Пожълтели фарове
Пожълтели фарове
Здравейте колеги. Може ли да ми препоръчате някого във Варна ,който разбира от работата си и може да ми полира фаровете на королата. Чакам отзивите от Вас колеги.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Пожълтели фарове
Аз съм си ги полирал на времето на автомивка Водопада (във Възраждане)... Бях доволен от ефекта, работата и цената... Май бе 10лв на фар, и свършиха работата за отрицателно време докато ми миеха автомобила...
Но не полагаха след това лак - не знам и дали лака който полагат другите след това е достатъчно UV защитен
Наскоро колега си прави фаровете на Королата някъде из Аспарухово...
Там цената май бе 20лв на фар, но поставяли и лак след полирането...
Мога да проверя телефона...
Но не полагаха след това лак - не знам и дали лака който полагат другите след това е достатъчно UV защитен

Наскоро колега си прави фаровете на Королата някъде из Аспарухово...
Там цената май бе 20лв на фар, но поставяли и лак след полирането...
Мога да проверя телефона...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Пожълтели фарове
Чувал съм за за Астра фолио над Метро до сервиза на Жужо.Полират и облепят с фолио ,което за мен е по-добро от лакиране нищо че е по-скъпо.
- slowtraveler
Пожълтели фарове
Честно казано, не виждам смисъл от такива допълнителни действия...
Да, пожълтяването на пластмасата на фара е заради температурни и UV въздействия... И да - UV въздействията МОГАТ да бъдат намалени със специален лак (абе дали няма да стане да се намажат със 50 фактор слънцезащитен крем
)...
Гледал съм реклами и за фолиото - с UV защита и т.н., което също би могло да предпази донякъде пластмасата (от загряването няма да я предпази)...
Обаче - оригиналните фарове (и по-точно този фар, който редовно бе обърнат към слънцето при обичайното ми място за паркиране, и бе напичан яко) издържаха 4 години преди да почнат да ме дразнят...
След интервенцията карах колата още 2 години, и не забелязах някакъв проблем с потъмняване и без какъвто и да е лак или фолио...
Т.е. спокойно биха издържали още 2 години.. (това ме подсеща, че трябва да отида да я видя в какво състояние е колата след 8 години експлоатация
Ами то ако на 4 години даваш по 20лв за лъскане на фарове мисля нещата не са толкова зле дори и без лак и фолио
Да, пожълтяването на пластмасата на фара е заради температурни и UV въздействия... И да - UV въздействията МОГАТ да бъдат намалени със специален лак (абе дали няма да стане да се намажат със 50 фактор слънцезащитен крем

Гледал съм реклами и за фолиото - с UV защита и т.н., което също би могло да предпази донякъде пластмасата (от загряването няма да я предпази)...
Обаче - оригиналните фарове (и по-точно този фар, който редовно бе обърнат към слънцето при обичайното ми място за паркиране, и бе напичан яко) издържаха 4 години преди да почнат да ме дразнят...
След интервенцията карах колата още 2 години, и не забелязах някакъв проблем с потъмняване и без какъвто и да е лак или фолио...
Т.е. спокойно биха издържали още 2 години.. (това ме подсеща, че трябва да отида да я видя в какво състояние е колата след 8 години експлоатация

Ами то ако на 4 години даваш по 20лв за лъскане на фарове мисля нещата не са толкова зле дори и без лак и фолио

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Пожълтели фарове
Лакът, който се слага на оригиналните фарове, не е този, който се нанася върху боята.
Такъв лак за фарове в България не може да се намери, освен със специална доставка.
Аз полирам фарове от 8 години и съм направил стотици. Само на две коли съм поставил лак от този, който се поставя на колата и едната кола след 6-7 месеца се върна за да го махна и полирам наново фаровете, защото бяха пожълтели.
Фаровете на моята кола също съм ги полирал преди 4 г. без да съм им слагал след това нищо и не са мръднали до днес.
Такъв лак за фарове в България не може да се намери, освен със специална доставка.
Аз полирам фарове от 8 години и съм направил стотици. Само на две коли съм поставил лак от този, който се поставя на колата и едната кола след 6-7 месеца се върна за да го махна и полирам наново фаровете, защото бяха пожълтели.
Фаровете на моята кола също съм ги полирал преди 4 г. без да съм им слагал след това нищо и не са мръднали до днес.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Пожълтели фарове
Колко пари взимаш за полиране на фарове? Като идвам до София трябва да ти се обадя , че моите са много зле.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Пожълтели фарове
Казват защитното фолио предпазва и от удари от камъчета а пък това което е по$скъпичкото се възстановява след надраскване когато бъде нагрято. 

- pavel_boychov
Пожълтели фарове
Бабината рецепта - паста за зъби, върши безотказна работа. Освен да отделите 30-40 мин. време, друго нищо не струва , а резултатът освен, че е налице, е и траен.
На старата ми кола , която имах 6г. съм правил 2-3 пъти процедурата за тези години за безупречен вид, че там фаровете ми бяха черни и много си личеше всяко петънце по пластмасата.
Като купих Тойотата, също беше с леко матирали се фарове. Първото нещо беше да ги мина с "Колгейт-а" и сега няма следа - почти като нови са.

Не, че нямам 20лв да дам да ги полират, но защо като мога сам, а няма по-голям кеф, от това сам да направиш нещо по колата си (поне при мен е така).
Успех!
На старата ми кола , която имах 6г. съм правил 2-3 пъти процедурата за тези години за безупречен вид, че там фаровете ми бяха черни и много си личеше всяко петънце по пластмасата.

Не, че нямам 20лв да дам да ги полират, но защо като мога сам, а няма по-голям кеф, от това сам да направиш нещо по колата си (поне при мен е така).
Успех!
Алиса-Кой път да поема от тук?
Котаракът-Зависи къде искаш да стигнеш.
Алиса-Няма значение.
Котаракът-Тогава няма значение и кой път ще поемеш.
Алиса-Стига да стигна някъде.
Котаракът-О, това със сигурност ще се случи, стига да вървиш достатъчно дълго.
Котаракът-Зависи къде искаш да стигнеш.
Алиса-Няма значение.
Котаракът-Тогава няма значение и кой път ще поемеш.
Алиса-Стига да стигна някъде.
Котаракът-О, това със сигурност ще се случи, стига да вървиш достатъчно дълго.
- slowtraveler
Пожълтели фарове
Става, обаче за да махнеш по-дълбоките драскотини трябват не половин час, а ден...
Като полираха моите фарове първо минаха с водна шкурка, което направи фаровете абсолютно непрозрачни, но 'изтри' и по-големите повреди...
След това минаха с още 2 или 3 типа пасти - всяка следваща е по-фина... С машинка, защото иначе наистина трябва много търкане....
Резултата ме впечатли - идеално полирани повърхности без следа... На снимките на Сеата това навярно е преди полирането?
Като полираха моите фарове първо минаха с водна шкурка, което направи фаровете абсолютно непрозрачни, но 'изтри' и по-големите повреди...
След това минаха с още 2 или 3 типа пасти - всяка следваща е по-фина... С машинка, защото иначе наистина трябва много търкане....
Резултата ме впечатли - идеално полирани повърхности без следа... На снимките на Сеата това навярно е преди полирането?
- Veni1
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Пожълтели фарове
Опита ми с продуктите на Мирка - Абралон, с последователен номер 800, 1000, 2000, 4000, и после с паста на 3М, чийто номер трябва да потърся при интерес, е върху няколко автомобила.
Резултата е впечатляващ - просто си с нови фарове.
Необходима е машинка - аз ползвам ексцентричен шлайф с регулируеми обороти и велкро-пад (абралона си има залепваща система), хартиено тиксо за облепяне около фара, полираща гъба за 3М пастата, вода, и час свободно време.
А, и бира, естествено.
Материалите, по спомен, бяха 20-25 лева. Не се изхабяват след полирането на два фара.
Определено си заслужава тоя труд по автомобилчето.
Резултата е впечатляващ - просто си с нови фарове.
Необходима е машинка - аз ползвам ексцентричен шлайф с регулируеми обороти и велкро-пад (абралона си има залепваща система), хартиено тиксо за облепяне около фара, полираща гъба за 3М пастата, вода, и час свободно време.
А, и бира, естествено.
Материалите, по спомен, бяха 20-25 лева. Не се изхабяват след полирането на два фара.
Определено си заслужава тоя труд по автомобилчето.
Mitsubishi Pajero 2800 LWB off-road beast
Nissan Micra K12 - wife car
Toyota RAV 4.2 2000 LWB - city car
Driving experience - since 1976
- slowtraveler
Пожълтели фарове
Така е Вени, обаче не всеки има продуктите и шлайф под ръка...
Затова ми излезе по-евтино да ми направят същата процедура на автомивката, където знам, че ползват качествени матРЯли (май последното минаване наистина бе с някаква 3М паста, но би станало и с друга марка разбира се )
Отколкото да си купувам материали и шлайф
П.С. Да, и бавнооборотна вибро-полир-машина имаха
Затова ми излезе по-евтино да ми направят същата процедура на автомивката, където знам, че ползват качествени матРЯли (май последното минаване наистина бе с някаква 3М паста, но би станало и с друга марка разбира се )

Отколкото да си купувам материали и шлайф

П.С. Да, и бавнооборотна вибро-полир-машина имаха

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Пожълтели фарове
Полирането на фаровете не е толкова сложна работа, но трябват 4 вида шкурки, хартиено тиксо, три вида гъби за полиране, три вида пасти за полиране, микрофибъни кърпи и полирмашина с мощност поне 1000w и бавни обороти, за да не се запали пластмасата.
Всичко това, за да станат фаровете перфектно. Ако някой не държи да са му перфектни фаровете, може и да икономиса нещо от тези неща, но с паста за зъби
- тя е за зъби.

Всичко това, за да станат фаровете перфектно. Ако някой не държи да са му перфектни фаровете, може и да икономиса нещо от тези неща, но с паста за зъби

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- Veni1
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Пожълтели фарове
Хехе, Кики, абсолютно си прав - с паста за зъби си полирам зъбите...
Ти си професионалист, и се отнасяш съответно правилно към работата си, естествено.
Обаче, Жоро, аз си се грижа за колите за кеф, и с кеф.
И съответно, си купувам разни инструментчета, и консумативи, с идеята, че един ден някога, ще ги ползвам. За мое лично удоволствие - грижейки се за колата.
Е, ползвам ги, и се кефя от това, и от резултата тоже.
Не го правя с идеята да икономисам някой леФ, а да се накефя от резултата.
Държа да предупредя, че човек без съответни познания и умения може да си увреди не само колата, но и себе си.
Ти си професионалист, и се отнасяш съответно правилно към работата си, естествено.
Обаче, Жоро, аз си се грижа за колите за кеф, и с кеф.
И съответно, си купувам разни инструментчета, и консумативи, с идеята, че един ден някога, ще ги ползвам. За мое лично удоволствие - грижейки се за колата.
Е, ползвам ги, и се кефя от това, и от резултата тоже.
Не го правя с идеята да икономисам някой леФ, а да се накефя от резултата.
Държа да предупредя, че човек без съответни познания и умения може да си увреди не само колата, но и себе си.
Mitsubishi Pajero 2800 LWB off-road beast
- slowtraveler
Пожълтели фарове
Хахаха ... Вени, така си е - кеф цена няма 
Всеки има различни приоритети и удоволствия

Всеки има различни приоритети и удоволствия