Последния път като се прибирах през Сърбия явно хванах гастарбайтерите... На сръбската граница чаках над час... Пред всяка путарина - по 5-10минути... Магистралата на доста места бе стеснена и ограничена... Издържах до Парачин и кривнах към Връшка чука (там в сръбско пътя е ОК, ама в българско е за джип

)
За Австрия - ами като гледам Хамбург-Гьор (там се влива в 'източния път) през Австрия е с около 200км/над 2 часа по-дълго ...
Магистралите в Чехия/Словакия/Унгария са ОК - караш толкова, колкото навярно и в Австрия... Разликата в цената е около 15 Евро (ако Австрия е 8.2, Словакия май бе 10Е, и около 12Е - Чехия)...
Така, че всеки си решава, но лично на мен магистралите по маршрута Германия-Чехия-Словакия-Унгария ми харесаха...
Сърбия - твърдо не ми хареса - накъсано движение, лоша магистрала, чакане по границите.. За варианта през Румъния в западната част не мога да кажа нищо - аз на отиване преминах Румъния от Русе, през Трансфагараш и от там - директно горе до Дебрецен.. Главните им пътища бяха ОК. Магистралите - също... Второстепенните пътища бяха амортизирани (неравни), но без дупки... Но югозападната част на Румъния - не я знам как е.. Видин - Димово е много зле - миналата седмица бях там... Тировете спираха докато преминават дупките...