В крайна сметка не разбрах заменяеми ли са абс сензорите с такива от френски яриси или не.
днес обикалях автоморги и магазини, като в магазините излиза че при японските се сменя заедно с главината ,докато при френските излиза и само датчик., и ново двайсет по програмите излиза че са ляв и десен(не се знае заменяеми ли са....!?

) ...от един чужд форум само ще постна малко ...
https://translate.google.bg/translate?h ... rev=search
с гугъл преводач:
"Моят отговор обратно към Toyota
Helo Синтия,
Тя стопля сърцето ми, че вие сте съжалявам, че съм като трудности. Да, имам много магистрални км на колата ми, но тя е по-малко от три години. Аз трябваше да направим много магистрала шофиране наскоро, защото майка ми имаше рак на мозъка на миналата година.
Така че искаш да кажеш, че Toyota само ще замени дефектните части за тези хора, достатъчно късмет да ги провали по време на гаранционния? Това не е много добро обслужване на клиентите е това?
Аз търпеливо ще изчака заедно с 600 и повече хора с поръчани при изчерпана наличност части, докато Toyota е принуден да се справи с този и трябва да се направи друг изземване на дефектните части.
Това е просто въпрос на време, преди те ще трябва да притежават до факта, че те знаят, сензорите и коланите в 2007 Yaris-те са дефектни. В същото време, аз ще бъда като вокал, колкото мога да, така че този проблем се поставя в общественото съзнание, защото не е нормално износване, много скъпо да се определи, че има повече от една страна, за да се определи, проблемът може да се случи на няколко пъти, а потребителят не трябва да се плаща за дефектни части, които Toyota знае са дефектни.
Също така, това не е единственият проблем. ABS спирачки идват, когато те не трябва да идва, но тогава аз съм сигурен, че Toyotos вече знаят това. Безопасността на хората също е в опасност тук, това не е само в парите.
Моля, вижте PDF от Бюлетина на техническа служба, че Toyota е изпратено дилъри на 27 юни 2008 г., Наречено T-SB-0120-08 ABS MIL "ON" DTC C0210 или C0215, че съм прикрепен за вас.
Той цитира "Някои автомобили 2007- 2008 година модел Yaris може проявяват ABS MIL" ON "състояние с едното или и двете от следните диагностични кодове за неизправности. (Те знаят за проблема му)
След това продължава да се каже "The запечатване изпълнението на задните колела сензорни конекторите е подобрен за справяне с това състояние. Използвайте следната процедура, за ремонт, за да се диагностицира и жалби ремонт на клиенти превозни средства.
След това, разбира се, продължава да се каже само, ако ремонта под гаранция. Срам за Toyota !!! Те правят останалите от нас плащат за дефектни части, въпреки че
те са дошли с подобрение.
Благодаря,
Джаки "
Не съм имал кой знае колко положително мнение за тойота но

ще гледам да я шитна и да си закупя АВТОМОБИЛ !
едва ли и ще препоръчам на някой да си вземе Тойота като първо правиш компромис със дялканите дизайни,лошата возия и липсата на шумоизолация но поне разчиташ технически да е добре .... и там греда
а и да коментирам офицялните сервизи :
при ремонт по каско щета в единият сервиз ми я връщат със счупен ключ който се мъчили да го лепят

(смяната за ключа за моя сметка )
при същия ремонт при подмяна на предно стъкло счупили щипките на лявата кора и пак закрепено горе долу., след няколко месеца направо ми изпадна при шофиране, като предявих претенции в гаранциоония срок

щипките аз си ги закупих. последния ремонт няма да го коментирам , само ще кажа че човекочас в сервиза им гони 80лв...

..........