Произведен е 2005 г. и другото, което забелязах е, че трябва да заредиш повече от 10-на л. гориво и тогава се нулира автоматично.Akima написа:Кога е произведен Авенсис-а ти?Bodhid написа:Здравейте, гледам пишете нулирах...Моя автоматично се нулира след всяко зареждане. Къде има настройка за да не се нулира автоматично.Благодаря и весели празници! Колата е Т25 2.2 д4д 150 к.с. с навигация - там показва разхода .
Avensis Т25 D4D 2005 - показания на горивомера - ръчно нулиране - РЕШЕН
Re: Авенсис Т25 D4D показания на горивомера
Toyota Avensis II Wagon T25 2.2 D4D 150hp 2005
Тия дни забелязах нещо странно. Както си показва среден разход 5,2 L/100km. и работейки колата на място разхода става 20-30-40 и нещо даже стана. Не знам вашите как са, но мойта има нави и там има нещо като скала разграфена 0-10-20-30 L/100km. за моментна консумация, която се изпълва със зелена черта спрямо моментния разход. На място винаги е пълна до края на 30. Работейки известно време на място средния ми разход става огромен. После като тръгна май се оправя и пак пада в нормални граници. Някой има ли идея защо става така ?
- lederman
- Получена благодарност: 1 път
математика ....
Обикновените дроби са числата във вида r = m/n, където n е различно от 0. (тоест разход=литри/километри)
ето и малко информация за деленето на 0
http://www.nenovinite.com/ne/neuka/1455/
Обикновените дроби са числата във вида r = m/n, където n е различно от 0. (тоест разход=литри/километри)
ето и малко информация за деленето на 0
http://www.nenovinite.com/ne/neuka/1455/
Поздрави
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.
Има логика biggrin.gif
- babata
- Благодарил/а: 5 пъти
Авенсис Т25 D4D показания на горивомера
А как става това на колата от подписа? До момента не съм зареждал до горе, а на дисплея изписва 13,2 л/100, като от последно зареждане съм минал около 200 км извън градско и около 30 км градско. По сметки и показание на резервоара/на стрелката не и вярвам много/ средния разход излиза, че е около 8.4 л/100.
поздрави
Димитър
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 126 к.с. 1AD-FTV , 2008
Димитър
Аз правя следното:
- зареждам напълно като изчаквам да излезе въздуха и отново бавно доливам, докато видя нафтата под гърловината на тръбата.
- нулирам ръчно изминатите километри с бутона в ляво под километража.
- нулирам всички стойности на показанията на компютъра, без часовника

- показва колко км мога да измина и цифрата е в зависимост от това къде и колко дълго съм карал последно. Ако е било само извън градско по магистрала, показва около 930-950 км.
Ако продължа само и същото извън градско, до следващото зареждане изминава толкова, колкото е показал при зареждането и тогава светва резервата.
Дано това мнение да ти е помогнало

Toyota Avensis T 25, 2.0 D4D, 1AD-FTV, 126 к.с.
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Авенсис Т25 D4D показания на горивомера
На контакт или на запален двг, докато показва средния разход (Average), натискаш и задържаш бутона Disp на волана. След секунда-две ще се нулира.babata написа: А как става това на колата от подписа? До момента не съм зареждал до горе, а на дисплея изписва 13,2 л/100, като от последно зареждане съм минал около 200 км извън градско и около 30 км градско. По сметки и показание на резервоара/на стрелката не и вярвам много/ средния разход излиза, че е около 8.4 л/100.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- babata
- Благодарил/а: 5 пъти
Благодаря за напътствията.

Това е начина за нулиране показанията на борд компютъра. Някъде го бях чел, но защо не се получи когато го пробвах

поздрави
Димитър
поздрави
Димитър
Димитър
При мен проблемът е точно обратния!
На всяко гасене ми се зануляват изминатите километри...
На предишния ми Т22 ,преди да го зануля ръчно , изминатите километри си се трупаха и ми даваше среден разход за цялото изминало разстояние, а сега като загася колата (например отбивам някъде за отдих ) и след като запаля да си продължа маршрута , ми е занулен.
Много ме дразни така.
Има ли начин да се настрои да не се занулява ?
На всяко гасене ми се зануляват изминатите километри...
На предишния ми Т22 ,преди да го зануля ръчно , изминатите километри си се трупаха и ми даваше среден разход за цялото изминало разстояние, а сега като загася колата (например отбивам някъде за отдих ) и след като запаля да си продължа маршрута , ми е занулен.
Много ме дразни така.
Има ли начин да се настрои да не се занулява ?
Последно промяна от Akima на 04 Юли 2016 12:32, променено общо 1 път.
Причина: Правопис.
Причина: Правопис.
TOYOTA AVENSIS Combi (T25) 2.0 D-4D (116hp / 85kW)
-
Модела T25 занулява distance, но би трябвало Avg (среден) да не е занулен, а да са занулява или ръчно или при зареждане в зависимост от това дали е фейслифт или не. Това че Distance е занулен не означава че Avg. се е занулил.
Благодаря,колега,
за бързия отговор !
Средният не се занулява ,значи всичко е наред и просто трябва да свикна с това постоянно зануляване на distance .
Иначе автомобила е произведен 2003г.
Да попитам сега след като си смених маслото има ли начин да се настрои да ми показва оставащи километри до следваща смяна ?
за бързия отговор !
Средният не се занулява ,значи всичко е наред и просто трябва да свикна с това постоянно зануляване на distance .
Иначе автомобила е произведен 2003г.
Да попитам сега след като си смених маслото има ли начин да се настрои да ми показва оставащи километри до следваща смяна ?
Последно промяна от Akima на 04 Юли 2016 12:33, променено общо 1 път.
Причина: Съкратен цитат на последователни постове.
Причина: Съкратен цитат на последователни постове.
TOYOTA AVENSIS Combi (T25) 2.0 D-4D (116hp / 85kW)
-
Не няма. Вашата е преди фейслифта (2003 това мисля, че е първата година на производство за модела Т25). В сервизите ползват лепящи листчета на касата на шофьорската врата или нещо друго.