На волана когато е човек не бива да се поддава на емоции.
Нито добри нито лоши. Защото в някои такива моменти разума и реакциите са в задния двор.
Дори в движение да научи нещо по-добре да намали, да спре за минута, да пие кафе, да пуши или смени 2 приказки с който и да е. Много неща може да прави докато приеме много хубава или много лоша вест. Дори може само да отпусне газта за 2 мин. При всякакви обстоятелства на волана трябва да е трезв и разумен.
Бързането за каквото и да е не налага скорости над позволените, те са доволно високи мисля. В случай, че трябва да се движи като линейка много е по-разумно да си пусне аварийките. Всеки както може отстъпва много по-лесно, бързо и без проблем. И при пълен контрол на обстоятелствата не се печели никакво време.
Въпрос на минути и е несъизмеримо то с напрежението и рисковете по никакъв начин,дотолкоз, че дори нямат една и съща мярка. Ако е сам на пътя или трафика е слаб- каквото иска да прави. Но напоследък почти никога не се случват подобни възможности и в много случаи се създават едни рискове за тежко меле или поне споменаване на роднините. На кой му трябват тез работи ? ...
Човек може да сподели или не това, но ако на раменете си носи не това, което му трябва, а колкото за равновесие или се подава на емоции просто няма смисъл от коментари на таз тема.
Тя се поукроти. Аз намирам за полезно в нея също и напрежението, което се създаде в предните дни, че е по-добре да се случва тук, а не на пътя. Просто има хора, които научават по нещо ново, а което от него не им харесва по някакъв начин го възприемат малко по-трудно. Не съм писал конкретно за някой, по принцип.
Номера на колата си също мога да си дам, който иска да се пази от мен или да ме блъска от където ще. На коя обаче... Ако е на 75 коньовата дето тежи тон и 200 с това ще предложа и автомивка с пране за да възстановявам евентуално възникнали вреди.

Щото в съобразяването ми с трафика влиза и това, че летящият, дето си е позволил неразумна скорост има първокачествени спирачки. Той също трябва да знае това без някой да му напомня. Ако не иска да ги хаби- има един друг педал, който да отпусне.
Поздрави !