Безопасна скорост по нашите магистрали
- flammen
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
Мнение от flammen » 30 Юли 2016 23:23
Lexus LBX
flammen
BOz
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 347 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 31 Юли 2016 11:40
Изпреварването от дясно не само е забранено на магистрала и е много опасно, но е и причинител на доста сериозни катастрофи (някой в лявата изведнъж се стресне и се прибере вдясно върху изпреварващия, което при тези скорости си е опасна маневра)
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от penywise » 31 Юли 2016 12:06
Какъв е проблема да караш с 60 в лява лента по Цариградско? Там максималната позволена скорост е 80 км/ч, ако пътната обстановка не го позволява, караш с по-малко, какъв е проблема? И без това в последните 6-7 години винаги има ремонти там...
penywise
- flammen
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
Мнение от flammen » 31 Юли 2016 12:48
Lexus LBX
flammen
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 206 пъти
Мнение от BOz » 31 Юли 2016 14:40
И от кога Цариградско шосе е магистрала?
Може би говориш за много частен случай.flammen написа: Ами проблем е. Защото другия неделник кара отдясно с 59, пред тях на километър поне няма никой, за разлика от тапата зад тях. Нали не си помисли че говоря за дните, когато цялото Цариградско е една безкрайна колона. И да, проблем е и когато и на магистралата се кара с 90 я лявата лента. Безпричинно ниската скорост в днешния трафик е проблем
Минавам често от там и почти никога не съм попадал в такава ситуация.

Разход на хибрид ->

Разход на дизелов автоматик ->

BOz
-
- Благодарил/а: 29 пъти
- Получена благодарност: 17 пъти
Мнение от Оги » 31 Юли 2016 15:25
Оги
penywise
-
- Благодарил/а: 29 пъти
- Получена благодарност: 17 пъти
Мнение от Оги » 31 Юли 2016 22:19
На цариградско движението е 10 пъти по-добре от магистрала. Ако в лявата лента някой кара с 60 и негодувате значи пред него има друг, най-често колона. Още не съм срещал такъв изтребител там, който да кара в лявата така и пред него или в средната да е свободно. А не съм без опит в столицата. Бих казал никак. Просто повече са изнервените заради трафика там в пик.
Оги
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 706 пъти
- Получена благодарност: 278 пъти
Мнение от WoLF » 31 Юли 2016 23:12

WoLF
- ffsolutions
Мнение от ffsolutions » 01 Авг 2016 07:20
При такава ситуация гледам да се прибера възможно най-бързо, когато това не представлява рискова маневра, т.е. ако аз карам на 140 км/ч (или вече 150 заради въпросния мигащ господин), няма да се прибера между 2 коли в дясно, намиращи се на по 10 метра една от друга, движещи се със 120км/ч.Няма също да се лепна и за днякой тир, ако няма поне 150 метра разстояние до него, за да може летащият да премине, без аз да се чудя дали ще успея да спра. Давам му десен мигач и изчаквам за безопасна дистанция от дясно, а той нека си мига... Ако могат да му поникнат крила - нека мине над мен.

Това го казвам като препратка към казаното по-горе за по-бавните автомобили. И съм напълно съгласен и с двете страни на монетата - всеки човек има право да изпревари спрямо възможностите на автомобила си, но същевременно е длъжен да го направи максимално внимателно и съобразено с приближаващите го автомобили. Всъщност, за такива автомобили една изпреварваща маневра изисква още повече внимание на водача, за което поздравявам хората, които успяват да го направят "чисто" и без да притесяват никого. Не един или два пъти съм изчаквал такива автомобили, като обикновено пускам доста дистанция, за да не притеснявам човека, като си приказвам в колата "давай, братле, стъпи здраво" с усмивка. Жената все ми се смее.

Без значение колко бързо караш, винаги има някой по-бърз от теб, това е като някакъв природен закон.
От този, който се движи по-бързо, обаче, зависи и неговата, и твоята безопасност. Ако вижда от далеч, че те настига, и то бързо, веднага трябва да вдигне крака от газта. Нито той ще набива спирачки, нито ти ще се притесниш, нито ще се навре в теб, нито ще създаде опасност, нито ще ти мига... И когато се прибереш, може да продължи по пътя си. Виждал съм и такива шофьори на висок клас автомобили, които изчакват от дистанция да се прибера и след това преминават. За съжаление, щом такива водачи ми правят силно впечатление, си давам сметка защо е така - защото са рядкост. Повечето са от онзи тип, които много искат да им поникнат крила. Още по-страшното е когато настигнат автомобил, който не се движи със 140 км/ч, а със 110-120км/ч, защото толкова им позволява автомобилът. Става ми жал за човека от предната кола като видя джигита, залепен на 20 см. от бронята му, и мига ли, мига... Откровено се ядосвам на такъв тиш шофиране.
У нас това създава впечатление, че който се движи по ограничението, е "джигит" с дебел врат, който грам не разбира от безопасност и е рисков шофьор. Това е така заради силните автомобили в ръцете на силно нетолерантни водачи.
"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел
ffsolutions
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 347 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 01 Авг 2016 08:30
Това - във връзка, че разликата в менталното състояние на хората по пътя може да е много различно - някой под стрес, а друг - тръгнал на почивка и се е отпуснал така, че не му пука дали друг бърза поради някаква причина 'ами той ще чака - аз не бързам'... Което също не е колегиално...
Горното твърдо не е в защита на малоумните бързаци... Просто понякога наистина има нужда от дадено действие...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 706 пъти
- Получена благодарност: 278 пъти
Мнение от WoLF » 01 Авг 2016 10:08
А по темата - Редовно пътувах Хемус и Тракия и на втората определено имаше места(понамаляха), където лявата лента е единствената разумна алтернатива ако искаш да караш близо до ограничението. Покрай Пазарджик беше ужас, а след Стара Загора толкова беше пропаднало от ТИР-ове, че няма нужда от волана - колата сама си кара в коловозите

WoLF
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 206 пъти
Мнение от BOz » 01 Авг 2016 11:46
Преди няколко години с една Алфа между Шумен и Варна изкривих 4 джанти, срязах 2 гуми и ключалката на багажника ми изпусна и той се отвори.

Разход на хибрид ->

Разход на дизелов автоматик ->

BOz
- iovkito
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Мнение от iovkito » 01 Авг 2016 11:57
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
iovkito
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru