Това показва 2 неща:
1. Въобще не ѝ дреме за личния ѝ живот, което обезсмисля примера ти дали би ти мрънкала при дадената скорост.

2. Не става въпрос дали си е сложила колана след твоята забележка. Ако не си го сложи, то отново спирам и я помолвам да излезе от колата и нека се чувства спокойна на пътя, докато чака на автостоп. Човека беше толкова инат, че наистина си слезе и се прибра самостоятелно.
И за да не стане объркване, аз не съм моралист. И аз карам, макар и много рядко, по-бързо. Но никога няма да кажа, че е по-безопасно да карам със 150, вместо със 120. Просто имам добри познания по физика и си нося най-смислено отговорността ако реша да карам така. И простите сметки показват, че само в тази приблизително малка разлика в скоростите, то ще ти трябват още ~50 метра да спреш. А това е мнооого време за мислене, а ако щеш и за нанасяне на по-малки щети в последствие.
И едно основно правило, което съм си наложил и определено помага - ако накарам някой в движението да промени скоростта или посоката си на движение заради мое действие, значи не съм направил нещо както трябва. Това не включва като пример да карам със 100 извънградско и някой да ме настигне с 200 и да трябва да намали до 100, защото не може да ме изпревари. Но ако карам със 100 и тръгна да изпреварвам и накарам някой, който изпреварва с 200 да го накарам да намали до 100, то тогава не съм си свършил работата като участник в движението.
А този мой възглед понякога ми пречи, която пречка се изразява ако някой кара много насечено. Да кажем изпреварва ме, а аз си карам с 90. След това този започва да кара с 80-100, 90-105. Като застана зад такъв индивид, то винаги гледам да се отърва от такава досада. По-добре да карам зад някой със 70км/ч постоянно, вместо зад друг със средна скорост от 80.