В интернет има много теми за тези шумове... те са адски изнервящи, особено когато окачването е наред и други тропания няма. Такова нещо може да вбеси човек, който държи на колата си

В един момент започнах да се чудя дали не съм си взел така колата, тъй като я имам от началото на годината, но не беше възможно, щях да забележа.
Когато имах време започнах да търся проблема. Разглабях всичко, почуквах с ръка ... търсех просто място, на което има улфт и след това го изолирах по някакъв начин. Свалях всички пластмаси на багажника, облепвах малките кабелчета с твърда изолация по капака на багажника мислейки, че може да е и от тях, но все удрях на камък... защото когато тръгнех по неравен път отново - всичко си беше същото. Един от причинителите го махнах още преди около месец. Беше малко винтче, което бе изпуснато между подсилената и външната ламарина на капака на багажника, в следствие на което при дупки се чуваше шум от търкалящо се винтче в самия капак на багажника, понякога дори наподобяваше хвърляне на зар

Дори след като направих това, онези невероятно дразнещи шумове на разхлопан багажник все още бяха там и осезаема промяна нямаше.
Преди няколко дни извадих всичко от багажника, резервни гуми, крикове. Изолирах абсолютно всичко, което можеше да скърца или да дрънчи ... когато обаче тръгнах - шума отново беше там не по-малко силен от преди. След като не стана и по този начин, помолих друг човек да кара колата, докато аз седя отзад и слушам от къде идва шумът. За моя изненада идваше от целия багажник.
Накрая ми дойде друга идея, която и се оказа разковничето в случая. Взех един хубав смазочен спрей на силиконова основа, вдигнах капака на багажника и започнах да пръскам по цялото гумено уплътнение, което има допир с ламарината. Пръсках и по всички механизми отзад, включително амортисьорчетата на багажника. Когато се качих в колата и отидох да направя поредния тест с радост разбрах, че проблема е решен. Досадните гръмки звуци вече ги нямаше!

Много съм радостен, че успях да открия проблема и да го отстраня. Сега, когато се кача в колата и не съм пуснал музика ... не се чува нищо друго, освен лекото бучене от гумите. Ако някой има подобен проблем, написаното може да му е от голяма полза.
Поздрави