Нещо за даден модел лятна гума да кажете...

Препоръчителният размер 17-ки за първо поколение Auris беше 215/50 R17, сегашният ми е със заводски 225/45 R17. И двата ауриса са с едни и същи 16-ки - 205/55/16 така че разликата е пренебрежимо малка и не мисля, че биха опирали някъде, но все пак зависи и от ЕТ на джантата... Колкото до нископрофилните...няма какво да се лъжем - твърдичка си е возията, не е много за нашите лунни кратери. 205/55/16 определено е по-комфортна, но за визията 17-ките са по-добре.bdm написа: Здравейте.
Понеже гледам, че летни гуми среден клас - 17-ки за авенсис Т25, 2.2д4д, 2008 г. седан са около 200 лв. броя /каталожния размер е 215/50/17/, ще станат ли 225/45/17. Калкулатора ги дава че са в допустими граници и са 10мм. по-малък диаметър, но с оглед на това, че са по - широки не знам дали няма да опират някъде при докрай навит волан. Също така ако стават и сте слагали как е возията с по - ниския профил? Извинявам се предварително, ако във форума въпроса е коментиран.
За мен това е правилния подход. Моят избор е Vredestein Ultrac Vorti 225/45 R17 успях да врътна към 2 500 км.
Защо трябва непременно да са кръгли гумите!
За съжаление не мога да намеря една карикатура на елини, които изобретяват неща... Та там единия стои до квадратна гума и казва 'Еврика, усъвършенствах колелото - вместо квадратно, ще го направим триъгълно - на един оборот ще друса един път по-малко'
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост