Преди няколко месеца взех тойота корола 2002 г. д4д 110 к. с.
обслужих си я ,масла филтри водна помпа , ремъци и тн .... но имаше трудно палене и не върви като хората.
Смених свещите - подгревните с чисто нови , акумулатора , ревизираха стартера - паленето се пооправи но сякаш има какво да се желае.
Когато я взех не пушеше при запалване и нямаше отклонения сериозни относно маслото.
Когато го смених с тойота масло 10W40 след време забелязах едно препушване при запалване , което ме навежда на мисълта за нещо сложено преди мен в маслото ?
Когато за първи път през деня я запалвам припушва колата за около 4-5 сек. яко трудно ми е да определя ама по скоро синкав цвят , после не пуши през деня като цяло .... и в последствие се оказа ,че гори около 1л масло на 2000 км ... няма тяга и не върви като хората.
Като цяло няма притрисания и колата не прекъсва просто няма тяга особено в малките обороти . Минал съм едва 5000 км с нея....
Свалих турбото и егр, оказа се ,че някаква тръбичка е счупена между тях или нещо такова но надали е само това ... турбото няма видими проблеми дадох го да го измерват - чакам резултат,но момчето,което го взе каза ,че като го гледа е абсурд да гори по толкова масло от това турбо /видимо изглеждащо добре /чакам да излезе стенда днес/утре....
Къде да търся проблема ?
Карам я много малко и всеки дава акъл какво може да е казаха ми за някакви клапани на помпата , за дифтунги , че не харесвало маслото и какво ли още не.
МОЛЯ ВИ ЗА ПОМОЩ,ако някой знае нещо конкретно .
Мерси.