Шевролет, какво да го правиш, такива са си.BukTopcku написа:Става въпрос за смяната на светлинките по централната конзола , и главно по парното. Качвайки се гледам днеска че някой не светят като пусна фаровете. Някой може ли да ми обясни как се случва магията или е по-добре да потърся помощта на специалист ?
И към същата тема искам да попитам дали мога да сменя този панел с климатроник , има ли някакви допълнения ? Заслужава ли си ?
Avensis T25 /2003-2008/ - фарове и интериорно осветление
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Re: Светлинки и още нещо
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
то хубаво ама не се ли сменят някак си след разглобяване на централната конзола или е сложна работата ?
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Сменят се.
Прочетете правилата на форума!
Здравейте,
реших да си сложа HID на Avensis T25 2006.
Сложих го всичко беше ОК за 1 седмица и предполагам е изгорял бушон, защото не ми светят от лявата страна къси и дълги.
Въпросът ми е има ли такъв бушон и къде да го търся?
Благодаря Ви за помощта.
реших да си сложа HID на Avensis T25 2006.
Сложих го всичко беше ОК за 1 седмица и предполагам е изгорял бушон, защото не ми светят от лявата страна къси и дълги.
Въпросът ми е има ли такъв бушон и къде да го търся?
Благодаря Ви за помощта.
Последно промяна от Akima на 11 Юли 2016 20:43, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.Правопис.Вежливост.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.Правопис.Вежливост.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Това не е детайлно описание...
10-15 А по спомен - повече като знаем каква е точно колата.
Съветвам ви да направите рекламация на китайското изделие, ако е такова.
Здравейте.
Как става свалянето на фара ?
Какво да трябва да направя, за да сваля блендите ?
Благодаря Ви предварително.
Как става свалянето на фара ?
Какво да трябва да направя, за да сваля блендите ?
Благодаря Ви предварително.
Последно промяна от Akima на 12 Юли 2016 23:27, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.Правопис.Форматиране.Вежливост.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.Правопис.Форматиране.Вежливост.
Здравейте,
от 2 дни съм собственик на T25 2.0 VVTi.
Още не съм имал време да я разгледам както трябва, но спешно ме интересува как се сменят крушките за къси светлини, в какъв корпус са (на старата ми кола бяха Н4) и какви са по мощност крушките за задна скорост и стопа за мъгла.
Освен това не можах да разбера как се нулира показанието за среден разход и как се ползва една явно допълнителна джаджа, която имам монтирана и очевидно е някакъв тип handsfree.
Спешно е, защото трябва да сменя крушките преди регистрацията в КАТ - София.
Благодаря!
Ето снимки на джаджата и един странен бутон.
https://i.imgsafe.org/c6f0a8a512.jpg
https://i.imgsafe.org/c6f0eb0725.jpg
от 2 дни съм собственик на T25 2.0 VVTi.
Още не съм имал време да я разгледам както трябва, но спешно ме интересува как се сменят крушките за къси светлини, в какъв корпус са (на старата ми кола бяха Н4) и какви са по мощност крушките за задна скорост и стопа за мъгла.
Освен това не можах да разбера как се нулира показанието за среден разход и как се ползва една явно допълнителна джаджа, която имам монтирана и очевидно е някакъв тип handsfree.
Спешно е, защото трябва да сменя крушките преди регистрацията в КАТ - София.

Благодаря!
Ето снимки на джаджата и един странен бутон.
https://i.imgsafe.org/c6f0a8a512.jpg
https://i.imgsafe.org/c6f0eb0725.jpg
Последно промяна от Akima на 18 Юли 2016 08:45, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошли и честито.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошли и честито.
Toyota Avensis 2.0 VVTi - 2004г.
Поради огромния интерес към темата, я продължавам. Оказа се, че имам монтирани оригинални ксенони - лош късмет! Проблем ми прави десния фар - присветва, примигва и от време на време гасне. Отварях, гледах - контактите изглеждат читави. Къде бих могъл да намеря специалисти по тази тема?
Toyota Avensis 2.0 VVTi - 2004г.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
С повече детайли може и да има интерес...
Ако температурата на цвета се е променила е крушката.
Ако не може да е:
- конектор;
- баласт.
Успех.

EDIT
Нека да бъдем полезни и на останалите.
За:
Осветителна система:03/2004 TOYOTA AVENSIS (AZT250L-AEMGHW)
ELEGT EUR SED LHD 1AZFSE D4 MTM 5F
81110B BULB(FOR HEADLAMP, NO.1)
90080-81067 12V 55W 2 € 54.89
81110D BULB(FOR HEADLAMP, NO.2)
90981-WD005 12V 55W, HALOGEN WHITE 2 € 24.96
81110L BULB, DISCHARGE HEADLAMP
90981-WL001 85V 35W, HEAD LAMP-DISCHARGE 2 € 350.12
81115B SOCKET,HEADLAMP, NO.1
90069-81049 2 € 21.64
81135 UNIT ASSY, HEADLAMP, RH
81130-05190 1 € 364.87
81130-05210 HEAD LAMP-DISCHARGE 1 € 747.94
81144 COVER, HEADLAMP, NO.1
81139-05160 2 € 13.80
81145 COVER, HEADLAMP, NO.2
81135-05160 RH 1 € 13.80
81175-05160 LH 1 € 13.80
81175 UNIT ASSY, HEADLAMP, LH
81170-05190 1 € 364.87
81170-05210 HEAD LAMP-DISCHARGE 1 € 747.94
81189 COVER, HEADLAMP
81136-05160 2 € 13.80

В темата за оригинални части може да се провери дали колегата има цокли.
Крушки с ОЕ номера от произволен магазин - аз бих сменил и двете, както е правилно при този тип.
Баластът/N1/ е част от фара и не се предлага отделно.
Здравейте колеги,
Темата отдавна е коментирана, но съм сигурен, че още има хора с този проблем, които търсят решение. Преди няколко месеца си взех Авенсис 2006 година фейслифт - с ксеноновите фарове. Е, не светеха поради няколко причини:
- Колата е била с удар и фаровете бяха с начупени държачи, рамене и всякакви пластмаси, с които се захващат за купето. Съответно бяха набодени с рапидки и светеха на революция, никакъв реглаж. Няма да споменавам и че се запотяваха;
- Отделно бяха им сложили рефлектори на ксенона, които изобщо не са за този модел фарове - от там се променя фокусното разстояние и няма как и да светят адекватно;
- Третото и едно от най-важното нещо - рефлекторите бяха заминали, не бяха огледални, а матови... още повече няма как да се отрази тази светлина.
Как си реших проблема?
Не исках никакви побългаряваници, модификации, китайски изпълнения и прочее. Намерих си оригинални фарове втора ръка с баласти и крушки за 500 лева. Техните рефлектори отново бяха изгорели, матови и нямаше как да отразяват светлината напълно. Рециклирах ги - направиха ми покритието на рефлекторите бляскаво огледално, почистиха ми лупите, полираха ми стъклото (пастмасата) и го покриха със защитно фолио, което предпазва от нараняване от камъчета и изгаряне от слънцето.
Крушките?
Изключително важни! Крушките, които бяха с фаровете втора ръка, пак бяха Филипс D4S, ама не баш.. някакъв ментак! В сервиза ми бяха сложили тях - светеха 2 минути и после гаснат (не знам как не го бяха забелязали това). Гася фаровете, пускам ги - отново светват за няколко секунди, като през това време трептят леко.. и после угасват. Направих един бърз ремонт пред блока, сложих си моите крушки (може би истински Филипс, един Бог знае), които хем светеха повече, хем не трептяха и не гаснеха и всичко си дойде почти на мястото. Остава ми само да ги регулирам малко, защото си мисля, че светят малко ниско. Може и някой датчик за измерване на натовареността на колата да е изгорял и от там да не се саморегулират.
Поне като сила на светлината и осветяване на пътя - определено има ОГРОМНА разлика! Евентуално след време може да пробвам и с нови Osram крушки, понеже с времето интензитетът на крушките пада и отслабват.
Та така - ако искате да си запазите оригиналните фарове не е необходимо да прибягвате до китайски изпълнения от сорта на фарове Depo с някакъв ксенон с баласт за $15 от AliExpress - рециклирайте си напълно фаровете, купете си хубави крушки и се наслаждавайте на нощното каране!
Темата отдавна е коментирана, но съм сигурен, че още има хора с този проблем, които търсят решение. Преди няколко месеца си взех Авенсис 2006 година фейслифт - с ксеноновите фарове. Е, не светеха поради няколко причини:
- Колата е била с удар и фаровете бяха с начупени държачи, рамене и всякакви пластмаси, с които се захващат за купето. Съответно бяха набодени с рапидки и светеха на революция, никакъв реглаж. Няма да споменавам и че се запотяваха;
- Отделно бяха им сложили рефлектори на ксенона, които изобщо не са за този модел фарове - от там се променя фокусното разстояние и няма как и да светят адекватно;
- Третото и едно от най-важното нещо - рефлекторите бяха заминали, не бяха огледални, а матови... още повече няма как да се отрази тази светлина.
Как си реших проблема?
Не исках никакви побългаряваници, модификации, китайски изпълнения и прочее. Намерих си оригинални фарове втора ръка с баласти и крушки за 500 лева. Техните рефлектори отново бяха изгорели, матови и нямаше как да отразяват светлината напълно. Рециклирах ги - направиха ми покритието на рефлекторите бляскаво огледално, почистиха ми лупите, полираха ми стъклото (пастмасата) и го покриха със защитно фолио, което предпазва от нараняване от камъчета и изгаряне от слънцето.
Крушките?
Изключително важни! Крушките, които бяха с фаровете втора ръка, пак бяха Филипс D4S, ама не баш.. някакъв ментак! В сервиза ми бяха сложили тях - светеха 2 минути и после гаснат (не знам как не го бяха забелязали това). Гася фаровете, пускам ги - отново светват за няколко секунди, като през това време трептят леко.. и после угасват. Направих един бърз ремонт пред блока, сложих си моите крушки (може би истински Филипс, един Бог знае), които хем светеха повече, хем не трептяха и не гаснеха и всичко си дойде почти на мястото. Остава ми само да ги регулирам малко, защото си мисля, че светят малко ниско. Може и някой датчик за измерване на натовареността на колата да е изгорял и от там да не се саморегулират.
Поне като сила на светлината и осветяване на пътя - определено има ОГРОМНА разлика! Евентуално след време може да пробвам и с нови Osram крушки, понеже с времето интензитетът на крушките пада и отслабват.
Та така - ако искате да си запазите оригиналните фарове не е необходимо да прибягвате до китайски изпълнения от сорта на фарове Depo с някакъв ксенон с баласт за $15 от AliExpress - рециклирайте си напълно фаровете, купете си хубави крушки и се наслаждавайте на нощното каране!
Последно промяна от Akima на 04 Авг 2016 11:17, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.
Toyota Avensis T25 Liftback Face 2.2 D-CAT 177hp, manual
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
За да работи правилно 'саморегулировката', трябва фаровете да са регулирани правилно ръчно...
Което се прави при всеки демонтаж на фара (и ако има нужда)..
Което се прави при всеки демонтаж на фара (и ако има нужда)..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Здравейте колеги!
Извинявам се, че използвам темата на колегата, но считам, че ще е полезно и за други.
От скоро съм собственик на Авенсис 2007 година и също имам проблем с ксеноните.
Освен колегата geraka в София, има ли някой друг в района на Пловдив - Пазарджик, който да рециклира фарове?
Също така, ако някой е наясно, коя марка (модел) от предлаганите фарове на афтър маркета е удачно да се използва, като заместител на оригиналните?
Благодаря!
Извинявам се, че използвам темата на колегата, но считам, че ще е полезно и за други.
От скоро съм собственик на Авенсис 2007 година и също имам проблем с ксеноните.
Освен колегата geraka в София, има ли някой друг в района на Пловдив - Пазарджик, който да рециклира фарове?
Също така, ако някой е наясно, коя марка (модел) от предлаганите фарове на афтър маркета е удачно да се използва, като заместител на оригиналните?
Благодаря!