Мнение за Subaru - Impreza III Hatchback - 2.0R MT (150 Hp)
Re: Мнение за Subaru - Impreza III Hatchback - 2.0R MT (150
Мерси. Сега ще го контактна колегата. Дано наистина това са гайките защото скоро ще има 'ПРОДАВА СЕ' и в нашия форум biggrin.gif
Edit: ама последния пост в темата им е от 'Вто Юли 15, 2014 7:12 pm' :/
Edit: ама последния пост в темата им е от 'Вто Юли 15, 2014 7:12 pm' :/
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Е добре дееееееее... Ето ти една по-"прясна"hyankov написа: Edit: ама последния пост в темата им е от 'Вто Юли 15, 2014 7:12 pm' :/

Мерси, успях да направя връзка с човека, отмъкнах последния му останал 24013SU
И сега една добра новина, изглежда технологично е възможно разхода (поне за малко) да падне под 8/100

И сега една добра новина, изглежда технологично е възможно разхода (поне за малко) да падне под 8/100

- skydiver
- Автомобил: Rav4.2
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Честито гайки ;).hyankov написа:Мерси, успях да направя връзка с човека, отмъкнах последния му останал 24013SU
И сега една добра новина, изглежда технологично е възможно разхода (поне за малко) да падне под 8/100![]()
![]()
![]()
Иначе колата тъкмо се настрои за нисък разход и дойде зимата...

Any car can get you where you need to go, a special car gets you there with a smile on your face...
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Да ти покажа бъдещето:
Комбиниран разход - 11.2 л / 100 км
Градско София и Варна - в ограниченията за града и жилищните зони.
Извънградско по Хемус - cruise control на 150 км/ч и терминална 180 км/ч при изпреварвания.
Колата върви приятно - все пак е AWD.
Комбиниран разход - 11.2 л / 100 км
Градско София и Варна - в ограниченията за града и жилищните зони.
Извънградско по Хемус - cruise control на 150 км/ч и терминална 180 км/ч при изпреварвания.
Колата върви приятно - все пак е AWD.
Още един доволен клиент

... макар че ми изглежда малко странно така да се вижда болта отдолу

... макар че ми изглежда малко странно така да се вижда болта отдолу

- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Сложи си някаква пластмасова капачка отгоре.
Янков, кога ше направиш едно кратко ревю на Субаруто, кое ти харесва и кое не?
Янков, кога ше направиш едно кратко ревю на Субаруто, кое ти харесва и кое не?

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
ОК нека опитам... Оценките са субективни, а описанията кратки. 10 не значи 'сравнено с Мерцедес S класа', а по-скоро как е можело да бъде или ми се иска да бъде.Japanese_fever написа:Янков, кога ше направиш едно кратко ревю на Субаруто, кое ти харесва и кое не?
Екстериор/Външен вид - 7/10
Честно казано не бях фен на хечбеците. Тази ми харесва и определено изглежда много по-красива от седан модела същата година, но за мен Импреза 2007 си остава най-добре изглеждащия модел. Но с подходящ цвят, тонирани стъкла, спойлер и може би малко боди кит, може да стане 10/10. Абе дори и сега си ме кефи, има излъчване.
Под капака е красота. На Авенсиса нямаше празно място да пъхнеш кибритена кутийка. На Импрезата всичко седи някак си компактно и прибрано. Сетили са се да направят всички съдове прозрачни (на Авенсиса не можех да видя до къде стига антифриза в разширителния съд!).
Огледалата се прибират с копченце отвътре

Интериор - 7/10
Семпъл е, харесва ми. Воланчето е кожено, цвета на всички уреди е червен или свети червено. Лошото е че жената вижда скоростомера от нейната седалка. Седалката е удобна, има и подгряване. За хора над 180см задните места идват мааалко тесни и няма място за краката. Пластмасата идва малко в повече, а докато колата не се стопли и поскърцва!
Радиото е греда, като цяло. Ако слушаш диск mp3-ки (няма USB вход!) сменяш следващата песен с дясната врътка (?!), а ако слушаш радио сменяш следващата станция с >>. Ако слушаш от телефона (има AUX, а и bluetooth) пък можеш да сменяш само от телефона ...
Возия - 7/10
Аз се качих от Авенсис 2000г на това Субару и за мен разликата беше голяма. Дупките не се усещат толкова много, ходовата част създава впечатление за здравина.
Над 150км/ч шума в купето се покачва, но пак е много по-малко от колкото беше в Авенсиса ми. 170км/ч в Импрезата ги усещам като 140км/ч в Авенсиса. Волана няма вибрации и се усеща приятно стегнат (в смисъл, начина по който реагира). Завоите мога да ги взимам с много по-висока скорост от колкото преди.
Съединителя се усеща много приятно също.
Мощност, динамика - 7/10
Кеф е за каране, но явно дизела ми е оставил много дълбоки следи и все още като цяло я карам като дизелова - ранно превключване на скоростите, около 3-4,000rpm. Понякога се сещам да я понапъна, до прекъсвател

Изпреварването извънградско също си иска сваляне, понякога дори на 3та, за по-бързо изпреварване. Двигателя ръмжи яко.
Разход - 3/10
Бях свикнал на дизела, направо без пари го карах. Сега със Субито разхода ми е буквално двоен.
Извънградско:
~90км/ч - 8л/100
~140км/ч - 10л/100
~170км/ч - 13л/100
Градско:
Загряла - 14-15-16л/100
Незагряла, 2км пробег - 20-27л/100! Зависи колко дълго чистя снега. Дюзи чистих, профилактики, добавки, какво ли не. Явно 'слабо място' на тази кола й е висок разход на къси разстояния, при студен двигател.
По-скоро обаче бих я продал, отколкото да я осакатя с газова уредба.
Поддръжка - ?/10
Смяната на маслото й е около 240лв май... за Авенсиса ми взимаха 300! Слава Богу още не ми се е налагало да й правя някакъв ремонт. Но до колкото разбирам са много здрави коли.
Проходимост - ?/10
За съжаление още не съм я пробвал много много на сняг, но по това което усетих за краткото време в което имаше - почти невъзможно ще е тази кола да затъне някъде при градски (Български!) условия.
- Japanese_fever
Нормално да е гори повече като не е загряла, защото работи на смукач. А иначе по принцип, една кола не е хубаво да се кара по-малко от 5-10 км на ден. Не е добре за маслото и за акумулатора.
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Всяка кола гори повече докато е студена, щото няма начин. Дали бе лоша дифузия или дисперсия- по-младите колеги ще кажат. Затова някои си подбират маслата за таз цел- не че ще елиминират студа, но поне ще повлияят маслото да не не пречи чак толкоз на мотора да работи докато е студен. Та така и разхода да се приближи до оптималния, така и акумулатора и стартера да не са чак толкоз натоварени както при сгъстено масло и още по-зле при скъсан маслен филм.
И като Субарото е 150 или повече коне- какво има да се обсъжда откъм подобен разход...
Колкото до карането на късо или дълго- едва ли някой иска да бъде роб на 1 тон ламарина. Като се налага- ще смени маслото по-често, какво от това. Има масла лонг лайф, с които може да изкара 10-15 х.км. и в най-тежките условия.
Колега, hyankov, ако 240 лв. за масло и филтър е скъпо- само да имаш предвид, че 5 л. висококачествено масло и филтър могат да се купят и за 70-80 лв. но ако си ги смениш сам. Или примерно има махленски сервизи, които могат да сторят това за 10- 20 лв. примерно казвам, защото тоз вариант може и да не ти харесва. То не се иска да си професор по ДВГ за да смениш масло.
И като Субарото е 150 или повече коне- какво има да се обсъжда откъм подобен разход...
Колкото до карането на късо или дълго- едва ли някой иска да бъде роб на 1 тон ламарина. Като се налага- ще смени маслото по-често, какво от това. Има масла лонг лайф, с които може да изкара 10-15 х.км. и в най-тежките условия.
Колега, hyankov, ако 240 лв. за масло и филтър е скъпо- само да имаш предвид, че 5 л. висококачествено масло и филтър могат да се купят и за 70-80 лв. но ако си ги смениш сам. Или примерно има махленски сервизи, които могат да сторят това за 10- 20 лв. примерно казвам, защото тоз вариант може и да не ти харесва. То не се иска да си професор по ДВГ за да смениш масло.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
Лично за мен кола 150 коня да гори толкова много и да върви толкова малко над 10 сек. 0-100 и да говориме за осакатяване на газ ми се вижда малко странно....
П.С. Не се заяждам, нито карам на газ, просто не виждам какво може да и осакатиш , при положение, че не върви кой знае колко
П.С. Иначе честито, дано те слуша , виждам че е стара темата, ама тамън да я съживя , вече имаш и повече км.
П.С. Не се заяждам, нито карам на газ, просто не виждам какво може да и осакатиш , при положение, че не върви кой знае колко
П.С. Иначе честито, дано те слуша , виждам че е стара темата, ама тамън да я съживя , вече имаш и повече км.

Toyota Celica 7gen
Ами явно толкова си гори, на разстоянията на които я карам.
А иначе колата с газова уредба без проблеми е като НЛО-то - всички са чували за него но никой не го е виждал ;)
Поздрави
А иначе колата с газова уредба без проблеми е като НЛО-то - всички са чували за него но никой не го е виждал ;)
Поздрави
Здравей hyankov,
Би ли споделил актуално мнение за това субару. Съжеляваш ли ,че си го купил и какви проблеми си имал до сега с него ?
Поздрави.
Би ли споделил актуално мнение за това субару. Съжеляваш ли ,че си го купил и какви проблеми си имал до сега с него ?
Поздрави.
Мълчанието в повечето случаи е по красноречиво от думите.
- Japanese_fever
Toй човекът е споделил мненеи по-нагоре, ама кой да чете.