Ако ползваш знанията си за ниво 7-клас значи наистина има какво да учиш - факторите, посочени в горните мнения си ги има, независимо дали си информиран за тях или не

И ако ставаше само с тези знания, бих се зачудил, защо в горните курсове на университета имахме цели предмети "Захранващи устройства" за които в края на годината държахме изпити

Така тъст ми си бе направил пробна лампа за да си види дали протича ток през един ключ... Работа за 7-клас... Е да, ама като го видях и ми настръхна косата - ползваше лампа с нажежаема жичка 220В, като кабелите от контакта ги бе хвърлил на металната маса, и си пипаше спокойно наоколо с обяснението 'ами то нали тока ще мине през лампата - нищо няма да ми направи'...
BOz, може и да има датчици за заряден ток на самия акумулатор, но за съжаление нямам достатъчно литература за модела, а и компютрите в автомобила са така оплетени, че са трудни за reverse-engineering

Друго си е да огъваш пластинките на реле-регулатора (някои колеги навярно не знаят, защо се казваше точно така) за да го регулираш по напрежение (щото и това сме правили, за да не се налага след това да чистим сярата по клемите)