Ще карате зимата само със зимни май?
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: Ще карате зимата само със зимни май?
Пък тука в Русе кат гледам през прозореца кво е дърво навън...... Днес по нашата улица цял ден някой се мъчи да излезе,ама после с бутане отново на паркинга.Зимни гуми не помагаха.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Току що се разходих отново с вълкодава...
Навън - малко снежец с около 2мм навявания (не сантиметра)
Т.е. практически чист асфалт...
Имаше някакви клипчета за пързалящи се автомобили, но не усетих да се пързаля навън (или обувките ми са 'зимни')...
Навън - малко снежец с около 2мм навявания (не сантиметра)

Имаше някакви клипчета за пързалящи се автомобили, но не усетих да се пързаля навън (или обувките ми са 'зимни')...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Получена благодарност: 2 пъти
То там Вие във Флорида кво знаете за зимата ? Ние в Аляска сме по-запознати . Поради лошите пътни и атмосферни условия и тази година ми се прецака поредният Антоновден по селски biggrin.gifslowtraveler написа:Току що се разходих отново с вълкодава...
Навън - малко снежец с около 2мм навявания (не сантиметра)![]()
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
А тук верни другари се върнаха вече изтрезнели от Антоновия ден по селски - яко ги е духал варненският вятър,докато са разривали колите. biggrin.gif
Сега изчистих/да се чете изметох/ пред гаража и хвърлих морска/да се чете бургаска/ сол с надеждата утре да не рина сняг.
Малките улички са огледало и трябва много да се внимава.
Главните улици са перфектни - изчистени и напръскани.

Сега изчистих/да се чете изметох/ пред гаража и хвърлих морска/да се чете бургаска/ сол с надеждата утре да не рина сняг.

Малките улички са огледало и трябва много да се внимава.
Главните улици са перфектни - изчистени и напръскани.

-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Темата се пробужда, а киша и всесезонки като че ли не съществуват, каквото и да си говорим- все си е недодялана работа: http://www.dnes.bg/stranata/2016/10/13/ ... oba.318571
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
Според мен е по-опасно да караш зимни гуми от супер-маркета през лятото (както правят много хора), отколкото добри летни през зимата. Така наречените зимни гуми са гуми за сняг, а сняг по пътищата има три дни в годината. През останалото време "зимните" гуми са не само непригодни, но и направо опасни! Особено на мокро.
Аз пък мислех, че зимните гуми са направени от смес, която е подходяща когато температурите паднат под 10 градуса. Ползвал съм вериги, когато има много сняг, но следващия път ще си нося втори комплект гуми за сняг в колата

Ограничените размери на човешкия мозък не пречат на безкрайната човешка глупост!
Auris Hybrid Touring Sports 2016
- slowtraveler
Това сигурно ще претърпи още редакции докато влезе в сила... Пък те и депутатите се умориха и отидоха да си почиват, т.е. я го приемат изменението в Закона тази година, я не...
....
....
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
А от друга страна - може въобще да не ти се наложи да сложиш зимни, стига условията да го позволяват... Някой замислял ли се е какво е зимни условия по закона, че не намирам да има въобще нещо такова дефинирано 

- slowtraveler
Сняг-лед... Може така да го формулират... Не съм против подобно решение - трябва да се подхожда умно... А подобно предложение МОЖЕ да се формулира достатъчно разумно...
И мен ме дразнят закъсалите с галошки хора по пътищата... Не че не можеш да закъсаш и със зимни гуми де...
Май и в момента нашите полицаи когато искат поставяне на вериги, спират на някое доста хлъзгаво място, и за 4х4 теста е дали ще тръгнеш... Ако тръгнеш - пускат те без вериги
И мен ме дразнят закъсалите с галошки хора по пътищата... Не че не можеш да закъсаш и със зимни гуми де...
Май и в момента нашите полицаи когато искат поставяне на вериги, спират на някое доста хлъзгаво място, и за 4х4 теста е дали ще тръгнеш... Ако тръгнеш - пускат те без вериги

Климатът в България е доста "разнообразен" и в рамките на 50км. може да има разлика от >10 градуса. Каква е гаранцията, че човекът с летните гуми ще си кара колата само и единствено когато навън е подходящо?
slowtraveler, за закъсването съм съглсен, но те са опасни за другите на пътя. Пък тея с галошите съвсем, все едно да видиш двутонен камък за кърлинг срещу/зад себе си
slowtraveler, за закъсването съм съглсен, но те са опасни за другите на пътя. Пък тея с галошите съвсем, все едно да видиш двутонен камък за кърлинг срещу/зад себе си

Ограничените размери на човешкия мозък не пречат на безкрайната човешка глупост!
-
Който го е страх от мечки не ходи в гората.
Ми да се съобразява, да слуша синоптиците... като отнесе глобата ще му дойде наум.
Ако е сигурен, че е сухо- да върви с каквото ще. Като не иска да се преобува- да се оправя...
- slowtraveler
Колега, има такава гаранция... Имам доста познатите, които шофират САМО когато времето е хубаво...
Във Варна снега рядко е повече от седмица. А завали ли сняг, често улиците опустяват - просто хората не ползват автомобилите си, защото нямат опит...
Лично аз слагам зимните гуми обикновено в края на Декември, когато често съм из планините... И ги махам в края на Февруари, когато времето трайно остане с положителни температури...
И твърдо не съм съгласен някой да ме задължава да слагам зимни гуми когато му скимне (например от началото на Октомври до края на Март)...
И да - съгласен съм да има глоби ако шофираш с неподходящи за конкретните условия гуми..
-
Моите впечатления са, че зимните гуми вършат работа повече и особено при инцидентно попадане на усойка със задържал се лед или сняг. Такива често има от северната страна на големи жилищни блокове, където улицата е близо. Щото когато вали или се знае, че времето и пътищата са лоши- малко са тез авантюристи, които са тръгнали с необути за зимата коли. Така че за да има ефект от подобна мярка - КАТ да си застава на усойките докато не са ни изпомачкали ламарините и потрошили фаровете.
п.с. Живея пред училище. Голяма част от зимата улицата е лед. Тясно е всякак. Гледам учениците как пристъпват, за да не се изтърсят. Сутрин и вечер като родителите ги возят - е някакъв кошмар- в улицата нито се влиза нито излиза. Не ми се мисли за тези, които вървят пеш. Стига само един да се е намъкнал с летни гуми.
п.с. Живея пред училище. Голяма част от зимата улицата е лед. Тясно е всякак. Гледам учениците как пристъпват, за да не се изтърсят. Сутрин и вечер като родителите ги возят - е някакъв кошмар- в улицата нито се влиза нито излиза. Не ми се мисли за тези, които вървят пеш. Стига само един да се е намъкнал с летни гуми.