Corolla Verso E121 2.0 1CD-FTV 90HP 2003 TERRA - Монтаж на OEM фарове за мъгла ?
- iakrastev
- Автомобил: oyota Corolla Verso, 1.8 VVti,
- Обратна връзка:
Фарове за мъгла Toyota Corolla Verso 2003
Мерси много за инфото, смяната я планувам за началото на Август, тогава ще кажа какво е станало! Все пак ако не сработи варианта с мост, от къде мога да си намеря ключ за фабрични халогени - търсих на разни места, но нещо удрям на камък. Ако имаш някакво инфо по въпроса - ще съм ти благодарен. По морги също звънях, навсякъде греда....
Toyota Corolla Verso, 1.8 VVti, 2003
- iakrastev
- Обратна връзка:
Мерси много за инфото, смяната я планувам за началото на Август, тогава ще кажа какво е станало! Все пак ако не сработи варианта с мост, от къде мога да си намеря ключ за фабрични халогени - търсих на разни места, но нещо удрям на камък. Ако имаш някакво инфо по въпроса - ще съм ти благодарен. По морги също звънях, навсякъде греда....NeverMind написа: Да може да стане! Трябва да се направи мостче между предполагам оранжевия кабел и празното място до него (снимката на колегата със стария ключ). Това е предположение може да е необходимо да се замости от черния. Хубаво е да се измери. Предполагам, черния е маса(-) и при включване подава за някое реле. Не забравяй обаче да поставиш реле под еарбега, защото без него няма как да докараш напрежение до буксите за халогените. Ако мога да помогна с нещо повече питай, не ми се разглобява отново пластмасата под волана иначе бих измерил и ще ти кажа точно кои да свържеш.
Пиши тук как си се справил може да е полезно и за други!
Нищо де какво те притеснява мислиш, че има разлика в схемата ли? Ако смяташ така мери с уред пробна лампа всичко става!
--------------
Ключ ще намериш, надали е толкова трудно важното е да им обясниш, че искаш ключ на който да има три степени за халогени, нулева за предни фарове, за задни светлини. Но поне според мен е безмислено, сегашният ти ключ включва една крушка отзад може би две, ако те дразнят като светят може да ги свалиш в крайна сметка, все пак с тях и без тях няма голяма разлика.iakrastev написа: Мерси много за инфото, смяната я планувам за началото на Август, тогава ще кажа какво е станало! Все пак ако не сработи варианта с мост, от къде мога да си намеря ключ за фабрични халогени - търсих на разни места, но нещо удрям на камък. Ако имаш някакво инфо по въпроса - ще съм ти благодарен. По морги също звънях, навсякъде греда....
Сещам се за още едно решение за теб просто трябва да се извади клемичката от сегашното гнездо и да се сложи в празното, но както казах по горе трябва сам да установиш кой от двата кабела затваря веригата. Трябва ли да обяснявам как да стане това? Ако имаш макар и малки познания по електротехника ще се справиш!
-------------------
Пропуснах, не забравяй релето през ключа се затваря само оперативната верига, силовата верига е от релето!
Последно промяна от Akima на 22 Юли 2016 16:16, променено общо 1 път.
Причина: Слети мнения - моля ползвай пълните функции на форума.
Причина: Слети мнения - моля ползвай пълните функции на форума.
- iakrastev
- Обратна връзка:
Ок ще потърся ключ, ако не излезе нищо, ще играем варианта мост. Сегашния ми ключ има две степени за халогени - 1. Off и 2. включва се халогена отзад в ляво. За да включва на 2, предварително, трябва да съм завъртял или на габарит или на къси. Така на таблото светват две лампи - тази за къси светлини (зелена) - долу в ляво и тази за халоген (оранжева), горе в дясно. За това за мен е без значение дали ако мина на 2 ще светят хологените отпред и отзад. Както казах, ще пробвам вариант с мост и/или смяна на гнездото, пък ще видим... Мерси.
Последно промяна от Akima на 22 Юли 2016 16:17, променено общо 1 път.
Причина: Съкратен цитат на последователни постове.
Както решиш имаш няколко варианта, когато реализираш схемата, по който и да е начин на таблото ще ти светне още една мисля, че беше зенена някъде горе в дясно за халогенни светлини. Ако искаш първо установи кой кабел какъв е, по единия имаш постоянно + или - заради черния кабел смятам, че е минус и после ще ти кажа как да постъпиш!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Не забравяйте, че ползването на фаровете за мъгла е позволено само при лоша видимост...
Постоянното им включване може да ви изиграе лоша шега и да отнесете някоя глоба...
Постоянното им включване може да ви изиграе лоша шега и да отнесете някоя глоба...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- iakrastev
- Обратна връзка:
Ok, ще пиша какво е станалоNeverMind написа: Както решиш имаш няколко варианта, когато реализираш схемата, по който и да е начин на таблото ще ти светне още една мисля, че беше зенена някъде горе в дясно за халогенни светлини. Ако искаш първо установи кой кабел какъв е, по единия имаш постоянно + или - заради черния кабел смятам, че е минус и после ще ти кажа как да постъпиш!
Да и моят съвет е да се поставят някакви лед светлини вместо халогени и в случая е по-добре да се използва ел. схема, защото има такава възможност, а не да се прекарват допълнително кабели поставяне на ключ някъде по таблото, което е излишно.
- iakrastev
- Обратна връзка:
Едно, надявам се последно въпросче. Въпросното реле 85916D RELAY, FOG LAMP (90987-02020) имаш ли представа за някакви по-подробни характеристики за него - по парт. номер и модел, вече в няколко магазина ми вдигат ръце, не съм ходил да питам в Тоyota, но там съм сигурен, че ще бъде "брадва" цената. Твоето реле от къде го купи, марка, цена ?!.... Мерсиiakrastev написа:Ok, ще пиша какво е станалоNeverMind написа: Както решиш имаш няколко варианта, когато реализираш схемата, по който и да е начин на таблото ще ти светне още една мисля, че беше зенена някъде горе в дясно за халогенни светлини. Ако искаш първо установи кой кабел какъв е, по единия имаш постоянно + или - заради черния кабел смятам, че е минус и после ще ти кажа как да постъпиш!

Моето реле го свалих от друго купе, от автоморга, виж номерата които съм написал дали неможеш да намериш от тях всичките три номера са за един и същ куплонг и едно и също напрежение разликата предполагам е в допустимия максимален ток който може да издържи! На моето реле пише Бош също така и тойота, предполагам са поръчка за тойота.
- iakrastev
- Обратна връзка:
Здр. Готин, в момента правя интервенцията със сваляне на белия капак над жабката, мисля че ще успея без да свалям жабката. Единия болт на белия капак го намерих в ляво, друго има ли и въобще как се маха, че накрая ще взема да го напъна повече и ще се случат нещата...? Мерси
Последно промяна от Akima на 22 Юли 2016 16:15, променено общо 1 път.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Имам няколко релета в подлакътника на авенсиса , ако имам такова ще ти го подаря , само намери снимка.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- iakrastev
- Обратна връзка:
Ще съм ти много благодарен, ако успееш да съдействаш
Снимката я има на първа страница на темата, но все пак прикачам тук http://img1.cdn.tradevv.com/Y201011M190 ... -02020.jpg
Парт. номерата на релетата, трябва да са:
90987-02020
90987-02012
90080-87019
Мерси предварително.
Снимката я има на първа страница на темата, но все пак прикачам тук http://img1.cdn.tradevv.com/Y201011M190 ... -02020.jpg
Парт. номерата на релетата, трябва да са:
90987-02020
90987-02012
90080-87019
Мерси предварително.
Последно промяна от Akima на 22 Юли 2016 16:17, променено общо 1 път.
Недей напъва нищо има достатъчно място за да успееш да си пъхнеш пръстите там, но снимай с телефона доколкото може за да се ориентираш точно кое е гнездото, в началото на темата имаш схема, когато е насочено релето в точната посока става за секунди.
Последно промяна от Akima на 22 Юли 2016 16:18, променено общо 1 път.
Причина: Съкратен цитат.
Причина: Съкратен цитат.
- iakrastev
- Обратна връзка:
Corolla Verso E121 2.0 1CD-FTV 90HP 2003 SOL - Монтаж на OEM фарове за мъгла ?
Проблемът е че на снимката, която си направил това бяло капаче си го махнал, а при мен голям зор и не мога да го сваля. А като тръгна да снимам реално то ми пречи и не виждам какво се случва под него. За това ще съм ти благодарен, ако кажеш как точно се сваля, откачих единия край, но другия нещо не се получава вече 2-ри ден...
Последно промяна от Akima на 22 Юли 2016 16:18, променено общо 1 път.