Икономичен автомобил ли е Prius?
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Времето се затопли и разхода отново се върна в границите на под 5/100 в градски условия. 

Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Даа, пада малко разхода. Вече зелените таксита се връщат на около 6.5-7/100 разход. Че зимата по бордовете под 8 не видях на нито един!
-
Ние не караме таксита и може би заради това имаме по-приемлив разход.
Затоплянето определено се отразява - за последните над 1300км, средния ми разход е под 4,5л/100км.
Затоплянето определено се отразява - за последните над 1300км, средния ми разход е под 4,5л/100км.
-
Зелените таксита се карат много и предимно градско в София. За това давам пример с тях. Ако иска човек може и под 4/100 да падне, но това е друга тема.
- BOz
Напротив. Ако карахме като таксита, разхода щеше да е по-нисък, защото като колата веднъж загрее хубаво, което по мои наблюдения става след едно 30-40км градско, тогава разхода ми пада с поне 0.5л/100км допълнително. Но ако си я карам по 10-15км, както правя, то разхода е по-висок.
Иначе колегата не му се връзвай. Той е от анти-хибрид хората, които си измислят всякакви "факти", за да покажат, че хибридите реално са обратно - най-харчещите коли, измисляни някога.

Разход на хибрид-> 

- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Факт! Когато сутрин карам от нас до работа и вечер обратно от работа до нас - 9-10 км, разходът е между 5 и 5,5/100, в зависимост от трафика... Тази вечер пообиколих малко повече (20-ина километра) и резултатът не закъсня - 3.8/100!
-
Boz, грешиш. Реалист съм-харчи в София зимата 8, лятото 6. Какво толкова? Кефи те-караш го. Да, автомобила позволява нисък разход и може да се постигне ако това ти е цел! Но в София под 5 трудно! Вие с тия хибриди сте като едни други фенове-с 200 по магистралата ми дава 5 нафта...тди!
Можеш ли да обясниш "хубаво загряване"?! 30-40 км в София за да загрее "хубаво"-какво имаш предвид?!
Можеш ли да обясниш "хубаво загряване"?! 30-40 км в София за да загрее "хубаво"-какво имаш предвид?!
- BOz
Разликата между мен и теб е, че аз говоря от първо лице, каращ хибрид, а ти се осланяш на информация, която си чул-недочул, извъртял през твоята призма, нагодена с малко допълнително шаренко и накрая това били фактите. Аз говоря с факти, а ти с предположения и четене на статийки и мнения на хора, които са като теб.
И за това, защото съм сигурен, че няма такси в момента на тези температури, които да горят:
И аз съм карал бензинови коли на газ. Между другото това ми е първата бензинова кола, която няма газ и може би никога няма да ѝ сложа. Карал съм и дизелови коли. Между другото ако не си разбрал по принцип съм фен на дизела по ред причини, които не са обект на тази тема.
И отново, което е в противоречие на думите ти. Аз не съм споменал никъде за твоя избор нещо против. Ама ти имаш против избора на хората. Основно хем нямаш наблюдение над такъв автомобил и неговата експлоатация, хем даваш и мнение, което уж трябва да е компетентно. И после нямаш против избора на хората. Хайде няма нужда.
И за това, защото съм сигурен, че няма такси в момента на тези температури, които да горят:
То ти предлагам - утре или тази вечер, поръчай си такси, за да отидеш до работа или там каквото правиш, снимай ми борда му, който да е навъртял поне едно 150-200км, и ако покаже над 6.5, аз ще ти платя бележката, която ще ми покажеш. Ако ли пък не, то просто забравяме тези твои думи, които ги отдавам на надъхването ти против хибридите, колкото и да казваш, че нямаш против тях.

И аз съм карал бензинови коли на газ. Между другото това ми е първата бензинова кола, която няма газ и може би никога няма да ѝ сложа. Карал съм и дизелови коли. Между другото ако не си разбрал по принцип съм фен на дизела по ред причини, които не са обект на тази тема.
И отново, което е в противоречие на думите ти. Аз не съм споменал никъде за твоя избор нещо против. Ама ти имаш против избора на хората. Основно хем нямаш наблюдение над такъв автомобил и неговата експлоатация, хем даваш и мнение, което уж трябва да е компетентно. И после нямаш против избора на хората. Хайде няма нужда.

Последно промяна от BOz на 14 Апр 2016 10:01, променено общо 1 път.
Разход на хибрид-> 

-
Боз, ти правиш такъв разход защото колата го позволява, но не при нормално каране! С много автомобили може да се постигне такъв, Приус не е нещо изключително.
Някъде да съм написал, че каращите хибрид и в частност Приус са идиоти и оспорвам техния избор?! Напротив, многократно съм писал: кефи те-караш Приус! Просто казвам, че Приус не е най-икономичния автомобил в класа си, като разход на гориво! Примери бол! Който иска да пробва, аз за себе си съм! И не ангажирам никой с мнението и правотата си. Както "хибридаджиите" се опитвате да ни убедите колко сме зле! Не, не съм зле-карам много по-висок клас, по-евтино като пари, близко до литри...по-евтина поддръжка и консумативи, по-бърза, по-комфортна, по-по-по...ама това е МОЯ избор и не го налагам на никой!
Последния път се возих на -10 външна, борда показваше 7.2! Км бяха 480, само в София, нощно каране...смятам през деня в трафик колко ще е!
Не ми отговори за "хубаво" загряване?!
п.п. Ще ти запазя бележка следващ път, ще снимам!
п.п2. Явно наистина ти е скучно, както си написал в опел форума...
Някъде да съм написал, че каращите хибрид и в частност Приус са идиоти и оспорвам техния избор?! Напротив, многократно съм писал: кефи те-караш Приус! Просто казвам, че Приус не е най-икономичния автомобил в класа си, като разход на гориво! Примери бол! Който иска да пробва, аз за себе си съм! И не ангажирам никой с мнението и правотата си. Както "хибридаджиите" се опитвате да ни убедите колко сме зле! Не, не съм зле-карам много по-висок клас, по-евтино като пари, близко до литри...по-евтина поддръжка и консумативи, по-бърза, по-комфортна, по-по-по...ама това е МОЯ избор и не го налагам на никой!
Последния път се возих на -10 външна, борда показваше 7.2! Км бяха 480, само в София, нощно каране...смятам през деня в трафик колко ще е!
Не ми отговори за "хубаво" загряване?!
п.п. Ще ти запазя бележка следващ път, ще снимам!
п.п2. Явно наистина ти е скучно, както си написал в опел форума...
Последно промяна от mirott на 14 Апр 2016 10:11, променено общо 1 път.
- BOz
Не знаех, че карам ненормално.
Карам с движението. Нито по-бързо, нито по-бавно. Стила ми на каране на всичките ми коли е еднакъв. И с хибрида, и с дизела. Не се правя на шофьор изпреварвайки всички в насрещното постоянно, не се и пречкам да се влача. Както казах карам с общото движение.
И точно защото карам еднакво всичките си коли, то мога да съпоставям много добре разхода между тях. И бележките до този момент ми показват крайната статистика, че с хибрида предвижването до този момент ми е най-евтино. И това, както казах, при все, че съм карал и на газ, и на метан. С метана ми беше най-евтино. Или крайната цена до тук с метана ми е струвал точно 12,90лв/100км, а с хибрида ми струва 11.83лв/100км. И това при положение, че слагам от най-скъпия бензин. И колкото по-тежко градско имам, толкова с хибрида ми е по-евтино. И цената на метана и другите коли е точно, защото колите се карат в градски условия, в повечето пъти при тежки преходи. Да кажем разход над 10кг/100км се среща не рядко, което може да ти говори нещо. Газова кола най-малко по обичайния ми маршрут не е падала под 11/100 лятото, само газ, без да включвам бензина!
Пък после аз съм бил изкривявал информацията.
За това, давай твоята информация, по възможност от първо лице, а не от това, че си чул, видял или прочел нещо, някъде.

Разход на хибрид-> 

-
Отговори моля, какво е "хубаво" загряване?!
Мисля, че съм тествал/наблюдавал/карал доста повече коли от средностатистическия водач(включително и Приус)...и избора за мен си е правилен! Твоя-за теб!
Разхода ми среден за 12К км до момента е 8лв/100км с включен бензин...за 155 коня комби 1500 кг! И ако не си разбрал-сметки за разходите на колите водя доста точно! А и не карам баш с "общото" движение, защото не ходя на разходки...
Те много карат с "общото" движение, за това стават и ненормални задръствания! И в София и извън нея! Иди след Костинброд посока Петрохан и карай с 50 на прави участъци от по 2 км...колооони коли! Това е НЕНОРМАЛНО! Или в дясна лента по бул. България с 50...ако карат нормално-80, 90 ще е друго! Разхода на Приус няма да е 5/100, повярвай!
За пореден път-какво е хубаво загряване според теб?!
Мисля, че съм тествал/наблюдавал/карал доста повече коли от средностатистическия водач(включително и Приус)...и избора за мен си е правилен! Твоя-за теб!
Разхода ми среден за 12К км до момента е 8лв/100км с включен бензин...за 155 коня комби 1500 кг! И ако не си разбрал-сметки за разходите на колите водя доста точно! А и не карам баш с "общото" движение, защото не ходя на разходки...
Те много карат с "общото" движение, за това стават и ненормални задръствания! И в София и извън нея! Иди след Костинброд посока Петрохан и карай с 50 на прави участъци от по 2 км...колооони коли! Това е НЕНОРМАЛНО! Или в дясна лента по бул. България с 50...ако карат нормално-80, 90 ще е друго! Разхода на Приус няма да е 5/100, повярвай!
За пореден път-какво е хубаво загряване според теб?!
- BOz
Предполагам си гласувал в анкетата на тази тема. Мисля, че си си изказал гласа. В момента освен да се бориш срещу нещото, което уж нямаш против него, друго не виждам да правиш.
Аз съм сигурен, че избора, който си направил, за теб е най-правилен. Не се съмнявам в това. Ако не беше правилен, то бих се притеснил.
Няма смисъл да продължаваме натам.
Аз съм сигурен, че избора, който си направил, за теб е най-правилен. Не се съмнявам в това. Ако не беше правилен, то бих се притеснил.

Няма смисъл да продължаваме натам.
Разход на хибрид-> 

-
Да! Не бива да продължаваме...
Само все още не знам какво е "нормално" загряване според теб!
Защото ако Приус загрява нормално след 30-40 км градско и чак тогава става "икономичен", бих се притеснил за твоя избор...
Само все още не знам какво е "нормално" загряване според теб!
Защото ако Приус загрява нормално след 30-40 км градско и чак тогава става "икономичен", бих се притеснил за твоя избор...
Последно промяна от mirott на 14 Апр 2016 10:57, променено общо 1 път.
-
При всяко качване занапред в Приус ще давам снимки и инфо! От първо лице!BOz написа: За това, давай твоята информация, по възможност от първо лице, а не от това, че си чул, видял или прочел нещо, някъде.
До сега наблюденията ми са такива-под 6/100 разход на Приус в София не съм видял. Само съм чувал, ама това не е от "първо лице" и не искам да коментирам кой какво казал...както и не ми се коментират разговорите със зелените бакшиши-"Под 5.5/6 е много трудно да паднеш, не е невъзможно обаче. Но ние все пак работим:)"!
- Not_active_user_1
За 4 м. от декември 2015 до март 2016 изминати 8789 км. и среден разход 4,8/100 повече градско по БК. За зимно каране, предимно градско и на къси разстояния бива.