Corolla E12 1.4 4ZZ-FE VVTi 97HP 2003 HB - След смяна на дискове и накладки тропа при спиране ?
Corolla E12 1.4 4ZZ-FE VVTi 97HP 2003 HB - След смяна на дискове и накладки тропа при спиране ?
Здравейте, смених предните дискове и накладки на Corolla E12 1.4 4ZZ-FE VVTi 97HP 2003 HB и колата почна при натискане на спирачката да тропа предно ляво колело.
Тропането се чува само при леко натисната спирачка с цел плавно намаляване на скоростта.
Когато се натисне по-силно спирачка тропането спира.
Нямам вибрации във волана и в педала.
Няма задържане на колелото.
Изминати са вече над 1 000 км с новите накладки и дискове.
Смених водачите на апарата, но не беше от тях.
Смених външно каре, че ми се стори че има лек луфт и от него не е. Освен че след смяната на карето сега на втора предавка и леко на трета около 2хил.оборота има вибрации друго не стана.
Мислех, че играе диска в главината и правих втулки на болтовете където се нанизва диска и пак нищо.
Някои имал ли е подобен проблем или да има идея от какво може да е?
Благодаря!
Тропането се чува само при леко натисната спирачка с цел плавно намаляване на скоростта.
Когато се натисне по-силно спирачка тропането спира.
Нямам вибрации във волана и в педала.
Няма задържане на колелото.
Изминати са вече над 1 000 км с новите накладки и дискове.
Смених водачите на апарата, но не беше от тях.
Смених външно каре, че ми се стори че има лек луфт и от него не е. Освен че след смяната на карето сега на втора предавка и леко на трета около 2хил.оборота има вибрации друго не стана.
Мислех, че играе диска в главината и правих втулки на болтовете където се нанизва диска и пак нищо.
Някои имал ли е подобен проблем или да има идея от какво може да е?
Благодаря!
Последно промяна от Akima на 09 Авг 2016 06:56, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Форматиране.Правопис.
Причина: Променено заглавие.Форматиране.Правопис.
Toyota Rav4 2.5 178к.с. бензин. 2017година
Infiniti Q50 3.5 Hybrid AWD 365к.с 2014година
- angelina
- Автомобил: HIGHLANDER (NAP) GSU55L-ARTMK
- Получена благодарност: 1 път
Toyota Corolla E12 1.4 бензин. След смяна на дискове и накладки тропа при спиране?
Уцелил си от пратката с меките дискове. Във форума на Мазда, където е другата ми кола, един брат ги е сменявал вече 4 пъти различни с различни кутии/марки/ и все разказа му е като твоя. Познавате ли се?
Сложил съм един линк за цена на производителя за количества . 3$-8$ броя излизат. Затова е така.
Дано си запазил старите.
Сложил съм един линк за цена на производителя за количества . 3$-8$ броя излизат. Затова е така.
Дано си запазил старите.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Колега,
каква марка са новите дискове и накладки?
Проверихте ли останалата част от окачването?
Виждам, че са сменени и водачите...
каква марка са новите дискове и накладки?
Проверихте ли останалата част от окачването?
Виждам, че са сменени и водачите...
Марката е Kavo parts
Толкова да са меки, че в кутията да са се изкривили ли? Ще пробвам с размяна на ляв с десн диск. Или ще ги дам на стругар да им пусне един нож да видим дали са криви.
А относно окачването всичко е здраво. Смених предни амортисьори и тампони и тогава свалих накрайника и шарнира да ги проверя, но бяха добре.
Толкова да са меки, че в кутията да са се изкривили ли? Ще пробвам с размяна на ляв с десн диск. Или ще ги дам на стругар да им пусне един нож да видим дали са криви.
А относно окачването всичко е здраво. Смених предни амортисьори и тампони и тогава свалих накрайника и шарнира да ги проверя, но бяха добре.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Започвам да се съмнявам във вложените от вас материали...
Надявам се, че проблемът не е в монтажа.
Надявам се, че проблемът не е в монтажа.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
В никакъв случай не ги сваляй от колата да ги носиш на стругар, защото ако не ги центрова перфектно, пак ще си имаш проблем.tarikat89 написа: Или ще ги дам на стругар да им пусне един нож да видим дали са криви.
В някой сервизи имат машинки за престъргване на място на колата. Тогава е гарантирана центровката и няма да имаш никакви проблеми с това.
Ако беше в София, щях да те пратя в такъв сервиз, но със сигурност и в Пловдив има.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
А почистихте ли МНОГО ДОБРЕ главината? Защото чистотата на тази контактна повърхност е една от най-важните за безпроблемната работа на диска...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Всичко бе много добре зачистено с пили и шкурки.
Дисковете са блу принт, а накладките каво партс
А знам че ще се реши 100% проблема с смяна на дискове ще ги сменя с трв ако трябва.
Дисковете са блу принт, а накладките каво партс
А знам че ще се реши 100% проблема с смяна на дискове ще ги сменя с трв ако трябва.
- angelina
- Автомобил: HIGHLANDER (NAP) GSU55L-ARTMK
- Получена благодарност: 1 път
Както казах, повтаряш поведението на един друг от Мазда форума. Познавате ли се ?
http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?f=40&t=43676
Той прави същата поредност на преминаване от марка към марка. Има същите твърдения / и съвети/ за почистването. Със същата поредност.
Пак ще кажа, изчакай да свърши пратката с различните кутийки. Ако дискът е мек и стругар да го изправя, пак ще е същото. Дисковете трябва да са чугунени отливки със стругарска обработка. Не можеш да ги познаеш какви са били. Материалът е с по-високо съдържание на въглерод. Трудоемко е да се изправят отливки. Затова се обработват заготовки от стомана. Какво е съдържанието на въглерод, може само да се гадае. От това идват проблемите.
А тия дето ги престъргват на място на автомобила- БЯГАЙ ДАЛЕЧЕ. На място може да мине ръбчето с феродовите отлагания. Един струг тежи 4 тона и струва маса пари. Тая машинка я носиш с ръцете, слагаш я на диска на мястото на гумата и.... очакваш чудеса от луфта в главината ли ? Малък ли те си струва, защото на струг захващането е твърдо и има система от лагери, за да не се измества патронника.
Освен това луфтовете се обират само в една посока и след това е точен до 1 микрон. Мек диск пак ще бъде крив, ако е от стомана за пирони.
Т.н чугун е всъщност циганското наименование на стомана с ....въглеродно съдържание, което число и аз не зная. Формата се отлива, за да стане най-близа до желания детайл, защото ако трябва да го направиш от парче желязо, по-трудно се обработва. Всъщност при него няма стружки, а се престъргва на прах.
Всъщност, ако ще ги сваляш и носиш на стругар, това ще е твоето доказателство от какъв материал са направени BLUEPRINT-a - Дали при престъргване пада стружка или прах. Ще ти даде знак какво да правиш. Можеш да свалиш само един. Дискове не се закаляват, защото при спиране, ще се разкаляват и ще стават меки. Ако е от стомана за пирони, не може и да се закали./ но това не може да се провери, защото ще се съсипе- теоретично/
Извинявам се за дългото разсъждение. Ако е съвсем безполезно- го изтрийте.
http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?f=40&t=43676
Той прави същата поредност на преминаване от марка към марка. Има същите твърдения / и съвети/ за почистването. Със същата поредност.
Пак ще кажа, изчакай да свърши пратката с различните кутийки. Ако дискът е мек и стругар да го изправя, пак ще е същото. Дисковете трябва да са чугунени отливки със стругарска обработка. Не можеш да ги познаеш какви са били. Материалът е с по-високо съдържание на въглерод. Трудоемко е да се изправят отливки. Затова се обработват заготовки от стомана. Какво е съдържанието на въглерод, може само да се гадае. От това идват проблемите.
А тия дето ги престъргват на място на автомобила- БЯГАЙ ДАЛЕЧЕ. На място може да мине ръбчето с феродовите отлагания. Един струг тежи 4 тона и струва маса пари. Тая машинка я носиш с ръцете, слагаш я на диска на мястото на гумата и.... очакваш чудеса от луфта в главината ли ? Малък ли те си струва, защото на струг захващането е твърдо и има система от лагери, за да не се измества патронника.

Т.н чугун е всъщност циганското наименование на стомана с ....въглеродно съдържание, което число и аз не зная. Формата се отлива, за да стане най-близа до желания детайл, защото ако трябва да го направиш от парче желязо, по-трудно се обработва. Всъщност при него няма стружки, а се престъргва на прах.
Всъщност, ако ще ги сваляш и носиш на стругар, това ще е твоето доказателство от какъв материал са направени BLUEPRINT-a - Дали при престъргване пада стружка или прах. Ще ти даде знак какво да правиш. Можеш да свалиш само един. Дискове не се закаляват, защото при спиране, ще се разкаляват и ще стават меки. Ако е от стомана за пирони, не може и да се закали./ но това не може да се провери, защото ще се съсипе- теоретично/
Извинявам се за дългото разсъждение. Ако е съвсем безполезно- го изтрийте.
- martod
Нищо недей да сменяш, още по малко да стържеш и то на струг, дето всеки 1-ви има замятане,

Хората отдавна са измислили специални машини за тази работа, качва се диска на специална главина и се стърже с 2 ножа, едновременно от двете страни, но на тебе не ти трябва изправяне на дискове, щом нямаш вибрации при спиране .

Тази тема дето я е посочил колегата хич не я гледай, там наистина става дума за кривене на дискове от некадърен монтаж най вероятно .
Там от където вземаш дисковете няма от въпросните в различни кутийки,

Освен това, всяка стока при тях която не е с регламентирана гаранция (като амортисьори, карета и т.н..) си има 1 г. гаранция, тъй че, изкриви ли ти се диск след като си спазил всичко при монтажа, спокойно можеш да рекламираш, вместо да се занимаваш със стъргане .
Ако не можеш сам да откриеш от къде е тропането, знаеш как да ме намериш, ела да го открием и да го отстраниш .

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Тези дни като ми остане малко време ще се чуем, ако имаш възможност да погледнеш и ти.martod написа: Ако не можеш сам да откриеш от къде е тропането, знаеш как да ме намериш, ела да го открием и да го отстраниш .
Иначе днес покарах колата малко и въпросното тропане се получава при по продължително каране и по загряли спирачки. Или поне днес така се прояви.
и аз имам подобен проблем ,и проблема поне за мен е както е споменал колегата по горе ,а именно в дисковете,ако са от добър материал става при стругар правил съм го с предните но трябва да знае какво прави,да си разбира от работата,тия дни мисля да направя пак тая процедура ,моите са на не повече от 2000км и тресат даже при спиране особено ако е с висока скорост...и отделно накладките свирят като стара уазка но само когато са студени,повечето части са менте това е
При мен няма симптоми на криви дискове. Няма тресене и биене във волана или вибрации.. Просто при мен при леко натискане на педала се чува на пресекулки притропване.
А може ли проблема да е и от скоростната кутия. Защото шума е само в ляво където е по близо скоростната кутия и е по къса полуоската. И шума да идва от лагера на съединителя?
А може ли проблема да е и от скоростната кутия. Защото шума е само в ляво където е по близо скоростната кутия и е по къса полуоската. И шума да идва от лагера на съединителя?
Колега , има ли развитие с проблема ?
-
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
При съмнение за изкривяване, както е монтиран на главината да се постави по подходящ начин стойка с индикаторен часовник и да се види какво е аксиалното биене. По спомен мисля, че до 0.05 мм е допустимо.