Мнение
от iovkito » 21 Фев 2016 11:39
Когато ми правиха последното обслужване на рав-а , имах достатъчно време да си поговоря с единия служител в тойота. Споменах му за мераците си да сложа модул за навигацията , защото от време на време изпадат бройки в ибей (цената от оторизирания сервиз няма смисъл да се обсъжда , абсурдна е) , и човекът ми каза , че досега са оборудвали много малко коли с такива модули и клиентите не са доволни . Картите не били пълни и дори с последните ъпдейти не можели да се сравнят с останалите навигации. Посъветва ме приятелски да не си давам парите за глупости и тогава разбрах за опцията mirrolink , за която съм писал във форума ,но така и не съм се сдобил още с такъв гсм , който ще ми свърши работа. Отделно от всичко това , самите вградени дисплеи са на много неудобно място , за да се използват по време на движение. Преди няколко дена ми се наложи да пътувам през нощта в непрогледна мъгла през Обзор и с помощта на навигацията успях да се придвижа по-бързо като я ползвах основно за завоите , за да знам предварително какво ме очаква. Как би било възможно това , ако трябва да гледам постоянно надолу , а не напред с леко отместване на погледа ? Не случайно на ауди , бмв и някои други марки започнаха да слагат дисплеите по към стъклото , както е например и първата оригинална навигация на авенсис т25 , която в последствие преместват отново на мястото на аудио системата.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014