Отново за VVTi и маслото (заводски дефект)
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Отново за VVTi и маслото
Щом си от София бягай при мехаННика.Пиши му на лични.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 338 пъти
- Получена благодарност: 369 пъти
Отново за VVTi и маслото
Изглежда ми по-тегаво (бутала/сегменти), ама все пак трябва точна диагностика де (с разглобяване....)...
Да, говори с мехаННика
Да, говори с мехаННика

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Отново за VVTi и маслото
Мали
Иначе само извънградско ми гори де :( градско не съм забелязал
Ще пиша на мехаННика
Благодаря за бързото инфо

Иначе само извънградско ми гори де :( градско не съм забелязал
Ще пиша на мехаННика

Благодаря за бързото инфо
- slowtraveler
Отново за VVTi и маслото
Не се плаши предварително...
Провери си и вентилацията на картерните газове - щом гори предимно извънградско (високи обороти), може просто да надува и да ти изгаря маслото... Така, че не се плаши излишно - от форума е трудно да се прави диагностика, но можем поне да дадем предложения какво да провериш
Провери си и вентилацията на картерните газове - щом гори предимно извънградско (високи обороти), може просто да надува и да ти изгаря маслото... Така, че не се плаши излишно - от форума е трудно да се прави диагностика, но можем поне да дадем предложения какво да провериш

- skydiver
- Автомобил: Rav4.2
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Отново за VVTi и маслото
В един друг форум коментираме подобен разход на масло.4rum написа: Да същите условияУжас ... И сега само гумичките,клапани ли са за смяна, или може и нещо по-тегаво да е ? И горе-доле ако може да ми кажете колко пара излиза ремонта
![]()
Ако може и сервиз да препоръчате, има ли смисъл в ТМ Ауто да проверя за оферта ? или са главорези ,,както повечето официални
Ако припушва основно само при рязко подаване на газ , то може и само гумичките да са виновни.
В случай, че не са те, можеш да се опиташ да направиш процедурата с изсипване на газ за горене в цилиндрите, с надеждата ако иде реч за спекли маслени сегменти , да ги оправиш.
Можеш да опиташ и това, което са направили колегите от Субару форума:
https://www.subaruclubbg.com/forum/view ... =7&t=16160
Сподели после какво се е оказало.
УСпех!
Any car can get you where you need to go, a special car gets you there with a smile on your face...
Отново за VVTi и маслото
Само да спомена че при мен беше стигнало да гори около 1 литър на 1.5 к км ... след разглобяване на двигателя се оказа че има доста голямо износване на цилиндрите ... сегментите не бяха спекли. Ако положението е подобно ... едва ли ще се оправи с процедура "киснене с газ". Според мен колегата да се въоръжи с търпение и средства, ако има вариант да намери цял двигател по възможност от автомобил след 2006-та за бекъп и да разглобява неговия ... там вече каквото покаже.
http://www.fapremove.com
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
Отново за VVTi и маслото
Здравейте колеги,вмъквам се в темата за маслото и искам съвет понеже съм се спрял за покупка на един Auris,1.6,бензин,2011 год. с двигател vvt-i и ме интересува дали гори масло този двигател,понеже това е нещо на което много държа.Имам горчив опит със сегашния ми автомобил,който не е Тойота и искам автомобил със здрав и надежден двигател...
- slowtraveler
Отново за VVTi и маслото
Нека колегите споделят за разхода на масло за по-новите 1.6 двигатели, но според мен не чети тази тема - тя се отнася за съвсем други двигатели...
След отстраняването на заводския дефект на моята 2002г 1.6 (3ZZ-FE), не пипаше въобще масло между смяната, колкото и да я юрках на високи обороти...
И доколкото си спомням проблема бе напълно отстранен за двигателите след 2006г (а на двигателите до този момент се извършваше гаранционен ремонт и след изтичане на гаранционния срок, който ремонт отстраняваше изцяло проблема с горенето на маслото - аз минах точно по този път)...
Избраният от теб двигател е съвсем различен..
След отстраняването на заводския дефект на моята 2002г 1.6 (3ZZ-FE), не пипаше въобще масло между смяната, колкото и да я юрках на високи обороти...
И доколкото си спомням проблема бе напълно отстранен за двигателите след 2006г (а на двигателите до този момент се извършваше гаранционен ремонт и след изтичане на гаранционния срок, който ремонт отстраняваше изцяло проблема с горенето на маслото - аз минах точно по този път)...
Избраният от теб двигател е съвсем различен..
Отново за VVTi и маслото
Да,това че от Тойота са отстранили проблема преди доста години е прекрасно и съм вече по-спокоен за моята бъдеща кола.Остава и скоростната кутия и окачването да са железни и автомобила става вечен :-)
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 5 пъти
Отново за VVTi и маслото
Вечни неща (излючвайки човешката глупост и завист) няма!
Toyota Corolla E10 2.0D 1994 г.
Toyota Corolla E10 2.0D 1996 г. - функциониращ донор
Toyota Land Cruiser KZJ 70 3.0TD 1993 г.
ГАЗ 69М 1962 г. (вече бивш
)
Toyota Corolla E10 2.0D 1996 г. - функциониращ донор
Toyota Land Cruiser KZJ 70 3.0TD 1993 г.
ГАЗ 69М 1962 г. (вече бивш

- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Отново за VVTi и маслото
Загледал съм се в една '02 Корола на с 1ZZ-FE, произведена 07/2001.
VIN: 1NXBR12E52Z588451
Ето какво показва декодера:
http://www.toyodiy.com/parts/q?vin=1NXBR12E52Z588451
Интересува ме дали може да гори масло.
Блазни ме това, че е запазена и е само на 125 000 км.
Гледах я и я карах, но забравих да проверя щеката на маслото дали има зелено.
VIN: 1NXBR12E52Z588451
Ето какво показва декодера:
http://www.toyodiy.com/parts/q?vin=1NXBR12E52Z588451
Интересува ме дали може да гори масло.
Блазни ме това, че е запазена и е само на 125 000 км.
Гледах я и я карах, но забравих да проверя щеката на маслото дали има зелено.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- beefeater
- Автомобил: Toyota Auris Hybrid 2018
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
Отново за VVTi и маслото
Колега, аз съм с Auris 2007 с двигател 1ZR-FE (1.6 Dual VVTi 124 к.с.) ми гори около 0,5 л на 7000 км (приблизително 1л на смяна/15 000км). Баща ми е с Corolla 2009 със същия двигател, при него гори не повече от 200мл на смяна (15000км). И двете се обслужват в официален сервиз на Toyota с 5W40 (въпреки че по книжка е препоръчително 5W30 - мисля, че във форума е обсъждан този въпрос). При мен завишен разход на гориво не се наблюдава.Kissman написа: Здравейте колеги,вмъквам се в темата за маслото и искам съвет понеже съм се спрял за покупка на един Auris,1.6,бензин,2011 год. с двигател vvt-i и ме интересува дали гори масло този двигател,понеже това е нещо на което много държа.Имам горчив опит със сегашния ми автомобил,който не е Тойота и искам автомобил със здрав и надежден двигател...
Toyota Auris 2007 1.6 VVT-i 124 Hp ---> Toyota Auris Hybrid 2018 1.8 136CV
Отново за VVTi и маслото
Здравейте,
Да започна с това, че наскоро си купих Корола Версо 2002г., като преди това бях чел, че може да има проблем с горенето на масло от няколкото теми тук, но не смятах, че ще се натъкна точно на такава
. Разходът е меко казано зле - 4/5литра на 800-1000км и явно никой преди това не се е погрижил за тоя проблем. Засега съм ползвал само масло 10w40 на Мотул и Елф, с друго (примерно 5W30 или 5w40) не съм тествал. В сервиза на мой познат, след първоначалната смяна на консумативите, ми казаха, че пуши доста от ауспуха и смятаха, че са само гумички, но сега вероятно ще се разглобява и двигателят.
Повечето хора тук препоръчват при подобен проблем да се обърнем към мехаННика, но аз все още нямам права да пиша на лични, било на него или някой друг, който е имал и разрешил такъв проблем - примерно slowtraveler, който е писал по-горе.
Да започна с това, че наскоро си купих Корола Версо 2002г., като преди това бях чел, че може да има проблем с горенето на масло от няколкото теми тук, но не смятах, че ще се натъкна точно на такава

Повечето хора тук препоръчват при подобен проблем да се обърнем към мехаННика, но аз все още нямам права да пиша на лични, било на него или някой друг, който е имал и разрешил такъв проблем - примерно slowtraveler, който е писал по-горе.
- slowtraveler
Отново за VVTi и маслото
Колега, аз разреших проблема си гаранционно в ТМ-АУТО...
Както писах многократно по-горе - бутала и сегменти... Разбира се гумичките на клапаните е добре да ги смениш - автомобила е доста стар...
За съжаление е възможно да не се разминеш само с бутала и сегменти отново защото автомобила е доста стар - може да има и по-сериозно износване на цилиндрите... Добре е да се види и вентилацията на картерните газове.
Както писах многократно по-горе - бутала и сегменти... Разбира се гумичките на клапаните е добре да ги смениш - автомобила е доста стар...
За съжаление е възможно да не се разминеш само с бутала и сегменти отново защото автомобила е доста стар - може да има и по-сериозно износване на цилиндрите... Добре е да се види и вентилацията на картерните газове.