Иначе, колатата е от 2007 с двигател 1.6 VVT-i, май се пада 1ZR-FE
Auris E15 2007 - критерий за смяна на спирачни дискове - номинална дебелина в mm ?
Критерий за смяна на спирачни дискове
Много благодаря за дискусията, доста полезна е поне за мен. Като цяло ще взема да ги сменя тези дискове, за да не се поемат излишни рискове. Не съм сигурен кой им е производителя, предполагам, че са оригиналните, с които е продадена колата едно време, но съм я вземал 2-ра ръка и не съм сигурен... И за спирачната течност ще видя, както беше препоръчано по-горе, понеже нямам идея кога е била сменяна преди това.
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Точно за този Аурис съм написал още в първото си мнение за допуска. При 19мм трябва да се смени преден диск (-3мм от нов) и при 7.5мм заден диск (-1.5мм от нов).
Успех.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
В каталога на Федерал-Могул са два варианта - единият е за 19 мм минимална делебилна (височина 46.5 мм), другият е за 24 мм минимална дебелина (височина 35 мм) за предните дискове. Съответно DDF1668 и DDF1789.
За задните пак са два вариантите:
DDF1645 минимална дебелива 8 мм. Височината е 35 мм
DDF1788 - минимална дебелина 7.5 мм. Височината е 30.5 мм
Така че виж си и височината на работната повърхност и ще определиш кой вариант е за теб.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Auris E15 2007 - критерий за смяна на спирачни дискове - номинална дебелина в mm ?
Минимална дебелина на спирачни дискове:
- Предни - 22-23 mm - според модела;
- Задни - 8-9 mm - според модела.
Мисля, че да, така я взех втора ръка...Akima написа:OEM ли са дисковете в момента?
- martod
Сега остава да кажеш с коя буква ти започва номера на рамата и да ти кажем точно с кои дискове си, защото за Япония са по тесните, за Европа са с по широките дискове . 

Последно промяна от Akima на 16 Май 2016 23:42, променено общо 1 път.
Причина: Съкратен цитат на последователни постове.
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Някой не смята ли, че минималната дебелина на диска е дадена като ориентир за допустимо поставяне на нови накладки? Когато е в нормата като минимална дебелина, може да се сложат нови накладки.
Аз лично си ги сменям навреме, но практиката е показала, че превишаване на минималната дебелина с 1-1.5-2мм. е допустимо, особено за дебели вентилирани дискове 25-28мм. Стига да не бият или да имат пукнатини или да са вдлъбнати в средата(нова накладка да ляга само по външните ръбове.
Аз лично си ги сменям навреме, но практиката е показала, че превишаване на минималната дебелина с 1-1.5-2мм. е допустимо, особено за дебели вентилирани дискове 25-28мм. Стига да не бият или да имат пукнатини или да са вдлъбнати в средата(нова накладка да ляга само по външните ръбове.
Carina E 4AFE LB 1992
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Обикновено това е минималната дебелина, при която са гарантирани работоспособността и здравината на изделието... И обикновено при техниката (особено отнасяща се до безопасността) е с известен резерв...
Но лично аз не бих сложил нови накладки на диск, който вече е на минимума. В края на краищата комплект дискове е колкото една смяна на масло, пък се прави на 4-5 смени на маслото

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Под минималната дебелина няма гаранция, че при интензивно спиране няма да прегреят дисковере или да се саморазрушат. Като имаш предвид, че коефициента за сигурност при изчисленията за важни агрегати е 1.2 и сметнеш, че са ти дали 2 мм износване, то 2.4 мм износване надали правят разлика в нуждата от покупка на нови.max-2 написа: Някой не смята ли, че минималната дебелина на диска е дадена като ориентир за допустимо поставяне на нови накладки? Когато е в нормата като минимална дебелина, може да се сложат нови накладки.
Поздрави
Нещо не съм забелязал твоя пост, извинявам се. Първата буква е S.
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Мома англичанка...alpharun написа:Нещо не съм забелязал твоя пост, извинявам се. Първата буква е S.

Аха 
Това като цяло позитивно ли е?

Това като цяло позитивно ли е?
Последно промяна от Akima на 16 Май 2016 23:40, променено общо 1 път.
- martod
Не знам дали е позитивно, но като цяло означава, че дисковете ти са били 26 мм. дебели като нови и допустимото износване е до 23 мм.
Последно промяна от Akima на 16 Май 2016 23:41, променено общо 1 път.
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Ясно, благодаря за информацията!
Последно промяна от Akima на 16 Май 2016 23:42, променено общо 1 път.
Причина: Съкратен цитат на последователни постове.Има система за рейтинг.
Причина: Съкратен цитат на последователни постове.Има система за рейтинг.