Здравейте, колеги,
въпросът ми е свързан със споменатият по-горе в заглавието " рейлинг " или надлъжните греди на тавана на Тойота Корола Версо. От скоро съм собственик на този автомобил и при мен варианта е без налични такива греди. Опитах се да потърся повече информация относно това как се монтират но не открих. Отделен е въпроса, че не мога да намеря да си купя на старо... от около две седмици прозвънявам обяви на автомобили на части на които виждам че имат рейлинг и се оказва че са продадени (...доста бързо се харчат...). Ще продължавам да търся...
Въпросът ми е: Има ли колеги които допълнително са поставяли тези надлъжни греди за да споделят процедурата дали е DIY (направи си сам) или е задължително посещението в специализиран сервиз за монтиране на таванни багажници?
Предварително благодаря на всички споделили опит и мнение!
Поздрви
Рейлинг за Toyota Corolla Verso 2007 г. AR10
Здравейте, аз също се бях навил да слагам надлъжни греди защото моята Corolla Verso 1.8 VVTI 2006 няма поставени.
След прочетено тук във форума се навих да си сложа напречни греди. В сервиза на Тойота ми предложиха оригинални напречни греди, това което ме спря е прочетеното, че се прецаква уплътненията ( виж тук ) .
След прочетено тук във форума се навих да си сложа напречни греди. В сервиза на Тойота ми предложиха оригинални напречни греди, това което ме спря е прочетеното, че се прецаква уплътненията ( виж тук ) .
Колега, благодаря за предоставените линкове
но както сам казваш, първо си се навил да сложиш напречни греди а след прочетеното във втората тема си се отказал. При мен ситуацията е малко по различна, на кратко казано - 80% визуален ефект и 20% потребност от използването им на тези надлъжни греди( рейлинги ). Това което най-вече ме накара да публикувам тази тема е факта, че на колкото обяви за автомобили на части съм се обаждал винаги ми казваха че рейлингите са продадени. Надявам се, някой колега тук във форума, да е един от закупилите тази част и съответно да сподели "мъките" си относно монтажа. 

А тази тема прегледахте ли?
Toyota Avensis Estate T25, 2AD-FTV, 2008
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
На старата ми Корола Е12 комби имам надлъжни релси фабрично. Освен затрудненията при миене и подсушаване и при почистване на тавана от сняг през зимата, друга полза не съм видял. Багажникът винаги ми е стигал и не ми се е налагало да си ползвам руфрака и кутията.
На Ваше място не бих си надупчил тавана и не бих правил ненужни разходи на време и пари! Оставям настрана неприятностите от разтапициране на тавана....
На Ваше място не бих си надупчил тавана и не бих правил ненужни разходи на време и пари! Оставям настрана неприятностите от разтапициране на тавана....
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!