Имам проблем с едно дразнещо тракане при ускорение. Не знам как точно да го опиша но много прилича на тракането или чукането като аванс при бензиновите двигатели.
Появява се при потегляне или в движение между 1000 и 2500 оборота, след 2500 може и да го има, но не успявам да го чуя ясно. При потегляне, на ниските обороти е се чува доста отчетливо. С повишаване на оборотите и тракането забързва. Примерно на обороти около 1500 от при подаване на газ на 4-та скорост също притраква. Автомобила си има тяга, няма дупки или пропадания в ускорението, но трака :(. На място при подаване на газ не успявам да чуя дали трака, но при товар си причуква.
Проверих за грешки - няма записани такива, обаче друго ми направи впечатление: показанията на дюзите ми бяха малко странни.
Последно ги гледах миналата есен и данните от тях бяха следните: 1)-0,2; 2)0,4; 3)-0,2 и 4)-0,2
Сега 4 пъти погледнах (2 и 3-тия резултат за със запален мотор на място):
1 дюза: 0,9 / 1,4 / 1,2 / 1,2
2 дюза: 0,1 / -0,2 / 0,0 / 0,0
3 дюза: -0,5 / -0,4 / -0,5 / -0,7
4 дюза: -0,7 / -0,8 / -1,1 / -1,3
Качвам резултата от Techstream-a на докс.бг: кликни тук.
В същото време нямам драми с разход на дизел или пушене от ауспуха (разход извънградско 4.4-5л/100км. - градско повече

Ако някой има идея от какво е това тракане, нека каже или поне да ме насочи към някого в София за да го погледне. Всяко мнение от колега е важно.

Предварително благодаря.