Светна лампата на акумулатор, масло

vladym

Мнение от vladym » 09 Авг 2016 17:08

Здравейте,
Извинявам се предварително ако има подобна тема.
Ново регистриран, но не мога да си спомня предишния акаунт във форума - в началото четях доста, напоследък го бях занемарил. Днес ми се случи една цветомузика като се прибирах по време на път. Avensis T25 2.0 D4D 116HP - D2D, 2004. Светна лампата на акумулатор и масло , това около 1-2км докато се прибера, светна и лампата на ABS за малко - току пред нас. Помагайте да разбера какъв е проблема, че точно съм пред ваканционен - не остана време.

Благодаря предварително на всички които ще споделят опит, че нещо малко ми е напрегнато.

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 09 Авг 2016 17:14

vladym написа:... Светна лампата на акумулатор и масло , това около 1-2км докато се прибера, светна и лампата на ABS за малко - току пред нас...
Не се зарежда акумулатора ти. Възможни причини - хлабав(или скъсан) ремък, лоши кабелни връзки, износени четки, повреден реле-регулатор, повреден алтернатор.

Аватар
WoLF
Благодарил/а: 684 пъти
Получена  благодарност: 267 пъти

Мнение от WoLF » 09 Авг 2016 17:22

Виж си скобите на акумулатора дали не са се охлабили/окислили. После провери алтернатора дали работи нормално... След като я запали пак колата всичко седи ли на таблото или има някаква промяна?
ИзображениеИзображениеИзображение

vladym

Мнение от vladym » 09 Авг 2016 17:27

WoLF написа: Виж си скобите на акумулатора дали не са се охлабили/окислили. После провери алтернатора дали работи нормално... След като я запали пак колата всичко седи ли на таблото или има някаква промяна?
Благодаря за бързата реакция! Чакам малко да изтине, че да долея и масло в двигателя (то беше светнало). Ще проверя и рапортувам. Това с алтернатора не ми е ясно как да го проверявам, (каруцар), но утре може да ходя до сервиз на Тойота за други неща, та може и това да се гледа.

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 09 Авг 2016 17:57

vladym написа:... долея и масло в двигателя (то беше светнало)...
Имай предвид, че когато алтернаторът не зарежда светват едновременно лампите за акумулатора и маслото, така е направена схемата. Провери си нивото все пак.

vladym

Мнение от vladym » 09 Авг 2016 18:37

Така, не ми харесва изобщо. Още не беше доизтинала напълно (около 2 часа я чаках), Мерих маслото - беше по средата, капнах стотина грама може би. Включих на контакт - от първия път запали, след като подгряха свщите, то си беше и топъл двигателя де, но акумулатора и индикатора за нивото на маслото в двигателя пак си светеха, лошото е че светеше сега и индикатора за горивния филтър. Давайте съвет, да ходи ли на самоход до сервиза или да я мятам на гръб?

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 09 Авг 2016 18:42

Индикатор за въздушен филтър няма тая кола - по-скоро ти е светнал индикатора за вода в горивния филтър.
Както колегите ти казаха, не ти зарежда алтернатора (или си скъсал ремъка)- изпитал съм го на собствен гръб.
Вземи един мултицет, завърти го на 20 волта постоянен ток, запали, сложи сондите на мултицета на + и - на акумулатора и ще видиш с колко зарежда.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

vladym

Мнение от vladym » 09 Авг 2016 18:57

TATI написа: Индикатор за въздушен филтър няма тая кола - по-скоро ти е светнал индикатора за вода в горивния филтър.
Както колегите ти казаха, не ти зарежда алтернатора (или си скъсал ремъка)- изпитал съм го на собствен гръб.
Вземи един мултицет, завърти го на 20 волта постоянен ток, запали, сложи сондите на мултицета на + и - на акумулатора и ще видиш с колко зарежда.
Здравей и на тебе, разбира се - моя грешка. Иначе уж трябва за толкова да съм технически грамотен по електротехника и даже електроника, но когато ми е изпушила главата... и едно мерене с мултицета не ми идва на ум. С две думи - изглежда си прав. Не зарежда. Сега по-важния въпрос е да му викам ли бърза помощ тук или да я карам на самоход (залагм че трябва репатрака да играе).

vladym

Мнение от vladym » 09 Авг 2016 20:47

Никой друг не взе отношение по въпроса, та остава да си викам утре репатрака и да си я карам в сервиза.
Благодаря на колегите за бързото реагиране и полезни съвети.

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 09 Авг 2016 20:53

Ако я закараш на самоход, ще изтощиш акумулатора и после ще ти трябва зарядно. Е, зависи колко далеч е и сервиза де.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
WoLF
Благодарил/а: 684 пъти
Получена  благодарност: 267 пъти

Мнение от WoLF » 09 Авг 2016 23:42

Щом не зарежда не пали колата само ако не се налага! Отивай към сервиза при първа възможност да не се разреди, а до тогава махни клемата на масата да не ти яде колата малкото останало ток wink.gif Виж си все пак напрежение на акумулатора, да не се окаже че караш на 8V no.gif Ако си паднал ниско(под 10) не рискувай, че не знам колко хитра е електрониката и дали няма да ти умре нещо от ниското напрежение dry.gif
ИзображениеИзображениеИзображение

vladym

Мнение от vladym » 10 Авг 2016 09:14

WoLF написа: Щом не зарежда не пали колата само ако не се налага! Отивай към сервиза при първа възможност да не се разреди, а до тогава махни клемата на масата да не ти яде колата малкото останало ток wink.gif Виж си все пак напрежение на акумулатора, да не се окаже че караш на 8V no.gif Ако си паднал ниско(под 10) не рискувай, че не знам колко хитра е електрониката и дали няма да ти умре нещо от ниското напрежение dry.gif
Добро утро
Беше на 11,5 волта вчера като го мерих но се наложи да запаля колата. Сега зареждам акумулатора и следобяд в сервиза.
Още веднъж благодяря за съветите.

Публикувай отговор