SFINKS написа: Еми не знам твоите колеги къде се крият и къде карат . Аз съм всеки уикенд на магистралата , до сега не се случвало да ме изпревари хибрид..Тези който си купуват хибриди обикновенно са такива хора които си карат бавно .Пенсионери .Ако някой обича да кара малко по-динамично последният му избор би бил хибрид , пък бил той и мощен хибрид..Да GS450h върви доста прилично , да LS600h също върви доста прилично , но все пак са далеч от AMG 63 , RS6 , M5 , Porshe и да не изброявам повече..
А защо трябва да сравняваш круши с ябълки. Ами според мен AMG 63, , RS6 , M5 , Porshe вървят прилично, но все пак са далеч от Lexus LFA,Nissan GTR или Porsche 918 HYBRID.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
slowtraveler написа: го спряха полицаите, втория зареждаше, третия път не знам къде се забута (пак имаше полицаи - може при тях да е бил)... И в края на краищата докато се отклоня пак ме настигаше със сериозна разлика в скоростите... Ама резултата е, че той се е юркал, а аз с максимално разрешената скорост+10км/ч спокойно и 'пенсионерската' стигнах до крайната точка със същата средна скорост...
SFINKS написа: Еми не знам твоите колеги къде се крият и къде карат . Аз съм всеки уикенд на магистралата , до сега не се случвало да ме изпревари хибрид..Тези който си купуват хибриди обикновенно са такива хора които си карат бавно .Пенсионери .Ако някой обича да кара малко по-динамично последният му избор би бил хибрид , пък бил той и мощен хибрид..Да GS450h върви доста прилично , да LS600h също върви доста прилично , но все пак са далеч от AMG 63 , RS6 , M5 , Porshe и да не изброявам повече..
Аз бих казал,че пенсионерите си купуват дизели,дизелът винаги е бил най-компромисният двигател - вибрации,трака и е усложнен.Стар морално и технологично.
Хибридът е нова технология- без вибрации,тих, с по-високо КПД,както и сходен върт.момент,но с много по-големи възможности откъм конски сили, което го прави и много динамичен,както доказват Лексусите и Инфинити.А защо не и Порше и Ла Ферари.Там дизели няма.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SFINKS написа:
Някои хора ( като мен примерно) ги кефи зимата като се качат в колата да си свалят якето и да карат по тениска или риза.
Аз само така карам ,така ми е комфортно , не понасям да карам с яке или палто . По твоята логика ако карам хибрид даже и ръкавици и шапка ще трябва да сложа само и само да не пускам парното , смешна работа са това хибридаджиите

Не,колега, не са смешни хибридаджиите,а голфаджиите,на които задълбоченото мислене не се отдава. Досадно ми е да обяснявам на хора като на малки деца,че и при хибрида може да си настроиш ако искаш и 28 градуса,но за да ги поддържа, ще работи по-често двигателят,а това означава малко по-висок разход,защото тази топлина трябва да дойде от бензина, а това е защото хибридът има по-високо КПД,съответно по-малко топлинни загуби.Докато при обикновения дизел 70% от енергията на нафтата отива да топли въздуха,а не участва в задвижването на автомобила. Всичко е въпрос на КПД и избор на водача,но избор има при хибрида,при дизела загубите в топлина са неизбежни освен с прилагане на мерки от хибридните автомобили като Старт-стоп система,но тогава важи същото за температурата и увеличение на разхода като при хибридите.