Е ако е така, то тия наще Тойотки са далеч от икономични. Принципно за дизела е характерно да качи разхода като се кара на високи обороти, но на бензин не би трябвало да е толкова драстично. Бензина обиковенно задържа и чак такива аномалии няма. Но явно за Тойотите това не важи. Ще дам сравнение с едно Рено 21 2000cc 120hp бензин 92-ра година. Ta това Рено нямаше лифт

. Вървеше доволно като за старо поколение мотор. Висок въртящ момент и го карах като дизел т.е. пускаш газта и тя тръгва. На магистралата при средна скорост 150-160км/ч ми е давала разход от 7.3/100 и това не по борд а пълно пълно и доста често и удрях макса от 192(бях млад и зелен). Бях тръгнал за морето и трябваше да я пробвам. На връщане я карах по кротко и разхода падна до 7/100. Градско ми даваше около 12-14/100 в зависимост от трафика.
После дълги години карах дизел. И сега си викам да се покефя на Toyotка бензинец да усетя динамика. Ама пък и разхода се качи с тая динамика. Единствено градското се ядва от около 12/100 засега, но пък не очаквах 11/100 на магистрала. Но каквато такава дето се вика. Харесал съм си я, ще си я карам

.
BOz написа: Звучи нормален разход. Лично аз при този разход не бих тръгнал да търся причина или повреда....
Не ме притеснява толкова разхода колкото странното поведение от 2к до 3к оборота т.е. все едно се дави. Ако открия причината за това нещо предполагам, че и разхода ще падне малко. Извинявам се, че пак ще спомена гореописаното Рено, но то си ми е като мерило. Единствената по харна кола след него ми е Селиката

. Та това Рено по ония години имаше прецакан температурен датчик. Градско харчеше 18/100. Та като му смених датчика, който струваше 180лв и 40 за смяна всичко си дойде на мястото. Не помня колко ми взеха тогаз за диагностика само. Тогава тоя датчик ми дойде солен, защото заплатките бяха други 2002г. Та няма да се учудя ако свали Селиката разхода ако открия дразнителя преди да е пораснал.
Тези малките проблемчета много ме дразнят и съм научил, че трябва от малки да се трепят, че после гадно става.