ще бъда изключително благодарен за всяка идея която може да сподели някой защото имам проблем, на който всички се предадоха.
Имам Corolla Verso E121 1.6 3ZZ-FE VVTi 110HP 2002 ГИ BRC.
Проблемът е такъв, че когато е студена обикновено сутрин, когато запаля (понякога ми трябват около 15 сек. след завъртане на ключа да запали) и оборотите "играят" от 400-500 до около 2000. След като загрее (след 5 минути) няма никакъв проблем, но когато е по-студено навън се случва да гасне.
- На таблото свети Check Engine за бедна смес, и това се разбра след диагностика.
- Проверихме кабелите и всички хлабави връзки бяха отстранени;
- Проверихме всички маркучи и тръбички, но се оказа, че всичко е ОК;
- Смених всички филтри и там не е проблема;
- Свещите са нови на около 10 000 км;
- Проверихме бубините и те са в ред;
- Проверени са всички датчици и те са ОК;
- Смених ламбда сонда - отново без успех;
- Проверихме (не съм сигурен точно как се казва), но май е налягане в резервоара или някаква система която мерела изпаренията на бензина и тя е ОК;
- Газовата уредба също е проверена и няма грешки и 2-ма различни майстора казаха, че всичко е ОК при нея;
- Почистихме дюзите с ултразвук за всеки случай, но си работят добре;
- Проверихме дебитомера като сложих друг от друга кола и това се оказа, че не е;
- Накрая изпратих колата в Пазарджик при много доверен човек като той я е закачвал на диагностика от сервиз на Toyota и показало грешка в потенциометър и стъпков мотор на дросела - успях да намеря читав дросел и след смяната му колата се държи още по-зле като според майстора и това не е.

Надявам се на някоя идея, защото вече втори месец ходя по майстори и накрая нищо.

Благодаря предварително и дано да не повтарям някоя тема, но прочетох доста постове и опитах всичко което пишеше там.