Ще потърся човека от форума (още нямам право на лични

Дано да е с мазането проблемът, макар че май доста лапа масло.
Прав е механика... Външно можеш да направиш огледа дали не тече отнякъде маслото..
Това е странно нещо.
Възможно най-скоро бих я сменил.
Стр.74 After the 12-volt battery has discharged or when the terminal has been removed and installed during exchange, etc.BOz написа:Може ли да снимаш цитата от книжката, че ми стана интересно. Поне при Приус няма такова нещо описано в книгата за експлоатация. А и няма логика да не гаси двигателя ако малкия акумулатор не е зареден. За това ми е интересно да видя как е описано в твоята книга.
Акумулатора в момента е Exide 45Ah, но явно и той вече иска да си ходи :-)Hursa написа: И в книжката(на аурис хибрид) пише, че ако акумулатура е за смяна автомобила държи двг включен. Може би зарежда само при включен двигател и като не успява да го "вкара в параметри" не позволява на двг да се самоизключва (това са си глупави предположения, не знам каква е причината).
Но според мен, не купувайте акумулаторчето от тойота (аз си мислех, че е нещо "уникално" и няма алтернативи - защото в книжката не са описани характеристиките му като на другите консумативи). Има го варта и бош около три пъти по-евтино, (а може би дори ще издържи повече) макар, че дори така ми се струва неоправдано скъпо - било херметично защото е в купето (и било "азиатски тип", каквото и да значи това).
Тия от тойота се опитват да скубят все едно е премиум марка.
Не беше точно това което търсех, но има и друга информация по въпроса:
Мисля, че вие сте дали в първия си пост и друга възможна причина - ако термостата например е повреден при градско особено, може двигателя въобще да не успява да се прогрее до зададената му минимална температура (или поне да му трябва много време за да я достигне). До колкото знам, системата се "старае" да държи двигателя загрят над някаква зададена температура. (А може и датчика за температурата да е извън строя)
Европейски тип: плюсовата клема е с диаметър 19.5 мм, а на минусовата - 17.9 мм
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 5 госта