Почукване във волана и тропане Corolla E15 2008 MMT
-
Здравейте,
помагайте добри и знаещи хора от скоро имам проблем с моято тойота корола 2008г Е15
Когато е спряна на място и се разклати волана в ляво-дясно се чува едно слабо почукване тъй като колата е с ММТ скоросна кутия и на сфетофар пускайки спирачката тях тръгва го пробвах същото клатене на волана и не се чува това чукане.
Другото което ми направи впечатление при движение по павета или преминаване през транвайни релси при относително леко навит волан в ляво или дясно се чува едно тропане, когато волана в право положение или е навид повече това тропане го няма.
За нифо всички тампони са прегледани и са ОК, амортесьорите и тампоните им са нови.
И така залагайте от къде е тропането laugh.gif - кормилна рейка, накрайници или карета на кормилната щанга ако нещо съм пропуснал моля да ме извините и да добавите причина за тропането и почукването във волана.
Предварително благодаря.
помагайте добри и знаещи хора от скоро имам проблем с моято тойота корола 2008г Е15
Когато е спряна на място и се разклати волана в ляво-дясно се чува едно слабо почукване тъй като колата е с ММТ скоросна кутия и на сфетофар пускайки спирачката тях тръгва го пробвах същото клатене на волана и не се чува това чукане.
Другото което ми направи впечатление при движение по павета или преминаване през транвайни релси при относително леко навит волан в ляво или дясно се чува едно тропане, когато волана в право положение или е навид повече това тропане го няма.
За нифо всички тампони са прегледани и са ОК, амортесьорите и тампоните им са нови.
И така залагайте от къде е тропането laugh.gif - кормилна рейка, накрайници или карета на кормилната щанга ако нещо съм пропуснал моля да ме извините и да добавите причина за тропането и почукването във волана.
Предварително благодаря.
Последно промяна от Akima на 15 Май 2015 18:36, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Форматиране на есе.
Причина: Променено заглавие.Форматиране на есе.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 64 пъти
- Получена благодарност: 133 пъти
Re: Почукване във волана и тропане Corolla E15 2008 MMT
Отговорът се съдържа във въпроса.golddigger11 написа:кормилна рейка
Има и TSB май.
Търсачката работи:
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=2&t=26491
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=2&t=20360&start=15
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=13796
Изчети трите теми по два пъти.
Рейка - http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=5&t=11597.
Моля те отново да се запознаеш с новите правила и важните теми.
Хубави почивни дни.
-
- Получена благодарност: 36 пъти
Аз залагам на кормилен вал. Щом колата минава през "транвайни релси" , значи се движи в София, откъде да си прибера премията ако съм прав?
- Akima
Недей,че не знаем коефициентите.мехаННика написа:Аз залагам на кормилен вал. Щом колата минава през "транвайни релси" , значи се движи в София, откъде да си прибера премията ако съм прав?
А може ли да заложа на система от 2 проблема?
-
- Получена благодарност: 36 пъти
Може, само да не ни барнат от комисията по хазарта biggrin.gif
-
Коефициентите ще ги прегледаме в зависимост от мненията колкото повече мнения толкова по малък коефициент благодаря за инфото ще се пробвам да разместя позицията на волана за да видя дали пак ще има това почукване защото се чува вътре в купето и другото което е като се хване с ръка карето което е долу в краката не се чува това чукане лошото в случая е че, ако се окажат карета ще трябва да сменя и кормилния прът защото са фиксирани към него ако не се лъжа
Здравейте,
аз имам Corolla E15 1.6 VVTi 2008 година MMT.
Има някакво чукане (припукване) във волана при навиване на ляво или дясно.
От какво може да е ?
Благодаря Ви за помощта.
аз имам Corolla E15 1.6 VVTi 2008 година MMT.
Има някакво чукане (припукване) във волана при навиване на ляво или дясно.
От какво може да е ?
Благодаря Ви за помощта.
Последно промяна от Akima на 27 Мар 2016 18:31, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Търсачката работи перфектно.Моля прочетете правилата и важните теми.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Търсачката работи перфектно.Моля прочетете правилата и важните теми.
Това голям проблем ли е или не понеже някои казват карай няма проблеми !
Здравейте колеги,
От скоро съм собственик на Корола Е15 2008г.
Появи се един проблем. Когато се движа със скорост над около 100км. при най-малкото пипане на волана на ляво се появява някакъв шум наподобяващ опиране на гумата в нещо(не мисля, че опира), леки вибрации във волана и по колата. Шума предполагам е от нещо което се върти, защото при постоянен ляв завой се чува на равни интервали (около 1.5сек. шуми, и за около 0.5сек. спира). Щом изправя волана или завия на дясно проблема изчезва. С увеличаване на скоростта или завоя, вибрациите се увеличават. На градско каране или на място не се усеща нищо. По таблото не свети нищо. Все още не съм ходил по сервизите, защото карам предимно градско и реших да попитам първо във форума.
Благодаря
От скоро съм собственик на Корола Е15 2008г.
Появи се един проблем. Когато се движа със скорост над около 100км. при най-малкото пипане на волана на ляво се появява някакъв шум наподобяващ опиране на гумата в нещо(не мисля, че опира), леки вибрации във волана и по колата. Шума предполагам е от нещо което се върти, защото при постоянен ляв завой се чува на равни интервали (около 1.5сек. шуми, и за около 0.5сек. спира). Щом изправя волана или завия на дясно проблема изчезва. С увеличаване на скоростта или завоя, вибрациите се увеличават. На градско каране или на място не се усеща нищо. По таблото не свети нищо. Все още не съм ходил по сервизите, защото карам предимно градско и реших да попитам първо във форума.
Благодаря
Последно промяна от Akima на 26 Май 2016 12:41, променено общо 2 пъти.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошли и честито.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошли и честито.
- Akima
Отговарям ви само с цитати...
Свържете се с колегата - http://toyotabg.eu/memberlist.php?mode ... ile&u=3919.
При мен няма нито почукване, нито тропане. Шума е като така да го кажа като при на минаване през грапава маркировка, само, че с притрисане във волана и купето
Последно промяна от Akima на 26 Май 2016 13:07, променено общо 1 път.
Причина: Съкратен цитат на последователни мнения.
Причина: Съкратен цитат на последователни мнения.
- Akima
Въпреки това се свържете на ЛС с колегата от горния ми пост - той също е от София и се занимава с това професионално.
Ще ви каже вал ли е, каре ли е и т.н....
Звуци трудно се описват - субективни възприятия са.
Ще ви каже вал ли е, каре ли е и т.н....
Звуци трудно се описват - субективни възприятия са.
Здравейте,
От скоро съм във форума.
Имам нужда да се свържа с Механика. Тъй като ми трябват два поста за да му пиша на лично,ще посаледва след малко.
От скоро съм във форума.
Имам нужда да се свържа с Механика. Тъй като ми трябват два поста за да му пиша на лично,ще посаледва след малко.