Препоръки за Селика т20 vs т23

Toyotko

Мнение от Toyotko » 03 Сеп 2016 11:06

Здравейте колеги !
Искам да отправя запитване към Вас относно посочените автомобили . Става въпрос за двигателите 1.8 (116к.с т20) и 1.8 (143 к.с) .
От много изчетеното за т23 с този двигател ,разбрах че има хроничен проблем с горенето на масло поради дефектни сегменти . Но на места срещнах и информацията ,че и при т20-ката с 116к.с също горели доста масло ... Това вярно ли е ?
Понеже не ми стана много ясно , и двете селики ли са с алуминиеви носачи и с цяла отливка ли са с шарнира примено както е при Бмв и ауди ?
Според Вас , кой е по-сполучливо направения и здрав автомобил (ако са поддържани и двата правилно)
Относно динамиката , не ме бърка дали ще вдига от 0-100 за 8 или 12 сек. , просто търся здрав , красив атомобил ,който да събира погледите на хората и да не е като всяка втора кола на пътя :)
Кои са слабите места на двата автомобила , за които трябва да гледам ? И не на последно място , скъпи ли са резервните части да речем спрямо Ауди А3 -4 ?
Поздрави ! :thumbsup:

Аватар
LongLiveJapan

Мнение от LongLiveJapan » 03 Сеп 2016 12:32

От селика т20 нямам наблюдения, но имам т23 от около половин година ... и впечатленията са ми много добри. Доста време гледах, за да взема хубав екземпляр, защото ти е ясно, че има хора ... от които и кола на 3 години можеш да я вземеш в окаяно състояние. Наистина има селики, при които горенето на масло наистина го има, но търси такава с обозначение на щеката (има теми в форума по въпроса ... ползвай търсачката) която е обслужена гаранционно и проблема е отстранен. Относно окачване и возене ... стои като залепена за пътя в завои дори при по висока скорост ... на дълъг път отпред е комфортно и е приятно, колата е готина за каране и събира погледите по улиците... отзад е тесна, но това е спортно купе все пак smile.gif Частите са на що-годе нормални цени с някои изключения. Гледай за изпуснали амортисьори на багажника, този е често срещан проблем при т23. Не бързай с покупка, а се оглеждай добре ... да не стане така след като купиш едната от двете селики да обикаляш сервизите и да правиш ремонти. Свържи се с мехаННика, гледам, че си от София ... той може да ти бъде изключително полезен при покупка на каквато и да е Тойота .. при евентуална покупка даже може да му я закараш да я погледне. Погледни и интериора в какво състояние е, дали е пушено ... дали са слагани някакви мазила за да се прикрият евентуални щети вътре в купето и така нататък. Аз съм страшно взискателен и ходих да гледам 4 селики преди да купя моята ... защото останалите бяха в окаяно състояние ... В единия от случаите дори питах собственика дали се пуши и той каза не, а когато отидох заварих колата немита (поне от месец) и навсякъде в купето имаше пепел от цигари smile.gif Мисълта ми е, че има всякакви хора и всички ще ти кажат, че колата е перфектна.. тяхната цел е да ти я продадът ... води я при хубав майстор на оглед за да не стане така, че да вземеш някакъв курник и да се чудиш после от къде да започнеш с ремонтите smile.gif Успех smile.gif

Toyotko

Мнение от Toyotko » 03 Сеп 2016 13:32

Благодаря за бързият отговор ,Xanos !! bow.gif
Ти имаше ли проблема с горенето на масло или колата , която си купил е минала през сервизната акция ?

Аватар
LongLiveJapan

Мнение от LongLiveJapan » 03 Сеп 2016 16:28

Не е минавала през сервизна акция, има лек разход на масло, но за мен не е никакъв проблем. За изминати 23 000 километра съм долил 2 литра мобил 10 в 40 .. дори на едната бутилка има още малко на дъното. Не знам обаче какъв ще е твоя късмет. Проблема е, че това ще го разбереш евентуално след покупката .. и все пак дявола не е толкова черен ... дори това се оправя срещу някой друг лев, без да се налага подмяна на всичко в двигателя .. говоря ако разхода е прекалено голям ... ако е литър на 10 000 километра това са 15 лева за литър качествено масло, никакъв проблем дори за тънък джоб smile.gif Иначе всичко останало по колата е чук .. и като се качиш и я покараш веднъж ще се влюбиш в нея. Интериора е стилен, седалките са много красиви, в купето не скърцат никакви пластмаси, за мен това е кола, която е изпреварила годините си. Дори в абсолютно стоков вид винаги ще ти направи впечатление ако мине около теб.Ако намериш хубава взимай смело, няма да съжаляваш :thumbsup: Long live Japan

Аватар
LongLiveJapan

Мнение от LongLiveJapan » 03 Сеп 2016 16:32

http://fakti.bg/avto/3597-avtomobilyt-n ... ota-celica ето тук една статия, която може да те запознае по-обстойно с самата кола.

Toyotko

Мнение от Toyotko » 03 Сеп 2016 16:40

Даа и за мен е уникално красив автомобил ,дори и след 16г изпъква с красотата си !! rolleyes.gif .
Голям фен съм на японските автомобили и селиката
винаги ме е привличала много tooth.gif . Само да посъбера още малко парички и най-вероятно това ще е автомобила !
Последно промяна от Toyotko на 03 Сеп 2016 17:02, променено общо 1 път.

Toyotko

Мнение от Toyotko » 03 Сеп 2016 17:00

Аа някой може ли да сподели евентуално , колко д/г би струвало да се отстрани проблема с горенето на маслото ? Знам , че зависи много и от мотора в какво състояние ще е след като се отвори . Защото не ми се иска , ако купя малко по -скъпа селика и да се окаже , че харчи пак по 2-3л масло tooth.gif . Останал съм с впечатление ,че почне ли да гори масло една кола с течение на времето става по-лошо , затова ще е добре да се отстрани проблема hmm.gif

Аватар
cecita_ff

Мнение от cecita_ff » 29 Сеп 2016 22:17

здравейте на всички :D предстои ми покупка на celica , моля ви за мнения, споделете какво да огледам по колата????? Колата е внос от италия без никакви външни забележки, интересува ме за какви шумове да се оглеждам и какво може да хлопа :whistle: :whistle: :whistle: ето този двигател е ZZT230L 05,2003 година, ще съм ви благодарна за отговор. Тази кола ми е мечта от няколко години и сега ще имам възможност да и се порадвам , Благодаря angel.gif angel.gif angel.gif

Аватар
ufer
Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
Благодарил/а: 25 пъти
Получена  благодарност: 77 пъти

Мнение от ufer » 30 Сеп 2016 09:23

Мой близък има Т20 - 116 к.с., купена като нова в Швейцария, сега я кара от 7-8 години в Гърция вече като втора кола. По нея не е правен абсолютно никакъв сериозен ремонт, има около 250 хил. км (може би дори 300 хил.) и не гори масло, разход на бензин -7-7,5 л/100. Карана е и на дълги разстояния, и на къси, градски. Изводите всеки може да си направи - спокойно каране, но когато се налага до 180 км/ч., редовна поддръжка, хубаво гориво и масло. Това е малко трудно за БГ, но такава е съдбата ни. В конкретния случай аз бих премерил много внимателно компресията. Това би ми дало достатъчно информация за състоянието на мотора. Всичко останало са само догадки. Отделно от това бих отишъл при човек с опит, който да я види и да я "ЧУЕ". Има такива хора... все още!

stefan91

Мнение от stefan91 » 01 Окт 2016 19:49

Здрасти нов сам в форума искам да попитам ако някои е имал проблем като моя аз карам селика 2.0 175 коня и наскоро взе да прекъсва не е от свещи и кабели нови са ако някои може да помага

Trigeminus

Мнение от Trigeminus » 15 Окт 2016 09:15

Провери ли дебитомера ?

iliqnskii
Обратна връзка:

Мнение от iliqnskii » 16 Окт 2016 10:34

Има едно твърдение за селика по специално за 1zz и 2zz мотора че на всеки хиляда мили е нормално подчертавам напълно нормално мотора да гори по 500мл при по екстремно каране информацията ми е на база на доста четива и то главноот самия произвоеител ..... така че лично аз го приемам при нармално каране тойотата не гори но при насъпване си хапва по малко .... лично моята си е настъпвчм доста дори доста често изгрубявам но досега не съм доливал масло а дори и да се наложи въобще няма да се притесня
Toyota Celica VVT-I
Toyota Celica VVTL-I

Аватар
cecita_ff

Мнение от cecita_ff » 16 Окт 2016 19:24

пичовееее, взех яяяя, angel.gif angel.gif angel.gif :whistle: :whistle: :whistle: това е моята колаааа!!!!! въпрос - къде и кога има сбирки на тойота в Русееее???

Публикувай отговор