Corolla Verso AR10 2.0 D4D или 2.2 D4D/D-CAT - мнения ?
kiks
Покупка на 10 годишен автомобил от оторизиран дилър.
Мнение от extory » 12 Мар 2016 19:26
Нищо чудно да е била някоя служебна

Subaru Legacy 2.5 Wagon 2012 .. blue pearl , GI AEB
extory
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 100 пъти
- Получена благодарност: 179 пъти
Мнение от Akima » 12 Мар 2016 22:16
Колега,
пускането на един и същ въпрос в няколко теми няма да ви помогне - само отваряте работа на екипа и вместо да ви помогнем губим време в разчистване.
Бих се радвал и да се срещна със собственика лично - работя с хора и бързо преценявам,но това е опционално.
Редовно сме били ухажвани от дилъри - например в Карком Варна има постоянни запитвания за употребявани коли,купени от тях.
Предлагали са ми да оставим кола и те да я продадат вместо нас - това доста би улеснило хората,които не искат да си губят времето или нямат възможност да отделят 2-3 седмици и да се занимават с купувачи лично.
Километрите са реални - 10 години х ~30 000 км на година.Нормално за дизел.
Вижте тапицерията да не е прекалено мазна - цапат се лесно - слабост да кажем.
Воланът изглежда нормално захабен за пробега - трябва да се огледа на живо - ъгълът не е добър,но не изглежда шит.
От тези снимки толкова.
Ако има колеги от Шумен може да помолите някой да я погледне и пробва...
Това зависи от договорката.
Вижте също - Автомобилите, продавани от фирми членове на Асоциация на вносителите на автомобили ще бъдат придружени с гаранция за качество и произход, като срокът на гаранцията ще бъде минимум три месеца от дата на продажба
Няма кола карана в европейски град/това включва и РБ/,която да не е драна отпред и/или отзад.
Важно е да е боядисан и монтиран добре детайла.
Това е вярно - с "пари в джоба" и на място стават добри сделки.

Дилърите се адаптират към пазара и изкупуват на определена стойност и други марки/обикновено още в гаранция и с произход РБ/ - не виждам нищо страшно в това.Редовно проверявам http://www.usedcars.bg/ и http://usedcars.toyotavarna.com/, както за Toyot-и така и за други марки.
Това е разумен съвет.Отново опираме до гарантираната сервизна история.
Поздрави на всички и лека вечер.

П.С. Интересно е,че при първото мнение на колегата никой не му се притече на помощ...
Akima
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от velmoja » 13 Мар 2016 09:33
Има още един автомобил, който привлича вниманието ми : Едит: въпросният автомобил вече е продаден, затова махам линка. обаче и той много далеч да му се не види - Варна. Какво мислите за него? Също ако някой колега от Варна има желание да го погледне - отново ще съм много благодарен. Склонен съм и да предложа някакво парично възнаграждение по въпроса.
Благодаря!
velmoja
- Akima
Мнение от Akima » 13 Мар 2016 13:21
Ако е варненски има голяма вероятност да съм го гледал за приятел.
Akima
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от velmoja » 13 Мар 2016 14:54
velmoja
- Akima
Мнение от Akima » 13 Мар 2016 15:29
Akima
Мнение от porcaro » 28 Апр 2016 08:46
Решил съм да си купувам Corolla Verso 2006-2007 г.
Какъв двигател бихте ми препоръчали и защо?
Газова уредба твърдо няма да слагам, така че това отпада като довод.

Благодаря!
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошъл.
porcaro
Мнение от kickata » 28 Апр 2016 09:09
Ако искаш бензин, задължително 1.8 VVT-i, 129 к.с. Идеално пасва на това купе. Аз лично бих търсил след 2007, когато има фейслифт. За дизел колегите да кажат кой двигател, но на тия години със сигурност ще е над 200 к.км. и предстоящите разходи не са никак малки.
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
kickata
Мнение от kiks » 19 Сеп 2016 17:49
Двигател 2.2 136 коня без DPF- каран само с Maxx motion diesel и масло 229.51 С3 вече 277 000 км. без проблеми по двигател и дюзи разбира се редовно чистене на EGR, който все се каня да изчистя, че станаха мн. километри от последната процедура и колата започна пак да бълва дим отзад
kiks
Мнение от cia » 27 Ное 2016 22:23
cia
Toyota Corolla verso за семейна кола
Мнение от cia » 04 Дек 2016 20:54
https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0% ... olla-verso#
Правих оглед на колата като цяло ми хареса,вижда се,че предната броня не е закачена добре явно е имало някаква намеса там.
Носих колата на сервиз за оглед има да се сменят :лагер на макферсона 2кормилни накрайника и тампон има и леко омасляване на единият маркуч на хидравликата,.
Притеснява ме това ,че продавача ми казва ,че колата е обслужена но не може да намери документа.Ако позвъня на сервиза дали биха ми дали информация,мога ли да разбера и как дали е обслужена ако някой може да помогне отворен съм към предложения.
Не можах да разбера колата с какви екстри е и как мога да разбера?
Моля за мнения понеже съм малко на зор надявам се да съм пуснал темата на правилното място,ако не съм моля за извинение нека бъде преместена.
! | Съобщение от: slowtraveler |
Прочетете правилата на форума - не пускайте дублирани мнения из различните подфоруми.. |
cia
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 344 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Toyota Corolla verso за семейна кола
Мнение от slowtraveler » 05 Дек 2016 09:39
Е да, ама на автомобил втора ръка винаги бих направил пълно ТО (с ремъци и т.н.) за да съм сигурен от кога започва отчета за ТО... Т.е. бих действал все едно автомобила не е бил обслужен.
Можете да разберете колата с какви екстри е като направите оглед... Или я проверете по VIN номер - там ще разберете с какви екстри е била като е излизала от завода..
П.С. колегата коректно ме поправи, че е възможно продавача да не е автоджамбазин (да, в обявата си пише Частно лице)...
Което не променя мнението ми, че автомобила втора ръка трябва да се обслужи изцяло при първа възможност - все едно не е бил обслужван...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от ivaylogk » 10 Дек 2016 11:24
миналата година закупих Corolla Verso дизел - 2.2 D4D, 136кс, 2007г. Според мен е по-добра опция от 2.0 D4D - имате по-голяма мощност (20кс., 30 н.м.), и най-вече 6-та предавка, при същата цена. Вярно е, че в по-новото Версо вече го няма като опция, не зная защо, но все пак според мен за Корола Версо си е за предпочитане.
Много добър семеен автомобил - за предпочитане пред комби - външните размери са сравнително компактни (едно комби тип Аутбек или Пасат е поне 40см по-дълго), а вътрешния обем е много голям. Отзад спокойно сядат 3 възрастни хора, в комбито не е толкова удобно. Багажника е прилично голям, мястото на шофьора е много удобно, отвътре гледаш от по-високо (като от джип). Има достатъчно глезотии - като стойки за чаши, няколко жабки и т.н.
Досега винаги съм карал бензинови коли, с газови уредби. Това ми е първият дизел, и засега съм много доволен. Ускорява и върви много добре (все пак мощността е 310 н.м. при 2 хил.об.), напълно натоварен на магистралата ускорява спокойно до 180 и може и повече. Разходът на извънградско ми е някъде 6,5 - ако го карам спокойно (което трудно може да стане) пада и под 6...
Първоначално мислех за опцията със 7 места, но се отказах - седалките в багажника са много тесни, само деца могат да седнат там. Същевременно, в 5-местната кола в багажника има допълнителни места под кората (там където лягат седалките), и там събрах всички неща които обикновено возя - инструменти, течности за доливане, дъждобран, компресор, кабели за ток, авариен комплект и т.н.... За пръв път багажника ми изглежда празен...

За мен този миниван е много по-добър от немските - гледах зафира и туаран - да не говорим, че качеството на тойота е несравнимо по-високо... Минивана е много по-добра и функционална опция от комби или СУВ. Гледах доста големи комбита - легаси/оутбек, мазда 5 комби, пасат - вътре е по-тясно, багажника е по-дълъг, но по-нисък от този на версото... От СУВ-овете гледах форестър и аутлендър - по-тесни са. Единствено СР-В-то на Хонда е много добро, но опцията от 2008г. е двойно по-скъпа от Версото от 2007г. Гледах и Версо от 2010г. - двойно по-скъпо, има доста повече екстри, но според мен не си заслужава при тази ценова разлика.
По въпроса за качеството на вноса - всичко сега е внос от Италия, там няма поддръжка, не сменят маслото, а само доливат...не поддържат история дори в дилърите... Направих проверка на колата в ТИМ Ауто преди да я купя - не ми казаха много, нямаше нищо от италианската тойота. Освен стандартното обслужване (масла и филтри, този двигател е с верига, по която нищо не съм пипал) смених и акумулатор и свещи. Палеше трудно, в ТИМ Ауто не хванаха проблема, решиха го в "нормален сервиз" - пълен ремонт на стартера. Сега пали като калашник.
Като цяло - препоръчвам този автомобил. За бензиновата версия (мисля, че е само 1.8, 129 кс) някои казват, че била слабичка. Чул съм, че се газифицира, има и място къде да се скрие газовата бутилка - но аз вече не исках да се занимавам с газови неща... Определено не ми препоръчаха D4D D-Cat - повече коне, но бил по-капризен.
ivaylogk
Мнение от kiks » 16 Дек 2016 20:27
kiks
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru