разбира се със силно редуциран интензитет в нощен режим......
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
IliaB
Обратно към “Електрическа система, навигация, музика”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru