Въпроса е и че тук доста народ спори, че дори допустимата и законна скорост не е безопасна (ами то никоя скорост по принцип не е) и е неправилно да се кара с такава по нашите магистрали.. А според мен не е така...
Всичко зависи от обстановката...
Като се замисля гореупоменатите непукисти ме дразнят много повече от съобразителните закононарушители... От чисто егоистични подбуди като видя някой засилен се старая да си извърша маневрата по-максимално удобен за мен и него начин, т.е. нито аз да правя резки промени в посоката(в скоростта правя), нито той. Нетърпимост имам обаче към наглите и несъобразителни водачи, които или изпреварват с опасно ниска скорост без сверка с огледали или използване на пътепоказател и така пробват спирачките и вниманието на 10ина автомобила или другите, които ти се залепят без да включат и втората си мозъчна клетка и очакват да вършиш автокаскади от филм за Бонд под непрестанното му дискотечно осветление
... толкова си и преценил, явноBOz написа:Да, настъпваш и си носиш отговорността. Преценил съм, че мога да изпреваря със скорост над позволената на пътя, ама излиза такъв неосъзнат индивид пред мен, нарочно, за да ме възпитава.
Виж си тона?... Кой от двама ни има претенции за нещо на пътя според теб?Ти реално в каква роля се изживяваш? Възпитател, проверяващ, ограничаващ, какъв?
112Искам другия път на всеки който носи оръжие, да му искаш разрешителното и ако не ти го покаже, да го заколиш, защото така е устроен света.
Както са казали китайците, да не дава Господ човек да живее в интересни временаТи мъж ли си или си или какво? Само да не стане да си мъж с колата пред девойките, а пред тези с незаконните пистолети да си, какво...
Постановката не е съвсем коректна... Дори и да 'летя' със 140-150км/ч, приближаването ще е с около 8м/с...
Аха. Значи за едните ползваш 112, а за другите не може. Явно прилагаме двоен, мъжки стандарт ми се струва.
За протокола - първата ми лична кола беше с 34 кс. И да, трудно е и със сигурност няма да си позволя да изпреваря някой по пътя, най-малкото защото колата ми не може да си позволи това. И ако настигна някой камион случайно с 1км/ч разлика, то ще си чакам най-чинно докато успея да го изпреваря, например като дойде после спускането след Вакарел. А 80 к.с. автомобил въобще не е слаб и имаш възможност да изпревариш, когато се убедиш, че няма да попречиш на движението, както написах. Ама да застанеш пред някой, който си кара със 140км/ч и ти с 80км/ч пред него и да започнеш да изпреварваш, хайде няма нужда. Тотално малоумно решение от страна на шофьора.
Потребители разглеждащи този форум: Ahrefs [Bot], yatanasov и 5 госта