Avensis T25 2.2 D4D 2005 - труден студен старт ?
Avensis T25 2.2 D4D 2005 - труден студен старт ?
Здравейте,
От няколко дни имам Авенсис 2.2 D4D Elegance модел 2005 година, рег. 2006 година. Закупих го след преглед в Тойота Бургас - не ми казаха, че има някакъв проблем. В Бургас собственикът ми каза, че не е имал проблем с палене, защото я държал в гараж. След като я взех бях няколко дни в Шумен, където температурите бяха доста по-ниски от Бургас. Първата вечер стоя навън и сутринта не успях да запаля ( пробва се да върти, но все едно не й достига малко ). Втория ден ми дадоха ток с кабели и запалих след въртене около 10 секунди на ключа. Третия ден я вкарахме в гараж като включихме зарядно на акумулатора и той се зареди напълно след 2-3 часа. След това я карах градско и вечерта отново я оставих на зарядно. Следващата сутрин веднага след като махнах зарядното запалих без проблем в гаража на -4 градуса, а навън и предните дни беше около -15. Отново карах градско след това извънградско и снощи я оставих навън в София на около 2-3 градуса и днес сутринта пак се опитвах да запаля, но отново върти, но все едно не достига малко, за да запали. Сега вечерта подадох ток и отново след въртене около 10 секунди запали. Изгасих я след 5 мин и след това запалих без проблем. Акумулаторът е Бош 74ач, 650А според думите на продавача е на 2-3 години. От магазин за акумулатори го измериха и им показа, че е на около 65% и ми казаха, че би трябвало да издържи и тази зима. Дали може да е от акумулатора или е възможно да има и нещо друго? Извинявам се за дългия текст, но съм нов с опита с тойота и реших да съм изчерпателен. Благодаря предварително.
От няколко дни имам Авенсис 2.2 D4D Elegance модел 2005 година, рег. 2006 година. Закупих го след преглед в Тойота Бургас - не ми казаха, че има някакъв проблем. В Бургас собственикът ми каза, че не е имал проблем с палене, защото я държал в гараж. След като я взех бях няколко дни в Шумен, където температурите бяха доста по-ниски от Бургас. Първата вечер стоя навън и сутринта не успях да запаля ( пробва се да върти, но все едно не й достига малко ). Втория ден ми дадоха ток с кабели и запалих след въртене около 10 секунди на ключа. Третия ден я вкарахме в гараж като включихме зарядно на акумулатора и той се зареди напълно след 2-3 часа. След това я карах градско и вечерта отново я оставих на зарядно. Следващата сутрин веднага след като махнах зарядното запалих без проблем в гаража на -4 градуса, а навън и предните дни беше около -15. Отново карах градско след това извънградско и снощи я оставих навън в София на около 2-3 градуса и днес сутринта пак се опитвах да запаля, но отново върти, но все едно не достига малко, за да запали. Сега вечерта подадох ток и отново след въртене около 10 секунди запали. Изгасих я след 5 мин и след това запалих без проблем. Акумулаторът е Бош 74ач, 650А според думите на продавача е на 2-3 години. От магазин за акумулатори го измериха и им показа, че е на около 65% и ми казаха, че би трябвало да издържи и тази зима. Дали може да е от акумулатора или е възможно да има и нещо друго? Извинявам се за дългия текст, но съм нов с опита с тойота и реших да съм изчерпателен. Благодаря предварително.
Последно промяна от Akima на 29 Яну 2016 14:56, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Моля прочетете правилата и важните теми.Добре дошъл.
Причина: Променено заглавие.Моля прочетете правилата и важните теми.Добре дошъл.
Toyota Avensis 2.2 D-4D Elegance
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Re: Проблем с палене Авенсис 2.2 d4d 2006
Смени си свещите и сериозно се замисли за нов акумулатор, но друга марка.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
А дали може да ми кажете за каква сума говирим, ако става дума за свещите?
Да ми препоръчате сервиз, в който може да ги проверят и евентуално сменят?
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Че защо...? Този е изкарал от 2005 до сега...TATI написа:...нов акумулатор, но друга марка.

- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Сумата е според зависи какво ще вземеш - евтино или хубаво.BAHKATA1 написа:А дали може да ми кажете за каква сума говирим, ако става дума за свещите?
Последно в кой край е колата?
Може и да е сменян, защото оригиналните на Авенсис не са Бош. Но това не пречи да е на 10 години, ако оригиналния е бил в по-добро здраве. laugh.gif1.6 VVT-i написа:Че защо...? Този е изкарал от 2005 до сега...Да не мислиш, че е сменян? Залагам каса бира, че е оригиналния!
Ама като знам, че при мен изкарваха не повече от година и половина, явно този ще да е бил специална селекция. biggrin.gif
Прочетете правилата на форума!
Здравей колега,BAHKATA1 написа:В момента е в София
Моя съвет е да си платиш диагностика в Тойота за да разбереш точно какъв е проблема ...... за пълна диагностика се плаща 108 лв. в нея влиза ходова част електроника механика и други. Звънни и обясни какъв е проблема те ще ти кажат колко ще платиш. Относно акумулатора според мен не е оригинален а и мисля, че е слаб за този агрегат, и е за смяна ......провери точно какви параметри трябва за този модел ( може и в Тойота да питаш там ще ти кажат най- добре) Аз смених лятото една свещ в сервиз Хеад в Надежда - София за 35 лв. а за акумулатор дадох 208 лв оригинален за Корола 2.0 D4D 90 к.с 2004 г. (старата ми кола)
В момента съм с Корола версо 2.2 D4D 2006 г. и акумулатора ми е 82 ампера и 780 ампера пусков ток ....така я купих.
Надявам се да съм помогнал.

Благодаря за мнението!
Утре ще ходя към Тойота за други неща и ще ги питам дали може да видят и свещите. Иначе платих за диагностика преди да купя колата и там не ми казаха да има проблем със свещите.
Утре ще ходя към Тойота за други неща и ще ги питам дали може да видят и свещите. Иначе платих за диагностика преди да купя колата и там не ми казаха да има проблем със свещите.
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
за да разбереш дали има дефектни подгряващи свещи трябва да се разкачи шината,която ги свързва всичките накъсо и след това да се измерят поотделно.единствено ако са изгорели всичките ако ги замериш както са навързани ще ти покаже безкрайно съпротивление,но после така или иначе ще сваляш шината,за да се сменят изгорелите.
ако имаш дефектни по-добре си купи оригинални,че много калпави са напускали,уж маркови(BERU).
ако имаш дефектни по-добре си купи оригинални,че много калпави са напускали,уж маркови(BERU).
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Re: Avensis T25 2.2 D4D 2005 - труден студен старт ?
По техен каталог трябва да е S4 12V 80AH 740A или S5 12V 85AH 800A.BAHKATA1 написа:Акумулаторът е Бош 74ач, 650А
Дали са ви колата с "акумулатор за продаване".
650А стартов ток май не стига при минусови температури за този мотор.
Успех и четете внимателно.

П.С.Попълнете си населено място в профила - нарушавате правилата.
Здравейте,
С една неработеща свещ възможно ли е да ми прави този проблем? Защото го има само сутрин? Замериха ми акумулатора в тойота и казаха, че е добре.
С една неработеща свещ възможно ли е да ми прави този проблем? Защото го има само сутрин? Замериха ми акумулатора в тойота и казаха, че е добре.
- lederman
- Получена благодарност: 1 път
Оригиналният акумулатор, MUTLU, е 750А стартов ток, определено завареният в колата е малък. Аз ползвам BOSCH S5 85A/h и стартов ток 850A и е добре.Akima написа:
Дали са ви колата с "акумулатор за продаване".
650А стартов ток май не стига при минусови температури за този мотор.
Поздрави
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.