Откъде заредихте проблемна нафта
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Re: Откъде заредихте проблемна нафта
Мнение от TATI » 16 Фев 2016 21:47
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
TATI
Мнение от kickata » 16 Фев 2016 23:58
То при тези цени на горивата във Варна, какво да чакаш при Марешки:Akima написа:Не бих си губил времето да чакам там - не ми е удобна локацията.Nedkow написа:Имали някой отзиви за горивата на Марешки ?
Колегите от Варна да споделят.
Но имам 2-ма доверени приятели,които редовно зареждат там - бензин и дизел.
Чакам да минат 6 месеца и ще "вадим филтрите".
Засега няма много изпищели - по-скоро имат клиенти,които са със стари/неизправни автомобили и пестят не само от гориво,но и от поддръжка.
http://fakti.bg/biznes/173260-varnenska ... prodaljava
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
kickata
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
Мнение от slowtraveler » 17 Фев 2016 00:19
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
S.MARINOV
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение от Kiki » 24 Фев 2016 14:43
Колега, ти си голям късметлия. Сигурно зареждаш бензин, а не дизел.S.MARINOV написа:Аз от "Петрол" зареждам и личния и служебния автомобил, никога не съм имал проблеми
Kiki
Мнение от S.MARINOV » 24 Фев 2016 14:58
Напротив пич, говоря за PRO FORCE DIESEL,поне при мен не е имало проблеми. Старата ми служебна беше бензинова и също не съм имал ядове.Kiki написа:Колега, ти си голям късметлия. Сигурно зареждаш бензин, а не дизел.S.MARINOV написа:Аз от "Петрол" зареждам и личния и служебния автомобил, никога не съм имал проблеми
S.MARINOV
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от TATI » 24 Фев 2016 15:12
Темата не е "от къде зареждате и нямате проблеми", а от "къде сте заредили проблемна нафта"
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
TATI
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение от Kiki » 26 Фев 2016 18:46
Прав си ТАТI, ама да пускаме отделна тема "От къде не съм зареждал проблемна нафта" ли? biggrin.gifTATI написа:Аз такова... да не ви развалям седянката.
Темата не е "от къде зареждате и нямате проблеми", а от "къде сте заредили проблемна нафта"
Kiki
-
- Благодарил/а: 29 пъти
- Получена благодарност: 17 пъти
Мнение от Оги » 01 Мар 2016 14:25

Оги
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 01 Мар 2016 15:59
На времето (преди 15-години) съм зареждал в ОМВ, чиято цена се отличаваше с 20ст от всичките останали ОМВ-та... След месец всичко бе изравнено...
В момента най-евтината бензиностанция (за която знам) във Варна отново е на ОМВ... Ама продава сигурно с около 20-30ст под цената на другите бензиностанции из страната... Сигурно работи на загуба търговеца?
Не вярвам? (защото това навярно е обикновен частник - доколкото знам ОМВ са на франчайз)...
Относно нефта от ИДИЛ - без точна информация е трудно да се каже... А точна информация имат единици...
Затова изказването/въпроса на Ревизоро звучи като обикновена спекулация в интерес на картела...
slowtraveler
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Мнение от veso_hds » 01 Мар 2016 16:18

veso_hds
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 01 Мар 2016 16:51
- 25276197025_ae18bdb8f3_z.jpg (80.33 KiB) Преглеждано 2597 пъти
slowtraveler
veso_hds
-
- Благодарил/а: 29 пъти
- Получена благодарност: 17 пъти
Мнение от Оги » 02 Мар 2016 09:58
Може само да иглежда като реакция, дори слух, то от журналисти какво друго да се очаква, но във всеки слух има доза истина. Какво се доказва на тоз етап и какво не е друг въпрос. Във всеки случай изказването на РевиЗоро не е в защита на картел, но определено има зъл поглед към контрабандата на горива, и във връзка с това само насочва вниманието към качеството им.slowtraveler написа: Не си ли се замислял, че това е очаквана реакция на същия този картел за горива... Защото картел имаше и има....
На времето (преди 15-години) съм зареждал в ОМВ, чиято цена се отличаваше с 20ст от всичките останали ОМВ-та... След месец всичко бе изравнено...
В момента най-евтината бензиностанция (за която знам) във Варна отново е на ОМВ... Ама продава сигурно с около 20-30ст под цената на другите бензиностанции из страната... Сигурно работи на загуба търговеца?
Не вярвам? (защото това навярно е обикновен частник - доколкото знам ОМВ са на франчайз)...
Относно нефта от ИДИЛ - без точна информация е трудно да се каже... А точна информация имат единици...
Затова изказването/въпроса на Ревизоро звучи като обикновена спекулация в интерес на картела...
Касовата бележда е от ОМВ, не е от търговец с франчайз-договор с тях. Всеки търговец може да продава на различни цени на локални пазари, това не е критерий за картел. Като има една бензиностанция с по-ниски цени наблизо и не могат да се договорят с тях- щат-нещат и те ще свалят цените на тоз пазар, иначе знаят, че ще си тръгнат от него само и според единствената разпоредба на пазарния закон "изяж ближния за да не те изяде той". Дори в таз ситуация временно някой да работи и на загуба. То не е за дълго, но колкото е по-голям- толкоз повече може да си позволи такива ниски цени. Дъмпинга официално е забранен, но цена на загуба- не е. Вярно е, че дребния не може да изтрае дълго това и за късо време ако не доставя контрабанда просто може да напусне пазара- да хлопне кепенците на бензиностанцията или да я продаде. И да я купи големия. Тогава последния има още по-голям дял и влияние на пазара. Това е на всеки пазар. Алъш веришът определя цените.
Картел е когато големите играчи се разбират цените им да не падат под определени нива за да реализират по-големи печалби и с това прецакват свободата на конкуренцията, което от своя страна също е забранено. А франчайз-търговците към тях работят по техните правила, ако дръзнат да играят сами или в разрез с тях- договора им може да бъде прекратен. Т.е. те са "никои" в тоз случай.
Дали има картел- за това имат думата органите. Малко или много те са пазарни специалисти, работят с ДАНС, митници и други подобни, имат права да гледат, разследват, умуват и така... ние тука колкото от вестниците.
п.с. днес в стандарт http://www.standartnews.com/biznes-ener ... 23693.html
Оги
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 02 Мар 2016 11:00
Да де... Признака за картелно споразумение е уеднаквяване на цените на пазара между официално конкуриращи се компании и то на нива, доста над печелившата граница... Което го имахме съвсем явно (и все още го имаме)...
В момента, в който се появи някой достатъчно упорит и силен (и смел в случая), с който да не могат да се договорят, веднага цените мръднаха рязко надолу...
За ОМВ - да, прав си... Като видях бележката ми стана ясно, че не е франчайз... Може и да не си спомням правилно...
slowtraveler
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru