Здравейте хора,
На 22г. съм, от 1 година работя в София, и съм решил да си купя кола. Нещо по-спортно, да прикрие нърдското в мен
Искам да попитам за мнения за тойота селика между 2000-2005 143к.с. например:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?ac ... 0612594569
Не видях много мнения напоследък за тази кола, за това реших да си направя нова тема с моите виждания за това какво искам от една кола. А това е да изглежда добре, да е бързичка и да може да се разчита на нея на дълъг път.Търся да има кожен салон, и по възможност 2005г.
До колкото знам, тойотите не се хвалят с ръжда, но дотам ми стигат знанията за тази марка. Това ще ми е първа кола, но имам малко опит с шофирането, така че няма да ми е проблем да ми е първа. Карал съм служебна и си нямам и идея от поддръжка.
Това, което ме интересува е какво да гледам като отида на оглед. Задължително ще търся сервизна книжка и какво е правено по колата. Но от там на къде ? По двигателя за какво да гледам ? Ръжда ? Джанти ? Гуми ? Боя ? Като я запаля да слушам за нещо ? Към кой двигател да се насоча (vvti, 16v)? Разхода висок ли й е ? За газовата какво трябва да знам ? От тунинговани да бягам ли ? Като поддръжка как е ? На дълги разстояния мога ли да разчитам на нея (интересува ме, защото като я взема и искам да отида до Гърция с нея на една почивка

)? Също така като пари ми се струва много за кола от 2000г (примерно искат средно 6000, много ли е)...
Също така, с регистрацията как стават нещата ? Тъй като съм регистриран на друго място (далечко е, Северна България), мога ли от тук да я регистрирам ? Временна регистрация върши ли работа ? Ако не, какво се прави в такива случаи ? Ако това не е мястото за задаване на такива въпроси, насочете къде да попитам.
Толкова много въпроси... Моля който има опит с тази кола да помогне.
Със сигурност ще изкочат и още неща, но засега е това.