Покупка на Celica T23 1ZZ-FE VVTi и 2ZZ-GE VVTLi /1999–2006/
-
- Автомобил: Toyota Celica 2003 2ZZ-GE
Re: Покупка на Celica T23 1ZZ VVTi или 2ZZ VVTLi ? - стара
Здравейте,колеги ! Нов съм в този форум и смятам да стана собственик на Celica T23 - 1ZZ 143. Изчел съм адски много тук и в американски/английски форуми и всичко ме влече към нея! Не знам дали тук е правилното място,но искам да попитам за добър сервиз с опитни майстори в София в който мога да закарам колата за пълен оглед при желание за закупуване. Ще съм ви много благодарен! 

- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Добре дошъл.ReZZiLiaN написа:сервиз с опитни майстори в София
Забравили сте само да изчетете правилата и важните теми.

Там е и отговорът:
мехаННика
Успех.

-
- Автомобил: Toyota Celica 2003 2ZZ-GE
Akima написа:Успех.
Хиляди благодарности!
- LongLiveJapan
Покупка на Celica VVT-i
Привет на всички. Изчетох доста теми, свързани с тази Тойота, и виждам, че явно е една доста здрава кола, но с "леки" недостатъци, предимно заради грешната партида на Колдшмид. Все пак обмислям закупуването на такава Селика. Познавам човекът, неговата не е минавала през гаранционен сервиз за отстраняване на проблема в онези години, и в момента харчи някакво масло, той си го казва. Интересува ме, от по вежите, разбира се, тъй като до момента не съм имал, или карал японска кола... заслужава ли си покупката, и каква е вероятността 5 месеца след като съм я взел да ме остави на пътя с блокиран двигател ?
За здравина изобщо няма да задавам въпроси, тъй като отзивите специално за тази кола са на 98 процента положителни, относно окачване, здравина, скърцания на табло в купето при движение, и т.н. Другият ми въпрос, който е важен ... аз познавам момчето лично, и колата е гледана, на таблото му свети постоянно лампата engine check, като съм го питал казва, че си е така от както я взел и на колата и нямало нищо. Проблем имало само ако светлината е пулсираща (тоест светва и гасне).
Общо взето това са въпросите, които ме касаят повече. Това е една доста привлекателна кола, с нисък разход, и издръжливост, спрял съм се твърдо на такава (не
големият, а малкият двигател) и ще се радвам на отзиви и информация, по възможност изчерпателна. Колата е на около 185 000 километра. Благодаря предварително.
П.С.: По негови думи, гори межу половин и литър масло на около 3000 километра, което бих го приел, но ако наистина е така. И прочетох за един от модераторите на форума, мехаННика, ако момчето види този пост, нека се свърже с мен, и нека остави телефон за да мога да го потърся. Подочух, разбира от това, което прави ..
Отново благодаря. Поздрави
За здравина изобщо няма да задавам въпроси, тъй като отзивите специално за тази кола са на 98 процента положителни, относно окачване, здравина, скърцания на табло в купето при движение, и т.н. Другият ми въпрос, който е важен ... аз познавам момчето лично, и колата е гледана, на таблото му свети постоянно лампата engine check, като съм го питал казва, че си е така от както я взел и на колата и нямало нищо. Проблем имало само ако светлината е пулсираща (тоест светва и гасне).
Общо взето това са въпросите, които ме касаят повече. Това е една доста привлекателна кола, с нисък разход, и издръжливост, спрял съм се твърдо на такава (не
големият, а малкият двигател) и ще се радвам на отзиви и информация, по възможност изчерпателна. Колата е на около 185 000 километра. Благодаря предварително.
П.С.: По негови думи, гори межу половин и литър масло на около 3000 километра, което бих го приел, но ако наистина е така. И прочетох за един от модераторите на форума, мехаННика, ако момчето види този пост, нека се свърже с мен, и нека остави телефон за да мога да го потърся. Подочух, разбира от това, което прави ..
Отново благодаря. Поздрави

Последно промяна от Akima на 07 Фев 2016 17:50, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Re: Покупка на Celica VVT-i
Благодаря за "момчето" biggrin.gif и вземи си попълни в профила от къде си. По въпросите- определено колата е приятна за каране, кара те да се "лудееш" дори да си улегнал тип. С блокирал мотор ще те остави ако ти я оставиш без масло преди това. Относно постоянното светене на чека това вече си е проблем, какъв- само след включване на тестер. Много вероятно да е за неефективен катализатор, но лошото е че ако се появи друг проблем ти няма да забележиш тъй като лампата свети посоянно. И не мига при появата на нова грешка. След още един пост ще може да пишеш и лични съобщения.Xanos написа:ако момчето види
- LongLiveJapan
Благодаря, че се отзова! 
-------------------------------------------
Ще се радвам на още отзиви.

-------------------------------------------
Нарекох те момче, тъй като не знам годините ти. Имам нужда от някаква надеждна кола, с която да джиткам предимно по-работа, а и която да изглежда спортно. Винаги съм имал фетиш към японските коли, и по-специално към тия селики. Това с този check engine малко ме притесни .. проблема е, че населените ни места с въпросното момче не са едни и същи в момента, и няма да има как да се провери преди да съм я закупил един вид. Иначе и момчето спомена, че ако колата се наблюдава, а тя ще се наблюдава... няма да ми направи сериозен проблем с двигателя. При всички случаи, ако този проблем (защото видях, че с времето се влошава) е достигнал някакво критично ниво, ще търся някакви варианти за премахването му, и може да се въползвам от услугите ти, колега. Мога ли да попитам с какво фи е на тръбите след колекторите е въпросната кола? И ако се премахне катализатора, ще навреди ли това на мотора, или не (както е при по-старите коли) ? Аз съм от Петрич, имаме едни пичове, които правят стойностни генерации за не-много пари, и звука от тях е меко-казано добър, аз дори имам едно поръчково гърне от алпака, и мисля, че ще легне добре на въпросната селика. Не ме разбирайте погрешно, "рейсър" бях преди 6-7 години, сега предимно се търкалям с 80 километра в час, но ми е драго колата да пърпори, явно са лични предпочитания, а и на такава кола и отива, според мен.мехаННика написа:Благодаря за "момчето" biggrin.gif и вземи си попълни в профила от къде си. По въпросите- определено колата е приятна за каране, кара те да се "лудееш" дори да си улегнал тип. С блокирал мотор ще те остави ако ти я оставиш без масло преди това. Относно постоянното светене на чека това вече си е проблем, какъв- само след включване на тестер. Много вероятно да е за неефективен катализатор, но лошото е че ако се появи друг проблем ти няма да забележиш тъй като лампата свети посоянно. И не мига при появата на нова грешка. След още един пост ще може да пишеш и лични съобщения.Xanos написа:ако момчето види
Ще се радвам на още отзиви.
Последно промяна от Akima на 07 Фев 2016 20:42, променено общо 1 път.
Причина: Слети мнения - моля ползвай пълните функции на форума.
Причина: Слети мнения - моля ползвай пълните функции на форума.
- Akima
Добре дошъл.
На въпроса за генерацията ще отговоря така:
Кажете къде се намира колата - дайте линк към обявата - някой може да я е гледал или да отиде да я погледне!
Коли със светещ чек не са добра идея за покупка - щом предишният собственик си мисли,че да ти свети лампа с наименование Malfunction Indicator или Check Engine и колата е "ОК" може да си представите колко разбира / как се е грижил за нея.
Не се занимавайте с бурии/кюнци и прочие ламарина, носеща гръмкото название генерация при положение,че моторът е стоков и при това с неустановен проблем - само бихте затруднили диагностиката.
Последна проверка в интернет показва,че Петрич е все още град - http://www.petrich.egov.bg/.
Не се превръщайте в поредния "герой",който брани съгражданите си,страдащи от седатефобия.
Като оправите колата се насочете към смислените и културни модификации - http://www.newcelica.org/forums/forumdisplay.php?f=193.
Приятно четене и успех.
Попълних го вместо вас в профила...Xanos написа:Аз съм от Петрич

На въпроса за генерацията ще отговоря така:
Akima написа:2.Лъскава бурия на стоков мотор - каква е идеята да будите бабичките в някой микрорайон ли?
Кажете къде се намира колата - дайте линк към обявата - някой може да я е гледал или да отиде да я погледне!
Коли със светещ чек не са добра идея за покупка - щом предишният собственик си мисли,че да ти свети лампа с наименование Malfunction Indicator или Check Engine и колата е "ОК" може да си представите колко разбира / как се е грижил за нея.
Не се занимавайте с бурии/кюнци и прочие ламарина, носеща гръмкото название генерация при положение,че моторът е стоков и при това с неустановен проблем - само бихте затруднили диагностиката.
Последна проверка в интернет показва,че Петрич е все още град - http://www.petrich.egov.bg/.
Не се превръщайте в поредния "герой",който брани съгражданите си,страдащи от седатефобия.
Като оправите колата се насочете към смислените и културни модификации - http://www.newcelica.org/forums/forumdisplay.php?f=193.
Приятно четене и успех.

- LongLiveJapan
Re: Покупка на Celica T23 1ZZ-FE VVTi и 2ZZ-GE VVTLi /1999–2
Относно генерацията, с риск да се повторя - въпрос на лични предпочитания, и ако ще затрудни диагностиката, ще го направя след това. Обява не мога да покажа, тъй като няма такава, разбрах от самия него и още не е обявена в интернет (поради интерес от моя страна). Сега се сещам, че колата по принцип се кара на газ, каква е възможноста това да дава някаква грешка с датчика на горивото, и всъщност това да е причината за светещата лампа? Инак съм напълно сериозен, момчето я държи винаги изрядно чиста и си я пази, не съм го видял да я кара като каруцар, или да я набива в обороти.
- Akima
Re: Покупка на Celica T23 1ZZ-FE VVTi и 2ZZ-GE VVTLi /1999–2
Чиста и технически изрядна са 2 различни понятия.Xanos написа:Инак съм напълно сериозен, момчето я държи винаги изрядно чиста и си я пази, не съм го видял да я кара като каруцар, или да я набива в обороти.
Тези двигатели се карат в обороти - това е Toyota - не VAG - https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_ZZ_engine#1ZZ-FE.
Ако колата е с калпав ГИ и не е изпълнена правилно e възможно да вдига код и да светва MIL/CEL.

Не сме врачки - имате 2 варианта:
1.Купете я и после ще помагаме за разумните идеи/проблеми.
2.Търсете друга - примерно - http://www.cars.bg/c1302882.
Даже имало и USDM 2ZZ-GE в продажба - http://www.cars.bg/c1428197.

-
Toyota Celica T23 мнения
Здравейте,колеги,
скоро мисля да си закупя такава красавица (по-слабия мотор 1.8 VVTI 143 HP).
Ще ми бъде първата кола и бих искал някой,който кара такава да каже нещо повече за нея:
1.здрава ли е (малко глупав въпрос за японска кола но както и да е biggrin.gif)?
2.скъпа ли е поддръжката?
3.за колко пари горе-долу мога да си купя хубава и запазена кола?
Всяко мнение ще ми бъде полезно независимо положително или отрицателно е.
Благодаря за вниманието!
скоро мисля да си закупя такава красавица (по-слабия мотор 1.8 VVTI 143 HP).
Ще ми бъде първата кола и бих искал някой,който кара такава да каже нещо повече за нея:
1.здрава ли е (малко глупав въпрос за японска кола но както и да е biggrin.gif)?
2.скъпа ли е поддръжката?
3.за колко пари горе-долу мога да си купя хубава и запазена кола?
Всяко мнение ще ми бъде полезно независимо положително или отрицателно е.
Благодаря за вниманието!

Последно промяна от Akima на 17 Фев 2016 21:06, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.Форматиране.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.Форматиране.
- Akima
Re: Toyota Celica T23 мнения
1.Да.Стига окачването да е здраво и да има зелена точка на щеката на маслото.Nikolai_777 написа:мисля да си закупя такава красавица (по-слабия мотор 1.8 VVTI 143 HP).
2.Не - 1ZZ се вгражда и в Avensis T25 например.
3.За около 7-7 500 лева - търсете бройка произведена 2004-2007 година.
Успех.

-
Toyota Celica 1.8 VVTI 143коня 2001-2002 година
Здравейте приятели. Нов съм във форума и имам нужда от вашата информативна помощ! Харесал съм си този модел на Тойота от 2001-2002 година и искам да го закупя пролетта. Оглеждам се за автомобили по обявите от интернет пространството и автокъщите:)Бюджета с който разполагам е 5500 лева,като повечето автомобили от 2001 година се вместват в него. Въпроса ми е това нормална цена ли е за тази кола ,мога ли да си взема читава за тези пари ,или е ниска и има много измама в обявите? Колата ще бъде нов внос може би Швейцария или някоя италианка:) Много ще съм благодарен ако ме насочите ценово:) Благодаря ви. В момента има поне 9-10 прилични обяви на модела за 2001 г
Re: Покупка на Celica T23 1ZZ-FE VVTi и 2ZZ-GE VVTLi /1999–2006/
Здравейте колеги! От половин година съм собственик на такава Селика(1ZZ-FE) и искам да кажа на тези, които се двоумят - недейте! Харасвам тази кола от 10 години и най-после имах възможност да си я купя. Оказа се много по-вълнуваща от колкото очаквах. Освен, че след 5500 об. започва да хапе асфалта, има и доста прилична мощност, и в ниски, и в средни обороти. За мощноста си е доста икономична, но най-вълнуващата черта в характера й е поведението й в завои. Реагира просто мигновено и стои като залепена за асфалта. Колата е 2000г, но в прилично състояние. Купих я за 4000 лв, с генерация Supersprint, която със 100 окт бензин вади доста добър глас. "Дефектите" й освен леките козметични забележки са:
1. Амортисьорчетата на багажника бяха заминали.
2. Лампата на чека светеше заради неефективен катализатор. Реших проблема като сложих втулка на 2-та сонда, но се появи друг проблем - вдигна ми
се разхода на бензин с около литър на 100. След което свалих втулката и сега си карам, чека пак свети, но на мен не ми пука вече.
3. Обича да си хапва масълце. За 5000 хиляди, които съм й навъртял, долях 1,5л и пак е на минимума. Сега ще и сменя маслото с препоръчаното 5W30
и мисля, че разхода му ще намалее малко. Но и така да си остане ще го преживея.Все пак не е кой знае каква драма това, че ще доливам 3 литра масло на година.
Това беше от мен, благодаря за вниманието и дано съм бил полезен на някого.
1. Амортисьорчетата на багажника бяха заминали.
2. Лампата на чека светеше заради неефективен катализатор. Реших проблема като сложих втулка на 2-та сонда, но се появи друг проблем - вдигна ми
се разхода на бензин с около литър на 100. След което свалих втулката и сега си карам, чека пак свети, но на мен не ми пука вече.
3. Обича да си хапва масълце. За 5000 хиляди, които съм й навъртял, долях 1,5л и пак е на минимума. Сега ще и сменя маслото с препоръчаното 5W30
и мисля, че разхода му ще намалее малко. Но и така да си остане ще го преживея.Все пак не е кой знае каква драма това, че ще доливам 3 литра масло на година.
Това беше от мен, благодаря за вниманието и дано съм бил полезен на някого.
-
Колега от България ли я закупи,или отиде да си я докараш отвън?rjd написа:Здравейте колеги! От половин година съм собственик на такава Селика(1ZZ-FE)
Последно промяна от Akima на 20 Фев 2016 20:15, променено общо 1 път.
Причина: Съкратен цитат на последователни постове.
Причина: Съкратен цитат на последователни постове.
От тук, но момчето от което я взех, я е купил от Германия преди няколко години.