Привет.
Карам същата кола от близо една година, версия SOL, фейслифт-а след 2004г.
Както при всяка кола - важното е изборът на екземпляр да е добър - за моята платих цената на евтина XA30, но не съм съжалил и за миг.
Прилично стабилна за височината и теглото си, двигателят е повече от достатъчен за разумно каране , дори и по магистрала.
Високи седалки и много удобна позиция на водача, не изморява при дълги пътувания.
Разходът е повече от приличен : ~10л/100km LPG,на бензин е по-нисък.
Двигателят е с ангренажна верига, coil on plug,иридиеви свещи, електронен дросел, дебитомер,два катализатора и две ламбда сонди (преди фейслифта , 2004г., само преди катализатора са две -

)
Еластичността му е прекрасна, ето ти е една крива на момента :

Малко повече информация за архитектурата на двигателя:
http://toyota-club.net/files/faq/04-11- ... az_eng.htm
Място под капака има много - и за LPG система, и за печка...
Окачването е много здраво, може би само биелетите по-често се сменяват, но това е ясно.
За мен спирачната система е брутална , имайки предвид за какъв клас кола говорим.
Хидравликата е прекрасна, управлява се с лекота.Малък багажник...(няма пълно щастие

)
Дали сега, една година по-късно, бих купил отново тази кола - определено "Да" (да не се забравя ,че съм и фен на друга японска марка), въпреки че тук си говорим за кола на пределната възраст от +10 години.
...за малко да забравя - жена ми й се радва много и си я кара с удоволствие, което е изключително важно, ако си женен

...
Проверката в оторизиран сервиз, усещането при шофиране, състоянието, екстрите и цената съставят уравнението , което ще ти даде решението.
Успех!
Any car can get you where you need to go, a special car gets you there with a smile on your face...