Мнение за една Корола

Reptile

Мнение от Reptile » 08 Мар 2007 11:53

ПОЗДАВИ[/quote]Да започна да ти отговарям 1 по 1 на глупостите,които си изписал.
[/quote]

Добре си започнал да отговаряш на "глупостите", но не си се справил особено добре! Аз също да напиша някои отговори.

1. Някъде да съм споменавал ГОЛФ 4 - не съм, тогава к'во?!?!Не ми вменявай мнения!
2. Ами, Корола 1.3 съм карал(точно като тази, която се продава), па макар и 100км..... Да мнението ми е, че мотора е натоварен с това купе, може и аз да съм го натоварил защото съм 105 килца...... след 120-130км/ч се чувства осезаемо.
3. Че е иконмичен мотора, НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН, гори колкото следващата Корола 1.6 VVTi при 120-130км/ч( и нея съм тествал(400км) едно Връщане от Бургас).
4. По годината трябваше да схванеш, че тази кола НЕ Е КАРБУРАТОР. Аз се опитах да ти НАМЕКНА ИМЕННО, че тези коли вече не са с качеството на ОНЕЗИ модели, които ти визираш!
5. Това за старото окачване се отнасяше за Тойотата - да намирам го за лигаво, но иначе е с комфортна возия - НЯМА СПОР. Окачването на СЕАТ-а е много по-стабилно.

ВНИМАНИЕ!!!!
С почти всички японски коли Ви лъжат с годината на производство в най-добрият случай е с 1-2 години.....понякога и повече. Според мен този модел 1999г. вече не се произвеждаше!!! Беше стартирал следващият модел.
Относно новият линк и 1.6 Королата - тази е доста по-добра, виждам и някакви хубави джанти, но отново според мен НЕ Е 1999г. т.е цената е висока. Според мен, не повече от 6000-6500лв.

ПОЗДРАВИ

Аватар
racing_fan

Мнение от racing_fan » 08 Мар 2007 19:38

Ае момчета, вече може да се броя и аз за член на Тойота клуба, купихме я днеска Королата, тая от първия линк. Сега трябва да я регистрираме, каско вероятно да и се направи или няква ГО към Булинс за 100 лв. която включвала застраховка кражба. Ще се сменят ролки, ангренажен ремък, масло, маслен и въздушен филтър и др. По ходовата част не бяха установени проблеми, мотора работи добре. Какво масло ще ми препоръчате? Един приятел ще се опита да ми намери масло (за)Тойота, а ако не - Репсол или Мотул, може и Мобил. Мисля, че тази специално е добра бройка. Не върви както очаквах, може би съм имал грешна представа. Вярно че не я карах аз... иначе се реже, оборотна е. Наистина след 130 става шумничка, иначе е тиха. Абе няма връщане вече. Всички, който и да питам, ми казва че Королата е по-добрия избор вместо Сеата. А какво и е на окачването, отзад ми се видя накво по-различно?

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 08 Мар 2007 19:52

Честито! Мисля, че направи страхотен избор. Не знам какво му е на окачването, но като гледам, самата кола е някаква по-спортна версия, интериорът е по-различен, пише и TRD на таблото, което ще рече, че има нещо като заводски тунинг! unsure.gif

Аватар
poli
Обратна връзка:

Мнение от poli » 08 Мар 2007 21:15

Честито :thumbsup:
Милиони без аварийни километри.
КЕФ ЦЕНА НЯМА

1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD

Аватар
racing_fan

Мнение от racing_fan » 08 Мар 2007 22:51

многозвенно окачване отзад
това имах предвид, какво е различното и дбро ли е това окачване?

КАКВО ще рече това TRD?? Вижте като написах в гугъла на какво попаднах.

Код за потвърждение: Избери целия код

Just had TRD stock struts and springs installed and the improvement in handling is incredible ... at least 100% and worth the investment! The ride is stiffer than stock but the car absorbs road imperfections without giving bone jarring feedback. In addition, the car is about 1 inch lower than before and the lowered stance conveys a sports car attitude. With this new setup, you have to push the car pretty hard to make it oversteer but its easy to get it back under control.
Тази Корола която взехме, е със сигурност снижена и е със спортно окачване, като я вдигнахме беше с червени пружини. Трябва да видя каква марка са. Да не се окаже със заводско спортно окачване. Какво е това ТРД??

Аватар
racing_fan

Мнение от racing_fan » 08 Мар 2007 22:53

TRD = Toyota Racing Development

ооо да, интересно дали само окачването е пипано? излиза че е заводско спортно окачване, кво мислите?

agent dust

Мнение от agent dust » 09 Мар 2007 01:59

каквото и TRD да има по колата - трябва да си радостен smile.gif в обявата си пише че е със спортно окачвне, и да знаеш че си на далавера защото TRD не е от евтините марки
status: за БАН

Аватар
racing_fan

Мнение от racing_fan » 09 Мар 2007 03:25

Ооо кефя се много даже. maggkrabar аз съм Асен(RaPiD) от tuning.bg между другото biggrin.gif biggrin.gif Нямам търпение да я вземем и да я тествам. Най-вероятно само окачването е правено. Друго не съм забелязъл. Абе като я вземем ще я огледам на спокойствие цялата. То би трябвало да пише TRD на частите, които не са стандартни.

Аватар
racing_fan

Мнение от racing_fan » 09 Мар 2007 20:03

е зехме я, много е гот за каране, не е няква мощна ама се реже яко, баси оборотната и много лесно се форсира, бива. Като за града е екстра. ОБАЧЕ, мнооого ниска бе братче, спирам пред нас, некъв камък имаше, не много голям и леко неравно беше и тва задра. Майка ми нещо я пробва из квартала, и на някъв спящ полицай закачила. Аз видях че е ниска, ама чак пък толкоз не очаквах. Май ще се радели със спортното окачване, ако беше моя колата щях да го оставя, но не е и така като гледам, ако няма някъв начин да се повдигне малко.... ще се купуват серийни пружини. Яд ме е че ме излъга продавача за годината, уж беше края на декември 1998 а то се оказа Юли 1998, не че е фатално, ама се ядосах като видях. Много добър психолог се оказа, баламосва те здраво, 100 пъти повтори, че има документи всичко, да ги видим, и ние разбира се не ги видяхме, щот му вярваме. Ахахах, можеше поне от цената още да смъкне ама... карай, минало заминало. Само тва ниско окачване... как дя вдигнем малко незнам. Тя сега ес 14-ки, малко ниски гуми, ако сложим по-високи ще се вдигне, ама пък между гумата и калника няма много разстояние.

Аватар
racing_fan

Мнение от racing_fan » 09 Мар 2007 20:15

а да, да ви питам, нормално ли е на 500 оборота да седи като загрее, много ниска ми се струва, даже почва да тресе малко, на 800 някъдзе ми се струва че ще е по-добре, иначе изобщо не се чува че работи и не вибрира, ама като падне на 500 и леко почва да тресе.
И какво масло ще ми препоръчате? Казаха ми че има някво Тойота, такова ползвали в сервизите на Тойота. Като друга възможност ми казаха Мотул, Мобил или Репсол. Я кажтете кое е най-добре за тая кола, 1.3 16V?
Откъде да купим оригинални, истински и качествени ролки и ангренажен ремък?

b_d

Мнение от b_d » 09 Мар 2007 20:30

ролки и ремък от ТМ Ауто. Масло каквото и да сложиш, стига да не е менте, ще е ОК.

Аватар
racing_fan

Мнение от racing_fan » 09 Мар 2007 20:43

къде се намират тия ТМ Ауто, нещо не намирам в интернет.

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 09 Мар 2007 20:52

racing_fan написа:къде се намират тия ТМ Ауто, нещо не намирам в интернет.
На "Цариградско шосе" срещу "Метро". Подминаваш го, слизаш към Горубляне, завърташ се под моста и се връщаш нагоре, има голям паркинг за клиенти! Там е хубаво да си вземеш клиентски номер, да си регистрираш колата при тях, това ще ти помогне при бъдещо поръчване на части!

Аватар
racing_fan

Мнение от racing_fan » 09 Мар 2007 22:14

Ето малко снимки, много ми харесва тая колица, само да беше моя да си я пипам както искам... а то на майка ми, и с тва спортно окачване какъв е рев сега, иска да сме го махнели...
Прикачени файлове
e.jpg
e.jpg (62.97 KiB) Преглеждано 3726 пъти
d.jpg
d.jpg (138.82 KiB) Преглеждано 3726 пъти
c.jpg
c.jpg (143.63 KiB) Преглеждано 3726 пъти
b.jpg
b.jpg (126.84 KiB) Преглеждано 3726 пъти
a.jpg
a.jpg (105.93 KiB) Преглеждано 3726 пъти

Аватар