отново за ремък
-
- Местоположение: VARNA 1999-toyota corolla AE 111 2007-honda accord sport
- Обратна връзка:
отново за ремък
ЗДРАВЕЙТЕ,искам да попитам неотложна ли е смяната на оригиналния ремък на корола 1999г двигател 4A-FE при положение че е на 30 хиляди километра,но годините са 8 и каква алтернатива бихте предложили GATES,NIPPARTS (за ролката разбрах 4е KOYO e добра)
-
- Местоположение: VARNA 1999-toyota corolla AE 111 2007-honda accord sport
- Обратна връзка:
така смятах да постъпя и аз,макар че трудно ще се разбере със оглед дали ремъка е добър,идеята ми беше дали ако се наложи смяната на ремък е по добре да се купи оригинален от тм ауто (цената му е доста по висока от gates например)или бихте ми препоръчали някаква алтернатива,а що се отнася до ролката мислех че е препоръчително след смяна на ремък да се смени и тя
- racing_fan
- racing_fan
За ремъците
Знае ли някой при тръгване сутрин защо свирят ремъците,като навиеш пълен оборот на волана?
От външната страна на ремъка трудно ще прецениш далие здрав!!!niki60 написа:след огледа се установи че няма видими следи от износване,нито микропукнатини ,надписите по ремъка си стоят както на нов(все пак е на 30 000 км),но си остава въпроса че са минали 8 години..какво бихте ме посъветвали да го сменям или да карам още известно време
Ангренажните ремъци обикновено се пропуква отдолу в основата на зъба и там се късат кордите,а те реално определят здражината и целоста му!
А и ценета не е много висока на един ремък,така че по-добре го смени да не береш ядове след това!