Здравейте колеги.От преди около месец вече и аз съм в клуба на Toyota

Купих си една Toyota Avensis 2000Г 2000Кубика D4D.Всичко си беше ок до преди 1седмица.Както си карах и колата в един момента почна да не се форсира над 3500оборота.Веднага викнах едно приятелче закачихме я на делфито,общо взето всичко дето се виждаше на делфито изглеждаше добре.Интересното което каза аверчето е,че мап сензора показва,че мотора има вакум вместо налягане в всмукателните колектори

....Викаме си добре турбото нещо е отказало,закачихме един манометър на веднага след турбото и ооо изненада,след турбото има налягане,а колеторите има вакум...(тези тестове ги правим при форсиране до около 3000оборота).И решихме,че D4D то явно така си работи,наведе ни на мисълта това,че на маркуча към мапа няма скоби.Приключихме с диагностиките и аз си тръгнах,отидох си пред нас изгасих колата,след 3-4 часа отидох и я запалих(вече студена) И ооо изненада колата почна да се фори както си трябва.Викам си супер колата се орпави,да ама не.....след подкарване на колата,след загряване почна пак същата работа дори имаше моменти в който не искаше и над 2000 да вдига.Викаме си нещо има тук по горивото,отварям цедката от зад а тя бетонирана с боклуци.....почистих я смених филтъра,паля колата проблема си го има.Сложихме едно шише от пред с нафта и го пуснахме да смуче от него(идеята беше да не минаваме през резервоар,филтър и гориво проводи...) Пак без резултат .При процеса на работа на колата отворих капачката на маслото и останових,че от там пуфка компресия според мен е от дихтунките на дюзите.Въпроса ми е някой дали се сблъсквал с подобрен проблем?Дали може да е от тази компресия дето изтича през тези дихтунки ?