Corolla E11 HB 1998 - проект без край - кодово име "Rolla :)"
Здравейте на всички , казвам се Даниел и ще споделя с вас историята на моята кола и промените през който е минала до този момент. През 2007 година се сдобих с корола е11 модел 1998 година на производство. Двигател 1300 кубика , черен металик и всичко е японска сглобка.Колата е минала през много различни видове и насоки както и през един челен сблъсък.Относно автомобила много здрав и надежден.Главните промени са с външният вид на колата.А ето и снимки как изглеждаше в началото
След известно време се сдобих с джанти Speedline 15 цола 6,5 J ет 45 който боядисах черни. Преработих стоповете изцяло червени с помоща на трансперантен спрей. През зимата на 2009 последва и челния сбъсък при който за малко да се откажа от колата но я възтанових и ми дойде идеята за рали визия .Закупих четири халогена и комплект калобрани на спарко и ги монтирах.
След известно време се сдобих с джанти Speedline 15 цола 6,5 J ет 45 който боядисах черни. Преработих стоповете изцяло червени с помоща на трансперантен спрей. През зимата на 2009 последва и челния сбъсък при който за малко да се откажа от колата но я възтанових и ми дойде идеята за рали визия .Закупих четири халогена и комплект калобрани на спарко и ги монтирах.
Последно промяна от Akima на 09 Май 2016 16:49, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
Rolla :) Корола е11 проект без край
Известно време покарах така но ми доскуча и се разделих с speedline - джантите и всичко останало като оставих само 2 халогена и нови джанти.
Новите джанти бяха Mim 1300 15 цола на 7 J ет 15. Ето и как изглеждаше След тях реших че колата е висока и почнах да търся понижаващи пружини.Намерих за корола е 12 и с повечко четене разбрах че имата малка разлика и ги закупих както и 2 уширителя за задните калници. Съответно реших да мина на стандартен размер джанти 14 цола метални разширени на 8,5 J за където щяха да са ми нужни и уширителите.
Новите джанти бяха Mim 1300 15 цола на 7 J ет 15. Ето и как изглеждаше След тях реших че колата е висока и почнах да търся понижаващи пружини.Намерих за корола е 12 и с повечко четене разбрах че имата малка разлика и ги закупих както и 2 уширителя за задните калници. Съответно реших да мина на стандартен размер джанти 14 цола метални разширени на 8,5 J за където щяха да са ми нужни и уширителите.
Джантите бяха пребоядисани в нестандартен цвят и монтирани уширителите.
А това е разликата от преди и след пружините във височина
След тези джанти преминах към модата на камуфлажа.
Съответни ми омръзна да карам на 14 цола идва малка с гуми на 195/45/14 и преминахме към 17 цола АЕЗ
Както и монтирах повдигачи на капака и държачи на бронята за бърз демонтаж.
След известно време реших че колата е леко натруфена затова се започна и премахване на всички стикери от нея, раздялата и с 17 цоловите джанти и преминах отново на 15 цола но 10 J търсих вече нещо широко за колата и раздувкитеRolla :) Корола е11 проект без край
Колата започна да изглежда брутално поне според мен .
Оказа се че тези 15 цола с гуми и разширени до 10 J са прекалено тежки и колата се мъчи .Теглото на една джанта се оказа 16 - 17 килограма.Затова и те си заминаха по пътя за да се сдобия с новите, а те са Fondmetal 2600 .Според мен най добрия размер за тази кола 15 цоал 7J ет 15.Rolla :) Корола е11 проект без край
След намерените правилни джанти и гуми поне за сега дойде ред на нещо което исках отдавна а имено регулируемо окачване и то стана факт.
) и крайния ефект беше този .
Първо обаче беше наред изпускателната система премахване на катализатор, монтаж на резонатор и укрепване на крайното гърне.Катализатора си отиде понеже намирисваше яко на .....
Последва и поставянето на окачването ( 2 биалетки отзад бяха жертва на смяната 
Спестил съм някой неща относно интериора и озвучението който не са кой знае какво.
Очаквам мнения,препоръки и забележки от вас колеги .
И ако може някой да ми препоръча какъв нож да сложа отпред , защото бях с на голф 3 от малките но го махнах а не намирам от G6 модел никъде.
Очаквам мнения,препоръки и забележки от вас колеги .
И ако може някой да ми препоръча какъв нож да сложа отпред , защото бях с на голф 3 от малките но го махнах а не намирам от G6 модел никъде.
Супер ти е колицата!За максимум скрейп нож от рено лагуна.

Е11 g6 4efe 98г.
Ами май май ще се взема G6 нож и ще вимавам с него ако не реша да падам още. От сега има проблеми по легналите полицай ...