Заслужава ли си Toyota GT86 / Subaru BRZ / Scion FR-S ?
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: Заслужава ли си Toyota GT86 / Subaru BRZ / Scion FR-S ?
Да, 3S-GE мисля, че е доста добър и също така доста подценен двигател, особено BEAMS серията, но може би е вече доста стар като концепция, а и не пасва така добре на купето, както боксера. Между другото за сега не съм чувал (не, че съм се интересувал толкова) да е имало проблеми с боксера на GT86.
Има една теория на един човек от ХОнда форума, който казва, че тези двигатели, които се предлагат само в Япония са по-ненадеждни от другите, които се предлагат по цял свят. Според мен това не е вярно, основно двигателите, които се правят само за японсия пазар не се изнасят, защото не покриват нормите за емисиите, тъй като някои от тях до преди години излизаха фабрично и без катализатор.
Има една теория на един човек от ХОнда форума, който казва, че тези двигатели, които се предлагат само в Япония са по-ненадеждни от другите, които се предлагат по цял свят. Според мен това не е вярно, основно двигателите, които се правят само за японсия пазар не се изнасят, защото не покриват нормите за емисиите, тъй като някои от тях до преди години излизаха фабрично и без катализатор.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Re: Заслужава ли си Toyota GT86 / Subaru BRZ / Scion FR-S ?
Днес времето беше супер и покарах моя FR-S за първи път, след като го зазимих ноември месец. Бях забравил колко е приятна за каране

Чета по чужди форуми при ниски обороти загасвали колите и то предимно в Щатите и куп други проблеми. Дали са читави времето ще покаже....
На мен лично иначе като визия и интериор ми допада доста и с това задно задвижване.
На мен лично иначе като визия и интериор ми допада доста и с това задно задвижване.

Последно промяна от Akima на 10 Мар 2016 00:28, променено общо 1 път.
Причина: Правопис.
Toyota Celica 7gen
Мога да споделя малко от личен опит. Най-ранните коли имат проблеми с софтуера предимно, обаче се ъпдейтва и няма грижи. Проблема идва от това че таблицата "Transient Ignition Retard" е била с нулеви стойности за над 5000 оборота.maldezzar написа:Чета по чужди форуми при ниски обороти загасвали колите и то предимно в Щатите и куп други проблеми. Дали са читави времето ще покаже....
Едната ни кола (BRZ) е от най-първите с сериен номер 696 и е произведена през 2012, ъпдейтнахме софтуера веднага след като я взехме и не е имала проблеми. А другата кола (FR-S) е произведена през март 2013 и също не е имала абсолютно никакви проблеми.
И двете коли са виждали много зор но са карани с добри масла и ъпдейтнат софтуер. За сега няма никакви симптоми на каквито и да е проблеми.
Това е най-доброто мнение , от колега дето има автомобила от чисто нов
Много ми допада автомобила , може би защото карам така да се каже предсшественика Селика. Някой ден като паднат цените под 20 к лева ще си купя една biggrin.gif
П.С. този сезон и аз ще ида да покарам на писта Серес в Гърция живи и здрави, но не с автомобила, а с мотора

П.С. този сезон и аз ще ида да покарам на писта Серес в Гърция живи и здрави, но не с автомобила, а с мотора
Toyota Celica 7gen
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
Вземи си мр2 по 7 000 лв седят дълго на обяви , но рядко излиза някоя на 5 500лв и веднага изчезва според мен тази кола е перфектна за удоволствие и евтино шофиране.maldezzar написа: Това е най-доброто мнение , от колега дето има автомобила от чисто нов![]()
Много ми допада автомобила , може би защото карам така да се каже предсшественика Селика. Някой ден като паднат цените под 20 к лева ще си купя една biggrin.gif
![]()
Последно промяна от Akima на 11 Мар 2016 01:44, променено общо 1 път.
професионален мапер
Принципно си прав, ама аз ще чакам да паднат цените biggrin.gif Преди няколко месеца ако не бях купил мотора мислех един познат да ми прати от Швейцаря Хонда Сивик Тайп Р от 2006 нагоре, но размислих. Реших , че Селиката ме слуша и е евтина за поддръжка, и че ми се кара пак много моторandrian999999 написа:Вземи си мр2 по 7 000 лв седят дълго на обяви , но рядко излиза някоя на 5 500лв и веднага изчезва според мен тази кола е перфектна за удоволствие и евтино шофиране.

П.С. За мене ГТ86 е перфектен автомобил , харесва ми интериора , харесва ми визията му , харесва ми задното предаване имам ли възможност ще си купя един

Последно промяна от Akima на 12 Мар 2016 14:24, променено общо 1 път.
Причина: Съкратен цитат на последователни постове.
Причина: Съкратен цитат на последователни постове.
Toyota Celica 7gen
- Japanese_fever
Това мнение и тази медийна изява съм я пропуснал някакси. Поздравления за доброто представяне и за интервюто на Лорда!smb написа: Ето видео от най-добрата обиколка - https://www.youtube.com/watch?v=s77nsWt0Sd0
Репортаж от българската телевизия за "ралитата" хаха - https://www.youtube.com/watch?v=6aE-fXUIkZ8

п.п.
На СМБ-то сигурно също са му предложили интервю, но е отказал - нормално поведение за него.

- Japanese_fever
Вчера направих един autocross с FR-S, приятна е за каране колата има добър контрол като цяло но на ниски скорости е далече от прецизноста на S2000. С S2000 винаги се класирах в топ 5 за деня, а с FR-S много трудно към средата на класирането. По-мекото окачване и меките sway bars я правят малко трудна за каране на преходи между завой от една страна на друга. Другото което ми направи впечатление е колко повече се налага да въртя волана в сравнение с S2000. И аз съм една от причините за слабото предстане, даже главната причина. Не съм карал autocross последните 2-3 години и съм загубил форма малко.
[bbvideo=560,315]https://www.youtube.com/watch?v=IBI8UKTGcGw[/bbvideo]

[bbvideo=560,315]https://www.youtube.com/watch?v=IBI8UKTGcGw[/bbvideo]
- Japanese_fever
Добре, за сток състояние ли говориш?
-
- Автомобил: GT 86
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 7 пъти
Здравейте, не знам колко е активен този точно този раздел, хвърлил съм око на GT86 и чета из нета различни мнения за колата , едни казват "бавни са" други "имат проблеми с двигателя" и тн. , единственото място, което успях да намеря е тук. Търся обективно мнение за колата. Не разбирам много от механика и автомобили , карам Рав 4 и искам нещо по-спортно , спрях се на този модел защото не само че съм фен на тойота но и начина по , който изглежда колата е страшно симпатичен в предвид че е на над 10 години. Та да говоря за Toyota GT86 2.0 Boxer , (https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=tp28s9) , ще съм страшно благодарен ако някой ми помогне с решението. 

-
- Автомобил: Тойота,Митсубиши,Нисан,Лексус
- Получена благодарност: 102 пъти
Колата е много хубава като автомобил и поведение, но наистина е по-бавна отколкото изглежда. 0-100 е малко под 8сек.......530D е за под 7.....ако просто искаш да се наслаждаваш на колата е супер, но върви по-малко от почти всички модерни автомобили било то турбо бензин или турбо дизел.
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Колата върви като за 200кс, но има и много други дребни неща, които се натрупват и я правят забавна. Няма друг вариант освен да се качиш и да разбереш дали е това, което търсиш...

-
- Автомобил: Тойота,Митсубиши,Нисан,Лексус
- Получена благодарност: 102 пъти
Не искам да те разочаровам , но колата се усеща много по слаба от 200кс. Мотора е атмосферен и поради тази причина до 4К оборота е точно 90 кс. Ако не ми вярваш прегледай дино графиките в интернет. Предавките са твърде дълги с цел икономия на гориво усещането между първа и втора е за мудност, заради това е и слабия резултат 0-100. Ако се премести прекъсвача една идея нагоре с едни 400 оборота при превключване от първа на втора мотора вече гони 5К оборота и нещата са една идея по-добре, но просто тази кола трябваше да бъде произведена с турбина. Дори на половин бар да я бяха оставили с малко турбо пак щеше да е примерно 220 коня, ама въртящия момент щеше да е значително повече и колата щеше да е много различна и супер приятна за каране. РАзбира се афтърмаркета вече са се погрижили по въпроса , така че няма проблем просто още едни 10ина хиляди и става прекрасен автомобил
но отиваш в друга ценова графа , където колите са по 400 коня от завода и те така.................